Fiecare are steaua sa!

3 februarie 2012

Iarna din luna februarie 2012......,posibil sa ramina din nou in istorie?!Acum ninge,ninge peste tot in tara si in Europa centrala.Sa fi mers Igas pe la niscaiva vrajitoare...unde au facut prognoze mai veritabile ca ale meteorologilor?!Vom vedea ce ne va aduce si acest weekend ,care se anunta incarcat cu de toate ale vremurilor.Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat joi, la comitetul pentru situatii de urgenta de la Palatul Victoria, ca vremea va incepe sa se incalzeasca, iar minimele se vor situa in jurul valorii de -10 grade, insa a atentionat ca ploile, la aceste temperaturi, pot fi extrem de periculoase."Daca la Bucuresti aveam temperaturi de minus 18 - minus 20 grade, temperaturile vor creste pana cand vor ajunge sub -10 grade, iar maximele vor fi usor pozitive, adica sambata, duminica si chiar luni", a declarat Sandu, subliniind ca dupa acest interval, temperaturile vor incepe din nou sa scada."Nu vom ajunge la temperaturi de -30 de grade, dar la peste -20 vom ajunge pana pe data de 12 februarie. Aceasta este din nou o perioada foarte rece, dupa care incep sa revina la normal si sa creasca din data de 13 februarie", a mentionat specialistul ANM.Codul galben de ninsori si viscol ar putea fi prelungit duminica, insa datele meteo nu arata, cel putin pana in 8 februarie, maximul prognozabil, schimbari majore care sa dea motive de panica pentru populatie, a subliniat Sandu.
Potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, 25 de persoane au murit din cauza gerului. "Nu avem date despre ambulante sau persoane blocate. Am refuzat sa se faca unele externari, am decis ca pacientii mai bine raman in spital decat in ambulanta", a completat Arafat, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.Dupa un ger cumplit, care a ucis zeci de persoane, noul val de ninsoare si viscol a dat peste cap traficul rutier si feroviar.Mai multe drumuri nationale au fost inchise si peste 60 de trenuri au fost anulate. Peste 350 de oameni au fost ridicati de pe strazi pentru a nu muri inghetati. Pe altii, insa, gerul i-a rapus, iar 25 de persoane au murit din cauza hipotermiei.Codul galben de ninsori abundente, viscol si polei, valabil pentru trei zile, a intrat in vigoare de vineri dimineata.Inainte de a pleca la drum, puteti suna la Comandamentul Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, la numarul de telefon 021.93.60, unde veti obtine informatii legate de traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti, precum si starea acestuia.Turistii blocati din cauza viscolului pot suna la linia telverde 0800.86.82.82 si vor fi ajutati cu bauturi calde si mese gratuite.Ora 15:43 -Valul de frig care afecteaza, de mai bine de o saptamana, Europa s-a soldat deja cu 220 de morti, bilant care risca sa creasca, in special in estul continentului, unde Ucraina si Polonia sunt cel mai grav afectate.
Ora 15:36 - In Bucuresti, niciun elicopter nu se mai poate ridica de la sol. "Este vorba despre patru elicoptere de capacitate mare care nu pot decola, conditiile meteorologice nu permit, vizibilitatea este zero. Este o situatie temporara, care se va remedia atunci cand situatia meteo va permite survolul", a declarat Marius Militaru, purtatorul de cuvant al MAI, intr-o interventie telefonica la Antena 3.Inchei cu-Traiesc frumos in realitatea vremurilor de astazi!