Fiecare are steaua sa!

4 ianuarie 2012

Leucemia, invinsa cu ajutorul unei noi terapii.
Cercetatorii din Pennsylvania au testat cu succes o noua terapie de tratare a leucemiei, care consta in transformarea celulelor din sange in "asasini" care vaneaza si omoara celulele canceroase.
Pana acum, terapia a fost testata pe doar trei pacienti, dar rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare: doi pacienti nu mai au cancer dupa un an de tratament, iar starea celui de-al treilea s-a imbunatatit.
Cercetatorii se pregatesc deja sa incerce acet tip de terapie si pe alte tipuri de cancer.
"A functionat grozav. Am fost surprinsi ca a mers asa de bine", spune dr. Carl June, expert la Universitatea din Pennsylvania, care adauga ca trebuie sa mai afle cat de mult dureaza aceste remisii ale cancerului.
In cadrul studiului pe care l-a condus au fost implicati trei barbati cu stadii avansate de leucemie limfocitara. In prezent, singurele sanse in acest caz sunt transplantul de maduva sau de celule stem, solutii care nu functioneaza intotdeauna si au un grad ridicat de risc.
Cercetatorii lucreaza de ani de zile pentru a gasi modalitati de a stimula sistemul imunitar in lupta cu cancerul. Incercarile anterioare de a modifica genetic celule din sange numite celule T au avut un succes limitat - celule modificate nu se reproduceau bine si dispareau repede.
June si colegii sai au adus modificari procedeului, noua tehnica ducand la o "armata de celule - ucigasi in serie" care vaneaza celulele canceroase. In cadrul experimentului, era luat sange de la fiecare pacient, iar celule T erau indepartate, modificate in laborator, iar apoi milioane de astfel de celule erau introduse inapoi in sangele pacientului in trei infuzii.
Timp de doua saptamani nu s-a intamplat nimic, apoi unul dintre pacienti, in varsta de 64 de ani, a inceput sa faca febra, frisoane si sa vomite. Toti trei pacientii au dezvoltat, apoi, o afectiune care apare cand mor multe celule canceroase in acelasi timp, semn ca terapia functioneaza.
Principala complicatie a terapiei este determinata de faptul ca tehnica distruge si celule care lupta impotriva altor infectii, dar pacientii primesc tratament in acest sens.
Sursa: Think Outside The Box
Cercetatorii din intreaga lume daca ar fi constienti de efectele cancerului asupra corpului uman si nu numai!,ar trebui sa-si uneasca eforturile si sa demonstreze ca le pasa....... cancerul sa fie invins in toate cazurile.Inchei cu -TRAIESC FRUMOS SI INTENS!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Un comentariu:

Aurora Georgescu spunea...

Să dea Domnul ca această boală ce te face să te cutremuri numai când îi auzi numele, să fie învinsă!