Fiecare are steaua sa!

2 ianuarie 2012

Romanii pot fi liberi in 2012!

Copacul cu vise!

Manipulare!

O raza de lumina pozitiva

Una dintre cele mai frumoase povesti de care se te agati, cand iti se rup picioarele sau le spulberi singur sub tine cedand starii de contemplare, s-a petrecut cand elita romaneasca a nascut categoria "prin noi insine".
Fara sa fac apologia liberalismului, desi logica Bratienilor merita un studiu mai aprofundat, dezbateri publice organizate pana la nivel de scoli generale, ma declar sedusa de perspectiva reusitei individuale si nationale pe calea ascultarii timpurilor si a identificarii resurselor noastre.
Cum, insa, pana la Dumnezeu te mananca sfintii, sa privim anul care s-a asternut inaintea noastra. In primul rand, natiunea a strans, gratie alesilor ei, 11 zile libere, al caror parfum este viciat doar de nenorocirea ca sarbatorile pascale care isi au punctul culminant duminica.
Prima zi de Rusalii pica tot asa, insa a doua zi e tot libera, Craciunul e in mijlocul saptamanii, cand se vor nimeri si 24 Ianuarie (Unirea Principatelor) si 30 Noiembrie (Sf. Andrei), daca aproba deputatii. Asa vom reusi sa batem in materie Suedia si vom reusi, in sfarsit, sa ne apropiem de modelul mult discutat la un moment dat.
Cum insa avem an electoral, nu-i exclus ca romanii sa fie imbunati si cu alte propuneri legislative de gen, deoarece au scapat neatinse ziua plecarii lui Ceausescu, unirea lui Mihai Viteazu, ziua independentei si batalia de la Mohacs (hihihi!)
In alt palier, de asemenea fara legatura cu "prin noi insine" - desi poate fi considerat rezultatul democratiei - se afla cosmarul pe care-l vom trai asistand la cea mai incrancenata batalie politica. Daca PDL se lupta sa ramana la guvernare trimitand USL sub 50 la suta, USL se lupta sa ajunga la guvernare ca sa nu ramana multi, multi ani pe tusa.
In numele acestor foi de parcurs, nimic nu va fi imposibil. Noi ne vom gandi sa ne ridicam productivitatea individuala apeland la resursele proprii, ei se vor grabi sa ne ridice nivelul politic utilizand aceleasi resurse. Prin noi insine!
Asa ca eu va propun pentru 2012 un exercitiu care ar putea fi de ajutor in tentativa de a ne tine mintile acasa: puneti televizorul pe filme artistice, documentare, desene animate si mondenitati!
Cititi presa electronica, unde cuvintele nu va aduc in fata ochilor fetele emitentilor, si nici vocile adapate de la ipocrizia unui an electoral. O astfel de pauza poate echivala cu un concediu medical. Prin noi insine! Pace!
Inchei cu-TRAIESC FRUMOS SI INTENS!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Un comentariu:

Ryanna spunea...

Meg,
LA MULŢI ANI!...în anul ce am intrat de fapt mereu calendaristic,lucrurile se vor repeta..important este să nu mai facem aceleaşi greşeli care ne-au adus cumva nemulţumirile...eu de mult nu mai stau pe canale de ştiri,decât pt.a urmări nuletinul meteo,să ştiu cu ce mă îmbrac atunci când plec spre birou...din păcate,filme artistice sunt mai peste tot doar cu violenţă,din fericire cele mai documentate şi interesante sunt cele de discovery..dar fiecare este liber să aleagă ce doreşte..
eu îţi doresc să ai un an plin de bucurii de împliniri şi multă multă sănătate că-n final e singura,mai bună decât toate!:)
te îmbrăţişez cu sufletul!..