Fiecare are steaua sa!

27 ianuarie 2012

Puritatea din noi vine de la zapadaPuritatea zapezii reinvie toate amintirile dulci ale copilariei, toate jocurile ei minunate, ne readuce din gandul copilariei trecute mirosul focului din soba pe cand privesti prin geamul inghetat cum afara se joaca nestingherite buchete imense de fulgi de nea. Sunt convinsa ca puritatea decorului hibernal aminteste de propria noastra puritate. De puritatea omenirii intregi. Misticii par sa fie de acord cu faptul ca tot ce exista in univers pe plan fizic ar trebui sa aiba o echivalenta in planul spiritual. Asa cum se intampla cu lacrimile umane care exprima o paleta intreaga de simtaminte, asa si fenomenele fizice, meteorologice, sunt o reprezentare a universului spiritual. Zapada este un mesaj divin care ne este adresat si pe care il receptam, captam, primim in functie de starea noastra emotionala, la un moment dat.Fenomenul zapezii este interpretat in felurite moduri in functie de domeniul care il cerceteaza : meteorologie, fizica, chimie. Dar mai sunt si cei care accepta ca apa, in toate formele ei chimice, inseamna o infinitate de posibilitati : origine a vietii, purificare, regenerare, curatire a sufletului, a trupului, a mintii! Asta trebuie sa intelegem noi, ca zapada ne este trimisa de catre puterile divine pentru a ne purifica, a ne inalta spiritual.Ceea ce nu stie toata lumea este ca prin caderea ei silentioasa, dar rece si calda in acelasi timp, zapada gingasa ne invata ca in viata avem nevoie de gentilete, candoare, caldura. Zapada proaspata este alcatuita din pana la 95% aer, ceea ce o transforma intr-un foarte bun izolator termic, iar fiecare fulg de nea este format din aproximativ 100 de cristale de gheata.Iarna, cu omatul ei calduros si protectiv reprezinta un nou inceput, un nou inceput in ciclul anotimpurilor, pentru ca acum natura se purifica de toata zapusala verii, de tot praful, dar si de frunzele ofilite ale toamnei, se incarca cu energie pozitiva pentru anotimpurile ce vor veni cand se va dezbraca strat cu strat; un nou inceput de an in care ne punem toate sperantele, ne facem mii de planuri si vise.Nu a existat pina acum IARNA mincata de lupii,fie ei chiar si la putere! Inchei cu-Trebuie sa traiesc frumos si liber!4 comentarii:

£αvi spunea...

dar mai exista in omenire puritate?
cred ca zapada ne-a cam luat-o pe toata, ori noi nu stim sa o pastram.

MEG55 spunea...

Multumesc de vizita!"Zapada este un mesaj divin care ne este adresat si pe care il receptam, captam, primim in functie de starea noastra emotionala"Da.....,bine spus,cred ca nu mai stim noi sa ne pastram puritatea!:)))

Anonim spunea...

Nu cred ca oamenii si-au pierdut puritatea, cred mai degraba ca nu mai stiu sa o arate.Trebuie ceva, o sclipire, un moment,ca acea puritate sa iasa la iveala.Uite, si aparitia zapezii face sa ne simtim mai puri.Cand vezi totul alb parca te simti altfel,te simti mai pur...

MEG55 spunea...

manuela,asa este!Noi oamenii vom sti intotdeauna sa ne luam portia de puritate,atunci cind puterea divina ne iubeste.O zi linistita si pura!