Fiecare are steaua sa!

7 ianuarie 2012

Chimero, Roku si Hex(maimute create in laborator)Cercetatorii de la Oregon National Primate Research Center au anuntat ca au creat in laborator primele trei maimute, cu embrioni luati de la indivizi diferiti.
Informatia a lansat o serie de polemici in lumea medicala, in special oponentii vivisectiei exprimandu-si dezaprobarea.
Maimutele au fost create prin aducerea impreuna a trei pana la sase embrioni aflati in primele faze ale dezvoltarii lor.
Cele trei animale, numite Chimero, Roku si Hex, sunt perfect sanatoase. Ele au tesuturi si organe compuse din celule care provin de la fiecare dintre embrionii pusi impreuna.
In japoneza si greaca, Roku si Hek inseamna "sase".
Hex a fost creat prin alaturarea a sase embrioni.
Toate cele trei maimute sunt de sex masculin, dar Roku poarta si celule de femela.Acestea sunt primele primate himerice, dar animalele himerice i-au fascinat pe oamenii de stiinta inca din anii 60.
De-a lungul timpului, au mai fost creati cobai prin alaturarea de embrioni.
Sursa:stiri.ro
Vom vedea  in timp ce vor sa faca cercetatorii cu aceste maimute!Pina atunci...eu ma gindesc la ale mele,poate vine iarna si microbii din atmosfera se mai raresc!Inchei cu-TRAIESC FRUMOS!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

2 comentarii:

Ryanna spunea...

vezi tu, şi noi suntem cobaii vieţii..după cum spunea şi Ileana Vulpescu,Terra este laboratorul universului..oamenii de ştiinţă sunt clonele zeilor nevăzuţi care fac cu noi experienţe precum aceştia cu animale...bietele animăluţe..bieţii de noi!:(

MEG55 spunea...

Ryanna,multumesc!Avea mare dreptate Ileana Vulpescu.Cine stie la cite experiente suntem expusi si noi habar nu avem.Pina la urma facem parte cu totii din marea experienta a Terrei,facem parte din VIATA!Sa ai numai zile senine in calea ta!