Fiecare are steaua sa!

23 ianuarie 2012

SPINZUL SI MARUL LUPULUI IN TERAPIA BOLNAVILOR DE CANCER

Spinzul
 Marul lupului

Spânzul (Helleborus purpurascens) şi mărul-lupului (Aristolochia clematitis) - o plantă cunoscută şi sub denumirea populară de curcubeţică - sunt două plante considerate toxice, dar care, dacă sunt folosite într-un dozaj corespunzător, pot avea efecte terapeutice deosebite în terapia bolnavilor de cancer. Potrivit multor cercetători (între care prof.univ.dr. Constantin Pîrvu, ing. Ioan Groza, prof.univ.dr. Simion Bolte, dr. Cristian Boerescu, terapeut Fănică Voinea Ene, etc.), aceste plante toxice au certe proprietăţi anticancerigene (în special de lizare a tumorilor şi imunostimulatoare). Depăşirea dozei de toxicitate şi utilizarea lor internă vreme îndelungată, fără pauze, pot duce la efecte contrare (activarea celulelor canceroase). Potrivit cercetărilor de până acum, trebuie respectate următoarele doze: * spânz - pulbere de rizomi şi rădăcină 0,2-1 g de 3 ori/zi, iar tinctură 1-10 picături de 3 ori/zi, cu creşteri treptate de 1 picătură de 3 ori pe zi; * mărul-lupului - tinctură 10 la sută 0,1-0,2 picături pe kilogram corp de 2 ori/zi, iar ceai din părţile aeriene ale plantei, decoct 5-10 minute, 1 linguriţă la 500 ml de apă, din care se iau 1-6 linguri/zi, cu creşteri treptate de 1 lingură/zi. La o lună de tratament sunt necesare cel puţin două săptămâni de pauză.
SPINZUL
Experienţa a arătat că spînzul este eficient în cancerul cu orice fel de localizare. Cele mai frecvente vindecări s-au semnalat în cazul tumorilor cerebrale, mamare şi genitale, dar şi în cancerul intestinal, urinar, pulmonar, hepatic, laringian, orbitar, de piele, la limbă şi la oase. Cercetările clinice au mai scos în evidenţă faptul că diferenţierea tratamentului cu spînz nu se face în funcţie de localizarea cancerului, ci în funcţie de pacient. Conform unor cercetări clinice şi de laborator făcute la Cluj, Timişoara şi Insitutul Cantacuzino din Bucureşti, spînzul este foarte eficient în tratarea cancerului datorită următoarelor sale acţiuni farmacodinamice:
• Imunostimulator – s-a pus în evidenţă că spînzul stimulează producţia de interferon, producţia de anticorpi specifici, dublînd sau chiar triplînd intensitatea reacţiei sistemului imunitar la agresiunea germenilor patogeni.
• Purgativ puternic – încă din primele zile de tratament, spînzul determină o evacuare intensă a intestinului gros, care, atunci cînd nu produce devitalizare sau deshidratare puternică, nu trebuie oprită, deoarece este un mijloc extraordinar de rapid şi eficient pentru a despovăra organismul de toxine.
• Depurativ – spînzul este un sudorific de intensitate mare, mai ales în doze mai mari (apropiate de un gram pe zi), determinînd mobilizarea toxinelor şi eliminarea lor prin transpiraţie.
• Tonic amar – ceea ce înseamnă că stimulează apetitul alimentar şi digestia, elemente foarte importante în tratamentul cancerului, care este cel mai adesea însoţit de inapetenţă. Spînzul reacţionează totuşi diferit de la un pacient la altul, la unii producînd reflexul de vomă.
• Stimulent nervos – în cazul cancerului această acţiune se manifestă prin reducerea stării de apatie a pacienţilor şi prin mobilizarea resurselor lor pentru a lupta cu boala, chiar şi a celor cu o vitalitate mai scăzută.
 MARUL LUPULUI
Marul lupului (Aristolochia clematitis) este o buruiana de prin culturi si vii, cu frunze ca ale fasolei, flori galbene si miros înecacios. Este rezistenta la bolile si daunatorii plantelor, chiar si la ierbicide, încît sufoca adesea culturile. Desi considerata mult timp nefolositoare, cercetarile fitoterapeutice din ultimii ani aduc aceasta buruiana în topul plantelor medicinale care vindeca boli grave, în special cancere.
În doze mici, de pîna la 1,5 g pe zi pentru un adult, administrat o perioada limitata de timp (3-4 saptamîni), marul lupului nu prezinta nici un pericol, fiind acceptat de catre fitoterapeuti cu experienta ca un remediu rapid în tratarea cancerului pulmonar, de piele, la sîn si la intestin, a hepatitelor virale, precum si a infectiilor intestinale. “Potrivit cercetarilor clinice si de laborator se poate sustine ca la marul lupului trebuie respectate urmatoarele doze: • tinctura 10 la suta, de la 0,1 la 0,2 picaturi pe kilogram/corp, de 2 ori pe zi; • ceai, decoct 5-10 minute, 1 lingurita de parti aeriene, uscate si macinate, la 500 ml apa, cîte 1-6 linguri pe zi, cu cresteri treptate de 1 lingura pe zi; dupa ce se ajunge la doza maxima, de 5-6 linguri pe zi, se continua tratamentul cu ea; la o luna de tratament sînt necesare cel putin 2 saptamîni de pauza”, Este indicat ca tratamentul să se facă sub stricta supraveghere a unui terapeut.  
Inchei cu -Traiesc frumos!

Niciun comentariu: