Fiecare are steaua sa!

6 ianuarie 2012

2012 AN BISECT(Ce nu trebui sa faci in an bisect)


Dupa cum stim, 2012 este an bisect, luna februarie avand 29 de zile. Unii astrologi sustin ca, in astfel de ani, cu 366 de zile, trebuie sa fim extrem de precauti in privinta actiunilor noastre, pentru a putea preveni potentiale pericole. Altii, dimpotriva, cred ca va fi un an al purificarii sufletesti.
Iata, pe de alta parte, si cateva superstitii populare legate de anul care are o zi in plus, prezentate de Teen Problem.
- nu trebuie sa va casatoriti intr-un an bisect. Se crede ca mirii vor divorta destul de repede sau ca unul dintre ei se va imbolnavi, imediat dupa nunta.
- nu trebuie sa divortati intr-un astfel de an pentru ca riscati sa ramaneti singuri pentru multa vreme.
- intr-un an bisect nu este indicat sa va schimbati locul de munca, rezidenta sau culoarea parului.
- nu este bine sa fie demarate proiecte noi, precum constructia unei case, o afacere sau achizitii scumpe.
- nu se culeg ciuperci din natura. Exista o credinta ca, o data la patru ani, toate ciupercile din salbaticie devin otravitoare.
- pentru a va feri de necazuri purtati podoabe din argint. Se crede ca acesta alunga energiile negative, ajutand la intarirea aurei energetice.


Ce se face cu Aghiazma mare de la Boboteaza!
 I se spune Aghiazma Mare, cuvintul “aghiazma” in limba greaca semnficind “sfintire”, pentru ca in slujba speciala cu aceasta ocazie este invocat Duhul Sfint de noua ori, si nu de trei ori ca la Aghiazma Mica. Prin sfintirea apei mari se sfinteste intreaga creatie. Apele isi schimba firea, lucru vazut de toti cei care au pastrat-o zeci de ani in case. De asemenea, prin aghiazma se iarta si unele pacate ale credinciosilor. Pe linga sfintirea lumii exterioare, Aghiazma Mare sfinteste si trupurile crestinilor. Ea este bauta de credinciosi, timp de opt zile, adica pina la Odovania Botezului, inainte de a pune altceva in gura. In restul anului, este data, in loc de impartasanie, celor care nu pot primit Trupul si Singele Mintuitorului. Conform traditiei, credinciosii intrebuinteaza Aghiazma Mare si pentru stropitul caselor, a gospodariilor, a vitelor, a livezilor, sfintind lumea din jur si chemind ajutorul lui Dumnezeu de-a lungul noului an. Aghiazma Mare este pastrata cu sfintenie de oameni, indeosebi in vase de sticla, unii pastrind-o dupa zeci de ani, fara ca aceasta sa-si schimbe gustul sau culoarea.
Chiar daca nu are termen de valabilitate, celor care au mai pastrat Aghiazma Mare de anul trecut si vor sa o inlocuiasca, li se recomanda, conform canoanelor si traditiei bisericesti, sa o verse intr-o fintina sau sa o toarne la radacina unui copac.
Inchei cu-TRAIESC FRUMOS!

Un comentariu:

Anonim spunea...

meg55-miannadraguta.blogspot.ro m-a surprins in mod placut. Inca mai am ce vedea pe internet. Felicitari! http://filme-online-hd.eu/ - filme online hd.