Fiecare are steaua sa!

29 iunie 2011

7 trucuri de baza pentru o viata fericita!

Stilul de viaţă şi secretul fericirii au constituit, vreme îndelungată, subiecte de cercetare. Dacă până acum majoritatea oamenilor de ştiinţă considerau că „secretul tinereţii veşnice" constă în a munci mai puţin, în a scăpa de stres şi în a respecta un regim alimentar şi fizic riguros, un studiu recent vine să demonteze aceste afirmaţii. Psihologii americani Howard Friedman şi Leslie Martin au analizat certificatele de deces a peste 1.500 de persoane de sex masculin şi feminin care fuseseră incluse, începând cu 1920, într-un studiu privind stilul de viaţă, notează publicaţia „The Daily Mail". Totodată, cei incluşi în proiectul din anii '20 care au rămas în viaţă au fost intervievaţi de psihologii din SUA. În urma acestor anchete, oamenii de ştiinţă au identificat trăsăturile de personalitate şi stilurile de viaţă care au avut ca rezultat longevitatea şi cele care s-au soldat cu efectul contrar. Cei care au depăşit cu mult vârsta de 60 de ani nu au mâncat multe legume, nu au luat vitamine şi nici n-au făcut sport în mod regulat. Aceştia au făcut, mai degrabă, ceea ce le-a plăcut. Şi-au ales prietenii cu grijă, în funcţie de afinităţi şi nu de interese, au practicat sporturile de care s-au simţit atraşi şi au ales meserii pe care le-au făcut cu drag. „În societatea noastră, oamenii dau sume exorbitante pentru diete, pentru remedii de tot felul, dar rar se întâmplă ca toate acestea să producă un efect asupra longevităţii", este de părere doctorul în psihologie Howard Friedman. „Sfaturile medicale au adesea un efect de bumerang asupra noastră. Problemele legate de obezitate şi de stres nu dispar când ne chinuim să respectăm norme severe", a adăugat acesta. Psihologii americani Howard Friedman şi Leslie Martin au întocmit o listă cu ceea ce consideră ei că ar fi „adevăratele secrete ale unei vieţi lungi şi fericite". 1 Să fii conştiincios. Cercetătorii spun că seriozitatea de care dăm dovadă este cel mai bun indicator al longevităţii. Cei care sunt atenţi la modul în care îşi cheltuiesc banii, care au grijă la detalii şi care se gândesc bine înainte de a face ceva au şanse mai mari să trăiască mai mult. Aceste persoane sunt mai sensibile, fumează mai puţin, nu prea consumă alcool şi au tendinţa să respecte recomandările medicilor. În plus, cercetările arată că, din punct de vedere biologic, oamenii conştiincioşi au şanse mai mari să trăiască mai mult şi să fie mai sănătoşi. 2 Selectează-ţi prietenii. Surprinzător, studiul făcut de psihologii americani a arătat că oamenii care se bucură de popularitate nu au neapărat o viaţă mai lungă şi mai fericită. Cei care sunt foarte sociabili beau şi fumează mai mult decât ceilalţi. Secretul este să ştii cum să-ţi alegi prietenii. Reorganizarea vieţii sociale de aşa natură încât să-ţi aducă numai satisfacţii promite să-ţi îmbunătăţească simţitor starea psihică, dar şi fizică. 3 Prea multă veselie strică. Persoanele care dau dovadă de un optimism exagerat au şanse mai mici să ajungă la o vârstă foarte înaintată, arată studiul psihologilor Howard Friedman şi Leslie Martin. Asta pentru că oamenii fericiţi nu se gândesc prea des la riscuri şi, ca urmare, nu-şi iau măsuri de precauţie în ceea ce priveşte starea lor de sănătate. 4 Grijile în exces nu sunt bune. Nici lipsa de optimism nu ajută. Cei care-şi fac tot felul de scenarii apocaliptice despre viitorul lor riscă să ajungă să aibă probleme serioase. Studiul americanilor a arătat că în cazul bărbaţilor pesimişti se înregistrează un risc mai crescut de accidente mortale. 5 Anulează-ţi abonamentul la sala de fit­ness. Practicarea unui sport este importantă pentru sănătate, dar studiile arată că persoanele care merg la sală doar pentru că ştiu că e bine (şi nu pentru că îşi doresc) nu rezolvă mare lucru, spun psihologii. Mai mult, datele arată că alegerea unui sport pentru care nu simţi nicio atracţie va duce, în timp, la respingerea ideii de activitate sportivă, dacă nu chiar la sedentarism. 6 Nu te recăsători. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, după divorţ, femeile îşi revin mai repede decât bărbaţii. Domnii suferă mai mult chiar dacă se recăsătoresc. Datele au arătat că mai puţin de o treime dintre bărbaţii care au divorţat au ajuns la vârste înaintate, asta chiar dacă au mai trecut pe la ofiţerul stării civile. Studiul a mai scos la iveală faptul că şi copiii care provin dintr-o familie destrămată au şanse să trăiască mai puţin - în medie, cu cinci ani. 7 Nu renunţa la un job stresant pentru o viaţă uşoară. Cercetătorii spun că nu există dovezi care să arate că oamenii cărora li se recomandă să se relaxeze devin mai sănătoşi. Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au o carieră de succes au şanse foarte mici să moară înainte de vreme. Parafrazind studiile specialistilor am ajuns la concluzia ca viata trebuie traita asa cum ti-o doresti.Fiecare trebuie sa stie ce ii face, sau ce nu ii face bine.Viata este numai una,ne este data gratuit si depinde de noi cum o traim!In viata trebuie sa invatam sa luam evenimentele asa cum vin si cind vin,fara stres,fara griji,fara scenarii apocaliprice,vorba aceea"Ce iti este scris,in frunte e pus"Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-.

28 iunie 2011

Aflati cine ne ajuta impotriva CANCERULUI DE PIELE !

Toata lumea se fereste cat de mult poate de razele nocive ale soarelui si de alti factori care pot declansa cancerul de piele, o boala din ce in ce mai des intalnita in zilele noastre. Exista insa un aliat despe care nu se stia pana acum, desi multa lume il foloseste in alte scopuri. Este vorba despre banala aspirina, potrivit noului studiu de la Harvard, in cadrul caruia au fost testate 1.000 persoane cu risc de melanom. Potrivit Glamour, pericolul a fost indepartat in proportie de 50% dupa ce oamenii respectivi au luat cate o aspirina pe zi, timp de 5 ani. "Datele noastre arata ca aspirina, consumata pe perioade mari de timp, are efecte benefice", spune dr. Robesrt Stern, unul dintre autorii studiului. Nu se stie insa exact modul in care aspirina actioneaza, dar rezultatele sunt garantate. Ce este aspirina!
Cine nu cunoaşte banală tabletă albă pe care fiecare dintre noi o înghite iute cu un pahar de apă, ori de câte ori a răcit, are temperatură, îl doare capul sau, în general, se simte gripat? Descoperirea aspirinei este legată de numele chimistului alsacian Carl Frederic Gerhardt. El s-a născut în 1816 la Strasbourg, unde a urmat şcoala primară, apoi liceul. De mic copil îl pasiona chimia. A murit la Paris în anul 1856. Gerhardt a fost supranumit "geniul nomad al chimiei", el lăsând urme adânci prin lucrările sale valoroase. Era un pasionat experimentator şi un bun teoretician. A descoperit multe substanţe chimice. Printre acestea şi celebra aspirină, descoperită în anul 1853. Gerhardt porneşte de la acidul acetilsalicilic, numit mai târziu aspirină. Pe acea vreme, reumatismul făcea ravagii, mai ales în ţările umede şi reci din nordul Europei, şi de aceea interesul pentru medicamentele antireumatismale era mare. Printre chimiştii care se ocupau cu prepararea şi studiul unor noi medicamente antireumatice se află şi Felix Hoffman, de la firma Bayer. Tatăl lui Felix suferea de reumatism, iar acidul salicilic nu-i alina suferinţele decât pentru o perioadă foarte scurtă. Felix a studiat compuşii apropiaţi şi a observat că acidul acetilsalicilic, descoperit de Gerhardt, avea o mare asemănare structurală cu acidul salicilic. De aceea s-a gândit să-i dea tatălui său acid acetilsalicilic, ceea ce a şi făcut. Cu multă satisfacţie a constatat că efectul noii substanţe este cu mult superior celei deja cunoscute. Imediat l-a anunţat pe şeful sau, Heinrich Dresser, directorul farmaceutic al firmei Bayer. Noua substanţă a fost supusă unor noi cercetări. S-au făcut purificări avansate şi testări pe bolnavi, cu bune rezultate. În anul 1899, noua substanţă a fost lansată pe piaţă sub numele de aspirină. Curând aspirina va fi cunoscută de toată lumea. Tableta-minune este folosită de împăratul Wilhelm al ÎI-lea al Germaniei, de savantul Max Planck şi de alte personalităţi. La noi în ţara, doctorul Nicolae Comşa, din Sălişte, care studiase medicina la Viena, popularizează noul medicament la Sibiu şi-l prescrie chiar şi ciobanilor din Poiana Sibiului. Astăzi se consumă în lume peste o sută de miliarde de tablete anual: în Franţa se consuma peste 3 miliarde de aspirine, în Anglia - peste cinci miliarde de aspirine, iar în S.U.A. - peste treizeci de miliarde de tablete de aspirină. Importanţa aspirinei a crescut considerabil, mai ales datorită ultimelor descoperiri privind calităţile ieşite din comun ale acesteia. Bunăoară, s-a demonstrat că înghiţirea zilnică a unei tablete de aspirina reduce drastic probabilitatea de infarct miocardic şi de accident vascular cerebral. Desigur, uzul nu justifică abuzul! Fiind o substanţă chimică sintetică, pentru care organismul nu este bine adaptat în toate privinţele, aspirina poate produce efecte secundare: deteriorări ale funcţiei hepatice, redeschiderea unor ulcere stomacale etc... Mulţi savanţi au afirmat, în ultima vreme, că aspirina este cel mai de temut concurent al celorlalte medicamente. Astăzi se ştie precis că aspirina este foarte utilă în numeroase afecţiuni, dar nu este un panaceu, adică un leac universal.

27 iunie 2011

Vaccinul pentru toate tipurile de cancer devine realitate

Un medicament folosit pentru tratarea cancerului mamar ar putea fi eficient in tratarea tuturor tipurilor de cancer, spun specialistii britanici. Se spera ca acest medicament va sta la baza unui vaccin menit sa duca la micsorarea multor, daca nu toate, tipuri de tumori, relateaza Daily Mail. In plus, dupa cum au aratat testele de pana acum derulate de cercetatorii de la Universitatea Newcastle, efectele secundare, greata si oboseala, ar trebui sa fie minime. Tipurile de cancer vindecabile cu acest medicament sunt mai ales cele ereditare de cancer la san, dar si cel de ovar sau prostata, la fel si tumorile pancreatice. Insa medicamentului i se vor aduce niste imbunatatiri, astfel incat sa fie eficient in cazul oricaror tipuri de tumori. Medicamentul face ca celulele canceroase sa nu se mai multiplice, ducand la moartea lor, in final. Noutatea acestui tip de tratament este aceea ca ataca doar celulele canceroase, lasandu-le neafectate pe cele sanatoase, se mai mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul Nature Medicine. Doamne ajuta! Sa dea domnul sa auzim si sa vedem, cit mai multe cazuri vindecate de acest flagel.Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

26 iunie 2011

O ţară devorată de şacali!

Şacalii au inventat multe jocuri financiare pentru început precum: Caritas, FNI, Ţigareta I, Ţigareta II, Bancorex, Banca Abina, Banca Turco-Română, Banca Internaţională a Religiilor etc. Întâi au regionalizat prada în zone de influenţă. Acolo, şacalii şi-au sporit haita de clienţi politici. Au luat în stăpânire străzi, cartiere, sate şi comune, hălci de oraş şi chiar oraşe întregi, apoi, prin asociere, şi-au adjudecat câte un judeţ sau părţi din acesta şi a apărut fauna baronilor locali. În teritoriu nimeni nu mişcă fără avizul pozitiv al şacaluluisef de judet. Vă închipuţi oare cum ar arăta o zi din viaţa unui om obişnuit prin Videle, Corabia, Zimnicea, Mizil, Fălticeni, Deta, Tecuci, Dorohoi etc.? Primarii nu administrează de fapt nimic. Şi adesea nici prefecţii. În spatele lor se află un şacal.Locuitorii acestei tari sunt topiţi de plictiseală şi de lehamite..... Chipul lor pare a fi devorat din interior. Nimeni nu mai poate zâmbi în faţa micilor bucurii care îndrăznesc să reziste deznădejdii. Aşa arată oamenii într-o ţară devorată de şacali ascunşi vederii sau camuflaţi în „oameni de bine". Doar ei zâmbesc mereu. Bine îmbrăcaţi şi cu optimismul afişat tendenţios.Pe latifundiile lor, societatea s-a fragmentat şi s-a atomizat. O lume hăituită cu fiecare zi, umilită şi obligată la compromisuri. Bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni fără orizonturi de aşteptare. Sclavi ai timpurilor moderne după o reţetă medievală.Şi aceşti sclavi plătesc taxe şi impozite. Şacalii, nu..... Ei beneficiază prin firmele lor de ceea ce plătesc douăzeci de milioane de sclavi. Pe o uriaşă latifundie numită „România".Haitele de şacali au proliferat. Sunt mai multe şi se războiesc pe ceea ce a mai rămas de devorat. Lupta lor se duce undeva sus, departe de vederea sclavilor şi fără înştiinţarea lor. Şacalii au ajuns să vândă vieţile muritorilor de rând. Dar şi vieţile copiilor şi ale nepoţilor lor. Au închiriat destinele a două, trei generaţii. Căci toţi aceştia vor plăti datoriile externe uriaşe preluate pentru a ţine încă în viaţă o pradă numită „România". Reţeta este simplă, la îndemâna oricărui mafiot de periferie: împrumuţi bani de la alţii şi plăteşte prostimea care supravieţuieşte pe latifundie. Aceeaşi reţetă medievală.Dar nu este suficient. Şacalii pregătesc împărţirea definitivă a prăzii prin dezmembrarea ei. Pentru ca lucrurile să fie clare şi nimeni să nu mai calce teritoriul celuilalt. Aşa a apărut ideea cu regionalizarea. Acesta este de fapt scopul ei. Ce vor face sclavii? De această dată fiecare regiune cu sclavii ei şi fiecare stăpân cu slcavii lui. Trecerea dintr-o latifundie în alta se va face cu dezlegare de glie şi contra taxă.Şacalii sunt solidari în ciuda războaielor necontenite dintre ei pentru influenţă în teritoriu şi mai ales în haită. Şacalul este un jucător dur, iar duritatea lui aruncată asupra celor ca el îşi multiplică durerea în viaţa celor de jos.În penitenciarul stăpânit de şacali, oamenii se privesc fără reacţie. În ochii lor nu mai există nici o răzvrătire. Sunt parcă epuizaţi, stinşi din interior de orice dram de forţă. Este lehamite, este deznădejde. Într-o ţară devorată de şacali!!!!.Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

25 iunie 2011

REGIONALIZAREA ROMANIEI, O CACIALMA!

Am căzut şi eu, se pare, în plasa pe care preşedintele-jucător a întins-o peste întreaga ţară şi mă frământ pe subiectul zilei, reîmpărţirea administrativă a României. Mă întreb cum ar fi bine să se facă regionalizarea, ce beneficii mi-ar putea aduce o nouă reorganizare, dar dincolo de fiorul patriotic legat de integritatea teritorială şi decizională a năpăstuitei noastre ţărişoare nu reuşesc să răzbat.Zonele în care a fost împins în ultimele zile subiectul regionalizării, învăluit într-o cacealma totală şi lovit de diversiuni pe toate palierele – civic, politic, etnic, economic ş.a. – mă conving în plus că această temă a fost aruncată naţiei precum un ciolan pe care mai este ceva carne unui câine hămesit. Că tot scenariul a fost construit pentru a acoperi de fapt adevăratele probleme care îi ard pe români şi care ţin de traiul înfometat de zi cu zi, lucru care la proximele alegeri cu siguranţă că o va costa scump pe actuala putere. Numai că, încercând să-şi salveze pielea, Băsescu şi PDL au tot ţesut cu inconştienţă până ce au scăpat situaţia de sub control. Aşa a reapărut la suprafaţă eterna „problemă maghiară”, care până acum era temperată în perioadele în care UDMR se afla la guvernare. Asta şi pentru că nimeni n-a fost în stare să măsoare cât de şubredă este la această oră Uniunea, care la rândul ei încearcă să se salveze în ochii propriei etnii în condiţiile în care s-a trezit cu adversari direcţi tot mai puternici şi mai decişi. Cu siguranţă că tocmai de aceea UDMR nu a invocat în nici o clipă posibilitatea de a ieşi de la guvernare – singurul argument pe care îl mai are la îndemână în disputa cu aceştia – nici măcar atunci când Băsescu i-a călcat în picioare opiniile exprimate. Ceea ce am aflat însă cu maximă surprindere este faptul că tocmai românii care sunt minoritari în estul Transilvaniei s-ar opune regionalizării! Ba chiar că mâine ar urma să organizeze o amplă acţiune de protest împotriva unui asemenea demers! Iar vina pentru o asemenea atitudine n-am găsit-o decât în cârca guvernului. Câtă vreme puterea nu a prezentat şi mecanismul prin care urmează să se înfăptuiască planul pe care l-a pus la cale, fiecare român – chiar şi cel care este conştient că viabilitatea economică a României ar spori printr-o nouă împărţire administrativă – se teme pentru viitorul său. Deja se vorbeşte de o jumătate de milion de români care vor rămâne fără locuri de munca prin reorganizarea deconcentratelor şi a dispariţiei administratiei publice judetene( consiliilor judeţene), iar asta nu-i o glumă…Deocamdata nu putem face nimic, decit sa asteptam urmatoarea miscare a presedintelui jucator, sau a rezultatelor la eventualele REFERENDURI.....,depinde cine le organizeaza si cine va face numarotarea voturilor.....
Inchei cu -TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

23 iunie 2011

Dieta Mov – Cea mai sănătoasă dietă!

Pentru ca vremea calda aduce fructe si legume din abundenta, fiind sezonul acestora, va propun una dintre cele mai sanatoase diete, simpla si foarte usor de urmat – Dieta Mov! Movul este o culoare a naturii, reprezinta luxul, raritatea, este o culoare regala si totodata un pigment preferat de natura pentru alimentele puternic antioxidante. Ce este Dieta Mov? Dieta mov este reprezentata de un consum accentuat al alimentelor cu aceasta culoare, alimente supranumite si “negre”. Aceste produse ale naturii detin culoarea mov data de cel mai puternic antioxidant natural: Resveratrolul. Resveratrolul, antioxidantul care da culoarea mov-neagra a alimentelor, se gaseste in struguri, mai ales in samburi si coaja, in vinurile naturale, in coacaze, fructe de padure, mure, dude negre, afine, zmeura etc. Care este efectul acestei substante? Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant descoperit pana in acest moment, fiind de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si vitamina E la un loc. Resveratrolul actioneaza pozitiv asupra celulitei dar si asupra intregii sanatati, avand mai multe efecete foarte importante la nivelul organismului: - prezinta un puternic rol antioxidant; - are efecte citostatice mai ales in canecrul mamar si poate fi utilizat cu succes in preventia anticanceroasa privind orice fel de cancer, ci nu doar cel mamar; - intareste peretii vaselor prevenind vanataile, purpura si fragilitatea vasculara; - poate fi utilizat cu succes si in perioadele de recuperare si convalescenta; - produce o usoara vasodilatatie imbunatatind fluxul sanguin in organism; - sporeste fertilitatea; - impiedica oxidarea LDL-ului (colesterolul rau) - scade nivelul sanguin al colesterolului totoal si al trigliceridelor; - poate inhiba evolutia sau dezvoltarea melanomului malign; - previne si combate osteoporoza; - stimuleaza lipoliza, adica mobilizarea grasimilor din depozite si arderea acestora; - inhiba lipogeneza, adica formarea depozitelor grase; - topeste celulita si intareste reteaua de colagen subcutanata, avand efecte tonice asupra pielii; - imbunatateste functia cerebrala; Beneficiile acestor alimente sunt deosebit de variate, ele fiind bogate totodata in vitamine, minerale si substante activatoare ale vietii celulare si metabilismului. Astfel, aceste alimente intervin in: - Incetinirea imbatranirii; - Vitalizare; - Memorie; - Protectia aparatului cardiovascular, prevenind ateroscleroza, accidentele vasculare, infacrctele, cresterea tensiunii arteriale (HTA – hipertensiune arteriala); - Ajuta la prevenirea formarii pietrelor sau nisipului la rinichi, precum si la eliminarea acestora; - Aceste alimente contin antioxidanti puternici si factori anticancer, prevenind asa-numita maladie a secolului; - Sporeste fertilitatea; - Detoxifica si intareste ficatul; - Creste rezistenta organismului la infectii, intarind imunitatea; - Previne aparitia cariilor si a altor patologii dentare, precum si aparitia cancerului oral; - Aceste alimente sunt ideale in diete, ajutand atat la eliminarea depozitelor de grasimi, cat si la eliminarea celulitei; - Stimularea vederii; - Prevenirea caderii parului si ruperii unghiilor; - Prevenirea durerilor de cap etc. Dieta mov consta in consumul alimentelor mov astfel: timp de trei saptamani mancati doar doua mese pe zi normale (micul dejun si pranzul), restul doar alimente mov (minim 200g/zi). Nu aveti voie sa mancati in aceasta perioada: paine alba, orez, mezeluri, unt, smantana, alimente semipreparate, alimente si sosuri din comert, condimente din comert, conserve si alte alimente conservate, dulciuri, preparate de patiserie/cofetarie, nimic prajit, sucuri din comert. Aveti voie salate, legume crude sau gatite, fructe, lactate, branzeturi, cereale integrale. Alimentele mov: - Corcoduse negre; - Struguri negri – cu tot cu coaja, coaja este cea mai bogata in vitamine si antioxidanti; - Prunele inchise la culoare; - Dude negre; - Mure, fragi; - Fasole neagra; - Linte; - Varza rosie; - Merele violet; - Ceapa rosie; - Vinete; - Busuioc; - Ceai de levantica; Sursa: www.healthy.ro

21 iunie 2011

România, aproape de un cutremur catastrofal. Peste șapte grade!

Spune-mi unde stai, ca sa îti spun cât de mari sunt riscurile, în cazul unui cutremur major. În eventualitatea unui cutremur major, seismul ar avea efecte devastatoare în Moldova si Bucuresti. Asta reiese dintr-o harta realizata de seismologul Gheorghe Marmureanu. Pe harta, cu rosu si albastru sunt marcate zonele cele mai expuse. Rosu pentru cutremure de adâncime si albastru, pentru cele de suprafata. Bucurestiul si Moldova se situeaza in zonele rosii Astfel, “ghinioniste” din punct de vedere seismic sunt Moldova, în special partea de sud, dar si Capitala. Urmeaza apoi zona marcata cu portocaliu, adica judetele Giurgiu, Teleorman, Dâmbovita, Brasov sau Covasna. Cele mai usoare cutremure de adâncime se resimt în centrul tarii, în timp ce seismele de suprafata predomina în partea de nord-vest a României, o vedem marcata pe harta cu albastru-verzui. În ceea ce priveste Capitala, cele mai expuse zone sunt centrul orasului, cartierul Pantelimon, Baneasa si Otopeni. La polul opus regasim Balta Alba, acolo unde cutremurul din 1977 a fost resimtit la o intensitate de doua ori mai mica decât în restul Capitalei. "Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a vorbit, luni, la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, pe tema rezistenței seismice a pasajului Basarab, inaugurat recent de primarul general, Sorin Oprescu. Acesta a spus că o serie de aparate speciale ce detectează seismele au fost instalate pe structura pasajului Basarab, în cazul unui cutremur șoferii vor fi avertizați prin diverse semnale. Mărmureanu a spus că un cutremur catastrofal va avea loc și în România, cutremur de peste șapte grade. "Este exact fereastra potrivită", a adăugat acesta. Specialistul a precizat totuși că un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc în România". Cu toata stima pentru dl.profesor Marmureanu,dar as dori sa precizeze exact cind a spus adevarul,acum, sau atunci cind a fost cutremurul din Japonia?!.Atunci a precizat ca, in Romania se va produce un cutremur major prin anii 2040-2060.Poate ca acum a stabilit eronat cordonatele si s-a inselat....!!!.Domnule Marmureanu, credeti ca populatia Romaniei si asa cutremurata de conducatorii ei care nu mai stiu cum sa-i umileasca in fiecare zi, mai are nevoie de predictii din astea ?!!! Chiar nu va ginditi la semenii dumneavoastra,la locuitorii acetei tari si asa dezamagiti de soarta cruda pe care sunt nevoiti sa o duca?!!Clar este ca doar puterea divina ne mai scapa de asemenea specimene......!!"Doamne da romanului mintea cea de pe urma". Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

MAGIA SOLSTITIULUI DE VARA!

Denumirea de solstitiu (”Soarele sta”) este data de faptul ca, la data respectiva, are loc schimbarea gradientului miscarii Soarelui in raport cu declinatiile acestuia. Crepusculul are durata maxima din an, iar la latitudinile ridicate, el se prelungeste toata noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii frumoaselor ”nopti albe”. Solstitiile reprezinta cele doua momente ale anului cand Soarele se afla la cea mai mare sau cea mai mica inaltime fata de Ecuator. Ce este solstitiul de vara Pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri. Axa polilor Pamantului nu este constant perpendiculara pe planul orbitei Pamantului. Datorita acestui fenomen, cele 2 emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal in decurs de un an, fapt ce genereaza la latitudinile medii inegalitatea zilelor si a noptilor, precum si succesiunea anotimpurilor. Dupa momentul solstitiului de vara, durata zilei va incepe sa scada, iar a noptii sa creasca, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstitiului de iarna. In emisfera sudica a Pamantului fenomenul se deruleaza in sens invers. Traditia solstitiului de vara Atotputernicia Soarelui de la solstitiu se celebreaza, la romani, prin focurile de Sanziene, aprinse pe locul cel mai ridicat. Incinsi cu brauri de pelin, oamenii se rotesc in jurul focului, apoi arunca aceste brauri ca sa arda odata cu toate posibilele necazuri care ar fi sa vie. Din cele mai vechi timpuri, solstitiul de vara a constituit un mare prilej de bucurie si sarbatoare, fiind legat de momentul strangerii recoltei. In timp, Noaptea de Sanziene - cum este denumita in folclorul romanesc - a devenit o serbare populara, cu caracter traditional, ce se desfasoara diferit in functie de tara respectiva si chiar de regiunea respectiva. Sanzaienele – focurile magice
Traditia si superstitiile au radacini stravechi, fiindca cea mai lunga zi a anului a fost considerata punct de balanta, de rascruce, de schimbare a anului, cand exista un anume moment in care toate stihiile stau in cumpana, o zi a absolutului inscrisa sub semnul focului care este simbolul soarelui. Pentru aceasta in cinstea ei se aprindeau focuri uriase - replica terestra a soarelui, pe culmile dealurilor. Se credea ca cine va trece prin foc sau va sari peste el in aceasta noapte se va purifica si intregul an care urmeaza va fi aparat de duhurile rele, de boli, de molime si va fi fericit. Traditia aceasta care exista si acum in tarile Europei Centrale si de Nord dateaza de secole, cu mult inaintea crestinismului. Vechii celti serbau intre 20 si 23 iunie solstitiul, aducand in acest fel multumiri zeitei Litha care asigura fertilitate, bogatie, putere si ordine. Vechii germani, aprindeau focuri pe munte si rostogoleau la vale roti aprinse care simbolizau soarele si pe zeul lor Wotan, in acelasi timp ele avand rolul sa puna pe fuga spiritele rele.Asa sa fie si sa avem zile senine si linistite. Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL- Sursa:biblioteca.ro

19 iunie 2011

Cura cu zer, un leac pentru bolile grave

Stresul, carenţa vitaminelor şi mineralelor pe categorii de vârstă sunt factori esenţiali care contribuie la apariţia dezechilibrelor nutriţionale. Pentru a preveni aceste carenţe, pacienţii cu diferite afecţiuni trebuie să adopte o dietă corespunzătoare. Deşi este valorificat prea puţin în dieta cotidiană, zerul de lapte este un nutrient valoros, care conţine multe vitamine, minerale precum calciul, potasiul şi magneziul, dar şi unii acizi lactici, care pot fi absorbiţi repede de organism (acizii dextrogiri). „Zerul de lapte conţine acidul orotic, cunoscut sub numele de vitamina B 13, care ajută la scăderea colesterolului, protejează flora intestinală, previne îmbătrânirea precoce, unele tulburări hepatice, combătând anemia”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. „În acelaşi timp, zerul metabolizează acidul folic (vitamina B 9), important mai ales pentru femeile însărcinate sau pentru cele care alăptează, deoarece previne anomaliile sistemului nervos şi ale coloanei vertebrale la făt". Pentru că este sărac în sodiu, în substanţe grase şi în colesterol, cura cu zer este eficientă hipertensivilor, bolnavilor de gută şi de cancer. Zerul, o „apă vindecătoare" Evoluţia cancerului poate fi încetinită dacă asociem tratamentul cu remediile din natură, spun specialiştii. În tratamentul cancerului, zerul este un leac cunoscut sub denumirea de apă vindecătoare. Cercetătorii l-au numit astfel, pentru că acest aliment are efecte excepţionale asupra organismului: stimulează asimilarea vitaminelor şi mineralelor şi stopează evoluţia tumorilor, fie ele benigne, fie ele maligne. De asemenea, elimină toxinele şi reglează tranzitul intestinal. Terapia cu zer este recomandată bolnavilor de cancer care suferă şi de alte afecţiuni, precum artroză, hipertensiune arterială, colită, cistită, spasmofilie sau eczeme. Mai mult, în cazul intoxicaţiilor cu plumb sau cu tutun, cura cu zer ajută la detoxifierea organismului. Cum se face cura de zer Foarte eficient în terapie este zerul obţinut din lapte de capră, dar rezultate bune se obţin şi cu cel de vacă. Începeţi această cură cu un litru de zer, consumat pe parcursul zilei, apoi măriţi porţia cotidiană cu câte 250 ml, până ajungeţi la doi litri pe zi, băuţi în patru reprize. În continuare, scădeţi porţia treptat, cu câte 250 ml pe zi, încât în ultima zi a curei să consumaţi tot un litru de zer, ca în prima zi. Terapia se poate repeta după o lună. Sursa:sanatate si nutritie

15 iunie 2011

ANTIOXIDANTII NATURALI PRIETENII SANATATII TALE.

Cu siguranţă ai auzit de efectele benefice ale antioxidanţilor pentru organism. Mulţi dintre noi sunt tentaţi să cumpere diferite suplimente alimentare, dar cel mai bine asimilaţi de organism sunt antioxidanţii care se găsesc în alimente.Antioxidanţii sunt substanţe care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care se acumulează în organism şi au efecte deosebit de dăunătoare. Aceşti radicali liberi au capacitatea de a oxida diverse structuri celulare, anumite funcţii ale celulelor respective sunt perturbate şi astfel apar anumite boli. Aşadar, pentru a elimina stresul oxidativ, trebuie să consumăm cât mai multe alimente care conţin antioxidanţi.
Antioxidanţii se găsesc în legume, fructe, lactate, carne albă şi plante medicinale. Iată un top al celor mai bogate alimente în substanţe antioxidante:
Roşiile
Sunt atât de savuroase şi pline de antioxidanţi. Fie că le consumi în salate, la supe sau ciorbe, în sosuri sau diverse preparate, roşiile au un conţinut bogat de betacaroten, fiind deosebit de eficiente în lupta împotriva cancerului.
Broccoli
Deşi la noi această legumă nu este foarte des consumată, în alte ţări, precum America, broccoli este o legumă foarte apreciată. Ea este o sursă bogată de vitamine şi minerale, în special, fier, potasiu, betacaroten şi acid folic.
Morcovii
Morcovii se află în topul celor mai bogate legume în antioxidanţi. Betacarotenul, un antioxidant foarte puternic, ne protejează împotriva apariţiei diverselor forme de cancer, dar şi împotriva bolilor cardivasculare.
Usturoiul
Mirosul neplăcut al usturoiului ne face să ocolim această legumă. Dar el conţine un procent important de antioxidanţi şi îl poţi consuma în aproape toate preparatele gătite.
Spanacul
Nu foarte multe persoane sunt încântate de gustul spanacului. Este bine să nu-l ocoleşti însă deoarece este o sursă foarte bună de antioxidanţi.
Strugurii roşii
Conţin un „ingredient” special, resveratrol, cu acţiune puternică antitumorală, care poate reduce cu aproximativ 50% dezvoltarea celulelor cancerigene. Dacă vei consuma cât mai mulţi struguri roşii, aceştia vor ajuta şi la înmulţirea celulelor sănătoase din organism.
Fructele de pădure
Afinele sunt cele mai bogate în antioxidanţi. Fructele de pădure conţin totodată vitamine, fibre şi minerale. Aşadar, afinele, zmeura, căpşunile şi murele conţin antioxidanţi care luptă cu succes împotriva cancerului.
Nucile
Nucile conţin un antioxidant puternic şi cunoscut, vitamina E. Când sunt consumate în loc de carne roşie, nucile ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) şi cresc nivelul colesterolului bun (HDL). Din păcate, nucile sunt foarte bogate în calorii, fapt pentru care se recomandă a fi consumate în cantităţi moderate.
Cerealele integrale
Consumate la micul dejun, cerealele integrale îţi asigură doza zilnică de antioxidanţi pentru o zi întreagă. Totodată, şi pâinea din cereale integrale este la fel de sănătoasă, de aceea ar fi foarte bine să renunţi la pâinea albă în favoarea celei integrale sau negre.
Soia
Soia este un aliment foarte bogat în antioxidanţi. Alege cu încredere produsele vegetale din soia, brânză, lapte, sau mezeluri ori bucăţelele de soia, care înlocuiesc cu succes carnea.
Cafeaua şi ceaiul
Aceste două băuturi sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, de aceea este bine să fie consumate zilnic. Cafeaua şi ceaiul previn apariţia cancerului, a bolilor cardiovasculare sau a accidentelor vasculare cerebrale. Dintre sortimentele de ceai, cele mai recomandate sunt ceaiul negru şi verde, deoarece au cel mai mare procent de antioxidanţi. Studiile efectuate arată că persoanele care beau destul de des ceai verde au un risc mult mai scăzut de apariţie a cancerului de stomac, esofag sau ficat. Ca şi antioxidant, polifenolul care se găseşte în ceaiul verde este de 100 de ori mai puternic decât vitamina C.
Efectele benefice ale antioxidanţilor
- Întăresc sistemul imunitar, crescând rezistenţa la infecţii
- Păstrează integritatea celulară
- Luptă împotriva cancerului
- Detoxifică organismul
- Menţin sănătatea sistemului nervos
- Previn apariţia bolilor cardiovasculare
- Menţin sănătatea ochilor – reduc riscul apariţiei cataractei
- Previn procesul de îmbătrânire al organismului
- Întăresc sistemul osos
- Accelerează vindecarea rănilor
- Menţin sănătatea şi elasticitatea pielii.
Sursa:http://miannadraguta.wblog.ro

14 iunie 2011

ANTIOXIDANTII NE SCAPA DE CANCER(5 bauturi pline de antioxidanti)


Vitaminele A, C, E dar şi zincul,seleniul sunt cei mai importanţi antioxidanţi. Ei ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.Radicalii liberi sunt molecule care fac rau corpului nostru. Sunt instabile deoarece acestora le lipseste un electron. Pentru a face rost de acesta pentru a deveni molecule stabile, radicalii liberi vor fura electroni de la celule. Acest proces raneste celulele in mai multe feluri.
Rezultatul consta in schimbari observabile sau neobservabile asupra corpului. Dezvoltarea unor boli precum cancerul, diabet, artrita si deficiente neurologice pot incepe sa te afecteze pe masura ce imbatranesti. De asemenea, pielea subtire, ridurile si oasele slabite reprezinta o mare problema. Radicalii liberi intra in corpul nostru si din surse exterioare cum ar fi: fumul de tigari, radiatia si razele solare ultra violete. Cu cat exista mai multi radicali liberi, cu atat si paguba pe care o fac e mai mare.
Antioxidantii ne păstrează tineri şi previn:afecţiunile inimii,proliferarea celulelor canceroase,diabetul,artrita si deficientele neurologice.
Iată băuturile în care găsim aceşti ”salvatori” ai organismului(antioxidantii).

Suc de cireşe
Conţine vitamina A, necesară dinţilor, ochilor şi pielii, dar şi fier şi vitamina C, care ajută organismul în lupta cu viruşii. Reduce deasemenea riscul de dezvoltare al mai multor tipuri de cancer.

Vinul roşu
E cunoscut pentru abilităţile sale de a preveni cancerul. 30 de grame de vin roşu pe zi recomandă orice specialist.

Ceaiul verde
E cel mai consumat sortiment de ceai. Luptă împotriva bolilor cardiace, dar şi împotriva infecţiilor care afectează destul de des organismul.

Sucul de mere
Se foloseşte în tratarea aterosclerozei şi în afecţiunile ficatului, ale vezicii urinare, dar şi ale rinichilor.

Sucul de grepfrut
Conţine multe vitamine din familia B-urilor, care sunt bune pentru păr şi unghii, dar şi acid ascorbic, care luptă împotriva microbilor. În plus, ajută memoria, luptă împotriva cancerului de sân şi menţine pielea rezistentă.

Sursa:sanatatea.ro

13 iunie 2011

DE CE E BUNA VARZA


Varza, consumata zilnic, mai ales cruda, cate 200 de grame, previne tumorile maligne si poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli, fiind o adevarata farmacie naturala, lucru dovedit si de cercetarile medicale.
Virtutile terapeutice ale verzei sunt cunoscute inca din antichitate, ea fiind considerata, la un moment dat, un adevarat panaceu.
Varza este o leguma cu foarte putine calorii, in jur de 25 la suta de grame, asa ca poate fi consumata fara probleme de persoanele care tin cura de slabire ori de catre cele care vor sa-si menajeze silueta. Este bogata, mai ales, in provitamina A, vitaminele C si E si in fibre alimentare.
200 de grame de varza cruda asigura necesarul zilnic de vitamina A, C si E. Vitamina C se gaseste din abundenta, mai ales, in frunzele exterioare ale verzei. Trebuie mentionat aici ca provitamina A se transforma, in organism, in vitamina A.
Prin fierbere, insa, se pierd cam 30-40% din continutul de nutrienti. Vitaminele din complexul B - B1, B2, B5, B6, B9, adica toate cele care constituie grupa anticancerigena, sunt si ele bine reprezentate in compozitia verzei.
Din nefericire, sunt multe persoane care acuza varza de tulburari digestive. Intr-adevar, aceste tulburari exista si apar numai dupa ce varza a fost consumata impreuna cu carnea, in sarmale sau varza calita, dar niciodata dupa o salata de varza cruda.
Mineralele, precum calciul, magneziul si fierul si oligoelementele ca iodul, cuprul manganul si sulful sunt, la fel, bine reprezentate in compozitia verzei. Fibrele alimentare stimuleaza intestinul si previn constipatia. O portie de varza cruda de 200 de grame asigura peste 20% din cantitatea de fibre necesara intr-o zi.
Varza murata isi pastreaza intacta compozitia, dezavantajul fiind sarea in cantitate mare. Cercetari recente atesta ca varza rosie ar fi buna pentru prevenirea bolii Alzheimer.
Mai mult de atat, varza rosie contine de opt ori mai multa vitamina C decat varza alba, lucru de care ar trebui tinut cont atunci cand alegem soiul de varza.
Femeile insarcinate ar trebui sa consume varza de macar doua ori pe saptamana datorita continutului bogat de acid folic. Varza se recomanda in caz de constipatie, hemoroizi, infectii si furuncule, arsuri, entorse si inflamatii. Varza calmeaza tusea, protejeaza inima, combate alcoolismul si anemia, poate fi folosita in dureri de cap provocate de sinuzita, dureri reumatice.
Pentru prepararea unei salate de varza cruda care nu ar trebui sa lipseasca de la masa nici intr-o zi, nu trebuie nici efort, nici timp indelungat. Se taie ceapa si varza, se pun intr-un castron si se freaca cu un praf de sare. Se adauga niste morcov dat prin razatoarea mica, putin piper macinat, dar nu-i obligatoriu, ulei, de preferinta, de masline, si otet sau zeama de lamaie.
Se amesteca bine totul si se poate servi cu cartofi, orez, friptura, gratar. Salata se pregateste cu cel putin o ora inainte de a fi servita.

Sursa:sanatatea.ro

12 iunie 2011

Putem supravetui fara spaga?



Cred ca fotbalul nu mai e de multa vreme sportul national al romanilor. Locul lui a fost luat de ... spaga noastra cea de toate zilele. Fie ca vorbim de spitale, ghisee, facultati, vami, morgi sau biserici, micile sau marile "atentii" se practica des si cu efect. Un asternut schimbat, un functionar mai amabil, un loc la gradinita, o solutionare mai rapida a unei cereri, toate se pot obtine prin puterea de nestavilit a plicului alb.
Daca omenesti buzunarul paznicului, usile se deschid in fata-ti mai ceva ca pestera la auzul indemnului “Sesam, deschide-te!”, rostit de Ali Baba. O secretara careia ii intinzi zambind un pachet de cafea si o cutie de bomboane se poate transforma pe loc din zgripturoaica cea acra in zana cea buna. Un functionar care e “foarte, dar foarte ocupat” si nu are nici macar timp sa te priveasca in ochi cand ii explici de ce ai venit la el? Cateva bancnote intre documentele pe care le vrei vizate si iti va face strengareste cu ochiul “Sigur, sigur, haideti ca acum se rezolva. Nu am timp, dar fac un efort pentru dumneavoastra!”.
Sunt situatii de care ne lovim zilnic, fie ca le traim chiar noi, fie ca ne sunt povestite de altii. Ele descriu fenomenul “micii coruptii” - mita oferita bugetarului de rand ca sursa de motivare suplimentara. Sumele de bani implicate in acest fenomen, mici sau medii, sunt oferite din proprie initiativa ca semn de multumire pentru un serviciu (care, fie vorba intre noi, de multe ori, se inscria oricum in atributiile acelui functionar) sau ca un catalizator care sa accelereze rezolvarea unei chestiuni. De asemenea, sumele pot fi si solicitate, mai elegant sau verde-n fata, de unii functionari pentru a-si indeplini mai cu sarg obligatiile de serviciu sau, din contra, pentru a inchide o clipa ochii la ce scria in fisa postului.
Potrivit unui studiu al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), valoarea spagilor date de romani in ultimul an ajunge la 1,3 miliarde de lei. Asadar, sumele aparent mici, pe care le “daruim” in stanga si-n dreapta pentru a ne usura existenta, odata adunate, dau rezultate surprinzatoare si radiografiaza un sistem bolnav, aflat in stadiu (aproape?) terminal.
“Mica coruptie” atinge cifre alarmante, zic eu, desi statisticile par sa nu mai alarmeze, de fapt, pe nimeni in ultima vreme. Aproximativ 2,3 milioane de romani admit ca au dat mita in ultimul an, ne zice acelasi raport MAI. Atentie! Admit. Adica acesti 2,3 milioane au avut curajul sa recunoasca. Multi alti romani, probabil, dau bani, dar nu zic.
Raportul MAI mai arata ca, in medie, valoarea spagii data de fiecare persoana in ultimele 12 luni depaseste 570 de lei, adica aproape un salariu minim pe economie.
Daca as fi pesimista, as spune ca romanii se impart in doua categorii: cei care dau spaga si cei care o primesc. Dar nu sunt. Pentru ca nu imi plac generalitatile si nici lamentarile apocaliptice. Sunt convinsa ca exista, si de-o parte, si de alta a baricadei, oameni care n-au luat si oameni care n-au dat spaga pana acum. Si, poate, nu o vor face nici de acum incolo.
Ma intristeaza, insa, cum datul spagii nu mai este considerat deloc un act condamnabil. Cum e socotit ca normal un gest, de altfel, deviant. Mai nou, e chiar un motiv de fala sa stii la cine sa te duci si cum sa plasezi plicul cat mai discret. Nu conteaza ce problema ai de rezolvat, daca stii cui sa ceri ajutorul si cat sa ii indesi in buzunar.
Povestea e mereu aceeasi, doar personajele sunt altele. Intotdeauna se gaseste cineva care are nevoie de ajutor si cineva care e dispus sa il ofere. Bineinteles, contra unei gratificatii mai mult sau mai putin consistente. Aparent, povestea aceasta a ajuns sa ne defineasca, pe noi ca natiune, mai bine chiar decat o face celebra Miorita.

De aceea, vreau sa va intreb astazi: Mai putem supravietui in Romania fara sa dam spaga?
Sursa:avocatnet.ro

11 iunie 2011

Medicamentele pentru tumorile benigne la prostata cresc riscul de cancer agresiv

Medicamentele folosite pentru tumorile benigne la prostata cresc riscul de cancer agresiv, arata un studiu recent realizat in Statele Unite.

Autoritatea pentru siguranta alimentelor si medicamentelor din Statele Unite (FDA) a impus modificarea etichetelor unei clase de medicamente, pentru a include avertizari privind riscurile, informeaza Daily Mail.

Doua studii au aratat ca medicamentele folosite pentru tratarea prostatei marite, pentru mai multi ani, cresc sansele de aparitie a cancerului. Este vorba despre medicamente precum Proscar, Avodar si Jalyn, dar si Propecia, care este folosit si impotriva caderii parului la barbati.

Cu toate acestea, specialistii sustin ca medicamentele aduc beneficii pacientilor, beneficii care sunt mai importante decat riscurile existente

10 iunie 2011

Secretele celor care se imbolnavesc foarte rar


Dieta si cumpatarea

Se pare ca cei care se imbolnavesc foarte rar consuma alimente naturale preparate cu mana lor. Aceste persoane nu cumpara dulciuri sau alimente semipreparate si nici condimente, ei folosesc frunzele verzi ale zarzavaturilor si radacinile crude pentru condimentare, pana si piperul il macina din boabe. Mancarurile le prepara in casa doar din fructe, legume si uneori carne (proaspata), pana si painea este de casa. De asemenea aceste persoane mananca putin si cumpatat, in functie de efortul pe care l-au depus in acea zi. Foarte rar mananca prajit, iar branzeturile sau iaurturile sunt de asemenea facute in casa din lapte de vaca. Mezelurile, untul, margarina sau excesul de carne nu exista in viata acestor oameni. Pentru tara noastra am putea spune ca ei sunt cei care isi fac proviziile alimentare de “la tara”, acestea fiind mult mai sanatoase.
Trec cu bine de sezonul rece, ies neafectati din incaperi pline cu germeni si mereu reusesc sa evite infectiile care ii afectaeza des si in mod repetat pe cei din jur. Acestea sunt persoanele cu un sistem imun si o stare de sanatate de invidiat, persoane cu un regim de viata sanatos si plin de beneficii pentru sanatate.
Secretele lor sunt prezentate in continuare.
Sfatul nostru? Incercati sa le urmati. Beneficiile asupra sanatatii dumneavoastra?
Secretul numarul 1. Masaaaaaajul……O sedinta de masaj pe luna poate face minuni pentru sanatatea dumneavoastra. Avantajele sunt atat de ordin psihic, cat si fizic. Deci, nu va simtiti vinovati daca va doriti sa va rasfatati periodic cu un masaj. Specialistii il recomanda adesea, iar studiile au demonstrat ca o astfel de practica va ajuta sa va mentineti starea de sanatate fizica, psihica si emotionala in parametrii optimi, prin urmatoarele efecte dovedite:
- calmarea si relaxarea sistemului nervos, reducerea anxietatii si stresului;
- ameliorarea functiei circulatorii, stimularea drenajului limfatic (cu stimularea secundara a functiei imune); se pare ca terapia prin masaj actioneaza pozitiv asupra tensiunii arteriale si ritmului cardiac;
- imbunatatirea starii muschilor prin prevenirea crampelor si spasmelor.
Exista foarte multe tipuri de masaj (peste 80, chiar), insa in toate terapeutul aplica diverse presiuni asupra tesuturilor moi si muschilor (prin frecare, apasare, atingere usoara sau intensa), in scopul de a relaxa zona respectiva, a stimula transportul de oxigen catre tesuturi, a incalzi regiunea si a scadea durerea sau disconfortul local. Printre cele mai populare forme de masaj se numara masajul suedez, shiatsu si masajul prin presiune. Specialistii considera ca orice tip de masaj este binevenit, atata timp cat este realizat cu presiune moderata (altfel se poate trece foarte usor dintr-o extrema in alta, relaxarea fiind rapid inlocuita cu durerea si disconfortul).
In ceea ce priveste frecventa masajelor, se pare ca minim o data pe luna este de ajuns. Cu cat mai frecvente, cu atat mai bine, insa trebuie sa se tina cont si de preturile practicate de saloanele specializate si de felul in care acestea afecteaza bugetul fiecaruia. Beneficiile masajului sunt intarite si de utilizarea diverselor perii de dus confectionate din materiale naturale, cu care se pot freca usor spatele, bratele sau picioarele in timpul bailor. Nu sunt scumpe si sunt cu adevarat eficiente.
De retinut!
Desi masajul are nenumarate beneficii, specialistii nu il recomanda pacientilor cu tromboza venoasa periferica, fracturi recente, cancer, febra, osteoporoza, nevrite periferice sau coagulopatii.
Secretul numarul 2. Dusuri reci!!!Daca doar ideea unui dus rece in fiecare zi va da fiori reci, va recomandam sa reanalizati situatia! Dusurile reci sunt benefice! Aceasta observatie nu a fost facuta de curand, ci de sute si sute de ani. Yoga, arta ce este prezenta de cateva mii de ani, ne invata ca dusurile reci pot intari rezistenta organismului in fata bolilor, in special gripelor, deoarece temperatura scazuta a apei ne creste de fapt capacitatea de lupta impotriva germenilor. Desi unii specialisti privesc deocamdata aceasta masura cu oarecare retinere, toti sunt de parere ca o astfel de solutie merita cel putin incercata.
Avantajele dusurilor reci sunt in principal: tonifierea organismului, incarcarea cu energie, reducerea atacurilor migrenoase si a durerilor acute in general, imbunatatirea circulatiei prin stimularea tonusului vascular. Pe langa acestea, dusurile reci zilnice au si efecte de ordin estetic si cosmetic: tenul devine mai luminos, semnele imbatranirii sunt mai putin evidente si isi fac aparitia mai greu. Exista voci care afirma ca dusurile reci sunt secretul din spatele fermitatii bustului frantuzoaicelor!
Alte efecte pozitive globale asupra organismului sunt: intarirea tonusului sistemului nervos simpatic si parasimpatic, stimularea circulatiei capilare (imbunatatind astfel aportul de oxigen catre tesuturi), scaderea presiunii din organele interne, contractia muschilor, favorizand astfel eliminarea toxinelor si deseurilor metabolice.
Puteti incerca astfel de dusuri in fiecare zi, in „doze” mici - cate 10 minute vara si 1 minut in sezonul rece par a avea efecte optime asupra sanatatii.
Totusi, este recomandat consultul medical daca va ganditi sa treceti la dusuri reci zilnice. Ele nu sunt indicate persoanelor cu o anumita patologie, in special cardiovasculara, deoarece pot precipita crizele anginoase, vasospastice, fenomenele de tip Raynaud. De asemenea, femeile nu sunt sfatuite sa faca bai reci in timpul perioadelor menstruale.
Secretul numarul 3.
Ghimbir pentru sanatatea tubului digestiv
De secole, ghimbirul este recunoscut ca fiind un aliment foarte sanatos. In China, de exemplu, este utilizat de peste 2000 de ani in tratamentul tulburarilor digestive, greturilor si diareei. Specialistii au descoperit ca o parte din substantele continute in ghimbir au capacitatea de a stimula secretiile digestive, motilitatea, tonusul si peristaltismul intestinal, favorizand astfel un tranzit normal.
De asemenea, in doze mici, sub 1000 de mg, ghimbirul poate fi consumat pentru o scurta perioada de timp si pe parcursul primelor saptamani de sarcina, deoarece amelioreaza greturile matinale. In acest scop nu se recomanda consumul de ghimbir mai mult de 4 zile consecutive.
Ghimbirul este folosit din timpuri stravechi si in tratamentul colicilor, artritelor, bolilor cardiace, dislipidemiilor. Pe langa aceste utilizari, se pare ca are efecte benefice si in ameliorarea durerilor de cap, a celor menstruale si primelor semne si simptome de raceala si gripa.
Produsele disponibile pe baza de ghimbir contin de obicei radacina deshidratata sau proaspata sau uleiul extras din aceasta. Planta este disponibila sub forma de extracte, tincturi, uleiuri sau capsule dar si in forma proaspata, cand se recomanda utilizarea ei pentru prepararea ceaiurilor.
Specialistii nu recomanda produsele continand ghimbir pacientilor cu probleme biliare, deoarece aceasta planta are proprietati coleretice si poate agrava simptomatologia.
Secretul numarul 4.
Spalarea corecta si frecventa a mainilor
Foarte multe persoane considera ca punctul cheie in mentinerea unei sanatati de invidiat este spalarea frecventa a mainilor, chiar si de 10 ori pe zi, in unele cazuri: dupa utilizarea toaletei, la sfarsitul zilei de lucru, la sosirea acasa, dupa suflatul nasului, inainte de masa. Putini dintre noi suntem la fel de vigilenti, insa rezultatele ar trebui sa ne incurajeze sa ne spalam cat mai frecvent.
Specialistii considera spalatul mainilor ca fiind prima linie de aparare impotriva bacteriilor care pot cauza raspandirea infectiilor, a gastroenteritelor. Persoanele care nu au o igiena corecta se contamineaza mult mai usor cu diversi germeni si se expun pericolului de a face viroze ori de cate ori isi ating nasul, ochii sau gura cu mainile murdare. De fapt, una din cele mai frecvent cai de infectare cu virusurile gripale este contactul mainilor murdare cu ochii sau nasul.
Totusi, in ciuda faptului ca spalatul mainilor este un obicei simplu si la indemana tuturor, deoarece necesita doar atentie, apa si sapun, un procent semnificativ din populatia generala nu se spala pe maini. Cel mai ingrijorator aspect este cel privind spalatul pe maini dupa utilizarea toaletei; un studiu recent indicand faptul ca 20% din populatie nu se spala pe maini inainte sa iasa de la toaleta. Alte date, la fel de alarmante demonstreaza ca doar 32% se spala pe maini dupa ce stranuta sau tusesc, 21% dupa ce manipuleaza bani si numai 41% din cei implicati in studiu au declarat ca se spala pe maini dupa ce mangaie un animal.
Tocmai pentru a sublinia importanta acestui gest, si mai ales executarea lui corecta, specialistii ne sfatuiesc urmatoarele:
- sa ne spalam bine cu apa si sapun minim 20 de secunde, timp in care sa curatam nu doar palmele ci si spatiile interdigitale si unghiile;
- sa ne stergem cu servetele sau prosoape individuale curate;
- o alternativa excelenta, in locurile care nu permit utilizarea sapunului, sau pe strada o reprezinta dezinfectantele pe baza de alcool. Se pare ca ele sunt chiar mai eficiente in distrugerea germenilor decat sapunul (chiar si cel antibacterian). De asemenea, aceste produse sunt imbogatite cu substante care previn uscarea excesiva a mainilor (inconvenient ce apare frecvent dupa utilizarea repetata a sapunului clasic.
Suntem sfatuiti sa ne spalam pe maini cat mai des:
- dupa exercitii fizice, gradinarit, manipularea carnii crude;
- dupa utilizarea bancomatelor, banilor, transportului in comun;
- dupa rasfoirea revistelor, ziarelor;
- dupa ce ducem gunoiul sau efectuam alte actiuni menajere;
- inainte si dupa ce tratam si ingrijim o rana deschisa.
Curatarea mainilor poate fi facuta cu o serie de produse, insa nu si cu substante antibacteriene cu actiune puternica, deoarece acestea pot induce rezistenta microbiana, ceea ce face ca indepartarea lor sa fie din ce in ce mai anevoioasa.
Secretul numarul 5.
Vitamina C si Zinc din plin
Atitudinea corecta impotriva racelii? Atacarea si combaterea simptomelor inca din primele momente. Armele pe care le avem la dispozitie: vitamine si elemente minerale esentiale. Dintre acestea, o combinatie ce pare sa faca minuni este reprezentata de vitamina C si Zinc. In amestec echilibrat, acestea pot ameliora durerea de gat sau nasul infundat in cateva zile.
Desi rolul vitaminei C in prevenirea racelii este privit de unii specialisti cu oarecare reticenta, majoritatea considera ca acesta este real, in special in cazul persoanelor aflate sub stres zilnic. Aceste observatii sunt justificate de proprietatile antioxidante ale vitaminei C care ajuta la intarirea sistemului imun. Cele mai noi studii referitoare la vitamina C demonstreaza ca are efecte protectoare impotriva bolilor cardiace si accidentelor vasculare cerebrale.
Zincul este, la randul lui, un element mineral esential pentru un sistem imun complet functional si capabil sa faca fata atacurilor virale sau microbiene. De asemenea, stimuleaza replicarea ADN-ului, vindecarea rapida a ranilor si functionarea normala a sistemului digestiv.
Pentru cele mai bune rezultate, specialistii recomanda ca doza de vitamina C sa nu depaseasca 2000 mg/zi (de preferat sa fie in jur de 500 mg/zi) pentru a evita aparitia unor probleme gastrointestinale sau renale.
Doza zilnica de zinc pentru un adult variaza, considerandu-se optim un aport de 10 mg/zilnic (femeile insarcinate au nevoie de o cantitate mai mare). Formele de administrare sunt multiple, fiecare alegand-o pe cea care i se adapteaza mai bine nevoilor.
Secretul numarul 6. Usturoiul
Exista persoane care nu se mai imbolnavesc de ani buni. Secretul lor? Consumul regulat de usturoi dupa micul dejun. Il feliaza cat mai subtire, il amesteca cu suc de fructe (de mere, portocale, pere) si il consuma crud, ca parte a unui ritual zilnic de intarire a sanatatii organismului.
Usturoiul este recunoscut ca avand importante proprietati antioxidante si capacitatea de a stimula functia imuna, precum si abilitatea de a lupta impotriva inflamatiilor. Practic, aceste proprietati se traduc prin protectie impotriva racelilor si gripelor, dar si a altor boli, cum ar fi cele cardiovasculare si chiar diverse neoplazii. De foarte multa vreme se realizeaza studii care sa demonstreze existenta vreunui rol protector al usturoiului in fata cancerului iar rezultatele au concluzionat ca un sistem imun sanatos este cheia protectiei anticanceroase.
Usturoiul stimuleaza aceasta functie, dar are si efecte antineoplazice directe: scade inmultirea celulelor neoplazice si inhiba formarea unor substante procancerigene. Usturoiul este foarte eficient mai ales in protectia impotriva cancerelor de esofag, stomac, san, prostata si vezica urinara. Usturoiul crud are de asemenea proprietati antibacteriene si antifungice.
Daca va este teama de faptul ca usturoiul va va afecta respiratia, trebuie sa stiti ca exista o alternativa: usturoiul fara miros - reprezinta de fapt extract de usturoi deshidratat, iar substantele active si cele care ii dau usturoiului reputatia de super aliment sunt chiar in concentratie mai mare in acesta.
Specialistii avertizeaza insa: consumul unor cantitati mari de usturoi crud poate cauza anumite probleme de sanatate: hiperaciditate gastrica, pirozis, balonare, probleme dermatologice sau chiar botulism. Exista si persoane care sunt alergice la usturoi, deci atentie la fenomenele de acest tip.
Totusi, aceste efecte adverse ale consumului „cronic” de usturoi sunt relativ rare. O alternativa la consumul de usturoi crud o reprezinta gatirea acestuia - desi procesele termice ale prepararii sale il saracesc de substantele active.
Secretul numarul 7.
Mentinerea permanenta a unei atitudini optimiste
Exista studii care demonstreaza ca organismul produce cantitati crescute de anticorpi antigripali in urma stimularii si cresterii activitatii unei regiuni a creierului asociata cu atitudinea pozitiva si optimista. De asemenea, cercetarile au aratat ca persoanele optimiste raspund mult mai bine la vaccinarile periodice sezoniere (organismul lor este capabil sa secrete mai multi anticorpi). Desi baza fiziologica a acestor observatii nu este inca elucidata, un lucru este sigur: sistemul nervos comunica cu sistemul imun si vice versa. Psihologii au arata ca persoanele cu atitudine pozitiva nu sunt doar mai fericite dar si mai sanatoase si longevive comparativ cu cele cu atitudine pesimista.
Printre efectele benefice ale gandirii optimiste se numara:
- reducerea stresului;
- imbunatatirea capacitatii de lupta impotriva gripei;
- scaderea riscurilor de aparitie a bolii cardiace ischemice;
- imbunatatirea functiei respiratorii, mai ales in cazul pacientilor cu emfizem pulmonar.
Daca nu sunteti obisnuiti cu gandirea pozitiva, aceasta se poate invata. Sau macar puteti incerca o atitudine mai putin pesimista. Cand apar primele semne si simptome ale gripei, nu dezarmati neajutorati, ci luptati impotriva lor! O astfel de atitudine nu va va schimba personalitatea, dar va poate imbunatati comportamentul.
In plus, este mult mai satisfacator sa ai o atitudine activa decat una pasiva. Totusi, daca atitudinea dumneavoastra de fond este negativista, nu va asteptati la o modificare dramatica peste noapte. Trebuie sa aveti rabdare si multa vointa, iar curand veti observa avantajele noii stari de spirit.
Secretul numarul 8.
Spalaturi nazale - suna respingator dar SUNT eficiente!
Numerosi pacienti cu sinuzite afirma ca spalaturile nazale pot face minuni. Gata cu dozele crescute de antibiotice, cu administrarile prelungite si regimurile polimedicamentoase - sinuzita si manifestarile ei insotitoare (dureri de cap, de ochi, nas congestionat) au un nou tratament. Medicii considera chiar ca aceste spalaturi sunt mai eficiente decat sprayurile saline in limitarea severitatii si pentru diminuarea frecventei de aparitie a sinuzitelor.
Studii recente au demonstrat ca pacientii care utilizeaza aceasta metoda terapeutica de 2 ori pe zi au remarcat o imbunatatire a starii generale de sanatate si in special o scadere a intensitatii simptomelor nazale. Un alt studiu afirma ca solutiile pentu spalaturi nazale au capacitatea de a scadea inflamatia mucoasei nazale mai bine decat orice alt tratament, iar actiunea decongestionanta se mentine cateva ore.
Procedura nu dureaza mai mult de 5 minute, nu este dureroasa (dar poate crea un usor disconfort) si se recomanda a fi efectuata de 2 ori pe zi, conform recomandarilor medicului care o prescrie.
Singurul inconvenient: rinita post utilizare, insa o toaleta corecta a nasului limiteaza aceasta manifestare.
Ce nu este recomandat sa faceti
Nu trebuie sa beti apa oxigenata
Exista persoane care adauga in apa de baut cateva picaturi de apa oxigenata pentru a-si mentine starea de sanatate in parametrii optimi. Expertii avertizeaza, totusi, asupra riscurilor asociate acestei practici: apa oxigenata poate sa afecteze serios integritatea membranei tubului digestiv sau a cailor respiratorii, daca este inhalata. Apa oxigenata este periculoasa in orice concentratie: 3 sau 35% si trebuie destinata exclusiv utilizarii externe (dezinfectia ranilor de la nivelul tegumentului).
Nu trebuie sa introduceti medicamente in nas
Unele persoane considera ca prin introducerea de diverse substante si medicamente in nas vor distruge germenii responsabili de infectii ale tractului digestiv, respirator. O parte din aceste substante au exclusiv administrare locala si, ca urmare, sunt lipsite de efecte sistemice. Tot ce pot face este sa irite mucoasa nazala.
Nu trebuie sa reduceti utilizarea uleiului de cocos
Fanii acestui ulei tropical bogat in antioxidanti il considera un adevarat panaceu pentru problemele cu kilogramele in plus, probleme de ordin dermatologic, gingivite, raceli, gripe. Il considera ca facand minuni impotriva semnelor imbatranirii si adinamismului. Totusi, baza stiintifica a acestor actiuni este destul de ingusta. Cercetatorii nu recomanda evitarea acestui tip de ulei, insa sustin mai mult utilizarea uleiului de peste.
Motivul? La ora actuala exista mai multe studii care demonstreaza eficienta acestuia si efectele sale benefice asupra sanatatii, comparativ cu uleiul de cocos. Uleiul de peste este indicat pentru prevenirea atacurilor de cord, pentru protejarea pielii si pentru stimularea sistemului imun. Uleiul de cocos este recomandat in tratamente capilare (in special pentru parul uscat), dar si la gatit. Pentru cele mai bune rezultate se recomanda pastrarea lui la temperatura camerei si nu la frigider, unde datorita temperaturii scazute i se pot altera proprietatile.

Sursa :sanatatebuna.ro

9 iunie 2011

Cancerul de corp uterin


Cancerul de corp uterin sau de endometru este considerat, clasic, o neoplazie a femeii varstnice, iar astazi este pe cale sa devina cancerul genital feminin cel mai frecvent in tarile dezvoltate • Grupe de risc: nulipare (femeile fara copii), supraponderale (80%), femeile cu diabet (65%) sau hipertensive, pacientele care fac tratament cu Tamoxifen pentru cancer de san, pacientele care au prima menstra devreme, la 12 ani, si ultima menstruatie tarziu, peste 52 de ani, femeile cu antecedente de cancer de endometru in familie

Cancerul endometrial reprezinta transformarea maligna (cancer) a celulelor de la nivelul endometrului. Acesta este tesutul superficial care acopera suprafata interna a uterului. Cancerul de corp uterin sau de endometru este considerat, clasic, o neoplazie a femeii varstnice, iar astazi este pe cale sa devina cancerul genital feminin cel mai frecvent in tarile dezvoltate si, in particular, in SUA si Canada, unde acesta tinde sa-l inlocuiasca pe cel de col uterin, care este intr-un declin evident. Varful de incidenta este la varstele de 55 - 65 ani. Este al IV-lea cancer genital feminin ca incidenta, ocupand locul 7 ca decese prin cancer la femeie.
Simptome
Diagnosticul de cancer de corp uterin poate sa fie suspicionat in fata urmatorului tablou clinic:
- scurgeri hematice vaginale la paciente la varsta post-menopauzei sau peri-menopauzei, in special cand este asociat cu: nuliparitatea, obezitatea, diabet si boli hepatice.
- simptomul cel mai frecvent intalnit (80-90%) este hemoragia uterina in post-menopauza.
- pacientele pot prezenta si leucoree (scurgere vaginala) serohematica. Durerea pelvina apare foarte rar.
- la pacientele cu uter marit de volum si blocarea tumorala a canalului cervical poate aparea piometria si hematometria (acumularea de lichid infectat sau sange in uter). Se pot resimti dureri lombare, din cauza invaziei ganglionilor para-aortici.

Precizarea diagnosticului
Explorarile necesare pentru precizarea diagnosticului sunt: histeroscopia (introducerea unui dispozitiv optic in cavitatea uterina care vizualizeaza neoplazia), chiuretaj endocervical (col uterin) cu biopsie endometriala (recoltare de tesut din cavitatea uterina), ecografia transvaginala (existenta unei mucoase endometriale peste 5 mm trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru femeile aflate in menopauza) si frotiu cito-vaginal (are o valoare limitata).

Factorii interni si externi
Factorii prognostici ai carcinoamelor de endometru sunt:
- factorii uterini (tipul histologic; gradul de diferentiere a celulelor; invazia (profunzimea) in miometru; invazia colului uterin; interesarea spatiilor capilare.
- factorii extrauterini: invazia anexelor; pozitivitatea citologiei peritoneale (prezenta celulelor maligne in cavitatea uterina; metastaze ganglionare pelvine si para-aortice; localizarea bolii extra-uterine (anexe v.s. vagin v.s. ganglion).

Tratament
Cancerul de endometru este boala ginecologica maligna cu nivelul cel mai inalt de operabilitate si curabilitate. Chirurgia este elementul diagnostic si terapeutic determinant al cancerelor de corp uterin.
Datorita necesitatii de a determina gradul de invazie, invazia in miometru, diseminarea limfatica, metastazarea ovariana, tubara si peritoneala, este obligatoriu ca gestul chirurgical sa se faca pe cale abdominala, dupa chiuretajul biopsic care pune diagnosticul de certitudine.

Se practica histerectomia cu anexectomie bilaterala, prin laparotomie mediana subombilicala. Se recomanda limfadenectomie pelvina si para-aortica in situatia in care gradul de invazie miometriala spre colul uterin sau spre organele vecine este mare, in cazul unor anumite tipuri histologice etc. Radioterapia carcinoamelor de endometru se recomanda postoperator pentru ganglionii pelvini si vagin, ca tratament adjuvant, si la pacientele cu boala in faza local-avansata (stadiul III si IV).

Hormonoterapia
Progesteronul si derivatele progesteronice reprezinta medicatia de electie in fazele avansate sau in caz de recidiva a carcinoamelor de endometru. Tratamentul hormonal determina un raspuns terapeutic obiectiv in 20 - 40% din cazuri cu recidive loco-regionale sau metastaze. Chimioterapia in cancerele endometriale avansate ramane paliativa. Nu exista o chimioterapie standard in cancerele de endometru.

Raspunsurile terapeutice sunt partiale (in jur de 20%), iar durata acestora este de 3-6 luni, supravietuirea medie de 7-10 luni. Pacientele care prezinta raspunsuri complete dupa chimioterapie pot avea intervale fara progresie a bolii ce pot dura mai multi ani, dar acestea sunt reduse la numar.
Tratament in functie de stadiul boliiStadiul I
Tratamentul in stadiul I in cancerul endometrial poate include urmatoarele:
- interventia chirurgicala (histerectomie abdominala totala si salpingo-ovarectomie bilaterala); ganglionii limfatici pelvini si abdominali pot fi de asemenea, extirpati si examinati la microscop in vederea descoperirii celulelor canceroase
- interventia chirurgicala (histerectomie abdominala totala si salpingo-ovarectomie cu sau fara scoaterea ganglionilor limfatici pelvini si abdominali), urmata de radioterapie interna sau externa in zona pelvina; dupa interventia chirurgicala se poate plasa un cilindru cu o sursa de radiatie la nivelul vaginului, pentru a distruge eventualele celule canceroase ramase
- radioterapia ca singura metoda de tratament pentru pacientii la care interventia chirurgicala nu poate fi efectuata
- radioterapia si chimioterapia in trialurile clinice.

Stadiul II
Tratamentul in stadiul II in cancerul endometrial include o combinatie de terapii cum sunt radioterapia interna si externa si interventia chirurgicala.

Stadiul IIA
Tratamentul in stadiul IIA in cancerul endometrial poate include urmatoarele:
- interventia chirurgicala (histerectomie abdominala totala si salpingo-ovarectomie bilaterala); ganglionii limfatici pelvini si abdominali pot fi de asemenea, scosi si examinati la microscop in vederea descoperirii de celule canceroase
- interventia chirurgicala (histerectomie abdominala totala si salpingo-ovarectomie cu sau fara scoaterea ganglionilor limfatici pelvini si abdominali), urmata de radioterapie interna sau externa in zona pelvina; dupa interventia chirurgicala se poate plasa un cilindru cu o sursa de radiatie la nivelul vaginului, pentru a distruge eventualele celule canceroase ramase
- radioterapia ca singura metoda de tratament pentru pacientii la care interventia chirurgicala nu poate fi efectuata
- radioterapia si chimioterapia in trialurile clinice.

Stadiul IIB
Tratamentul in stadiul IIB in cancerul endometrial poate include urmatoarele:
- interventia chirurgicala (histerectomie abdominala totala si salpingo-ovarectomie cu sau fara scoaterea ganglionilor limfatici pelvini si abdominali) urmata de radioterapie
- radioterapia interna si externa urmata de interventie chirurgicala (histerectomie si salpingo-ovarectomie cu scoaterea ganglionilor limfatici pelvini si abdominali si examinarea la microscop in vederea descoperirii de celule canceroase)
- interventia chirurgicala (histerectomie radicala cu sau fara scoaterea de ganglioni limfatici pelvini si examinarea la microscop in vederea descoperirii de celule canceroase).

Stadiul III
Tratamentul in stadiul III in cancerul endometrial poate include urmatoarele:
- interventia chirurgicala (histerectomie radicala cu scoaterea ganglionilor limfatici pelvini si examinarea la microscop in vederea descoperirii de celule canceroase) urmata de radioterapie interna si externa
- radioterapia ca singura metoda de tratament pentru pacientii la care interventia chirurgicala nu poate fi efectuata.
- hormonoterapie pentru pacientii la care interventia chirurgicala si radioterapia nu pot fi efectuate
- trialuri clinice cu noi terapii.

Stadiul IV
Tratamentul in stadiul IV in cancerul endometrial poate include urmatoarele:
- radioterapie interna si externa
- hormonoterapie
- chimioterapia din trialurile clinice.
Dragele mele sa nu va fie frica,orice forma de cancer se vindeca, daca mergeti din timp la medic si urmati cu strictete sfaturile sale si va schimbati stilul de viata(fara stres,fara aditivi in alimentatie,etc)Sa aveti numai sanatate.
Sursa:i-medic.ro

Cancerul de col uterin este curabil daca este detectat devreme


Cancerul cervical este o tumoră malignă a colului uterin (porţiunea inferioară a colului uterin), care poate fi asimptomatică în primele stadii evolutive. Principalul factor de risc pentru cancerul de col uterin este infecția persistentă sau recurentă cu o tulpină oncogenă de HPV (virusul papiloma uman); nu toate infecțiile cu tulpini oncogene de HPV evoluează spre cancer, multe dintre ele fiind eliminate spontan de către sistemul imunitar în câteva luni de la infectare. Evoluţia unei infecţii HPV spre cancer cervical este favorizată de utilizarea îndelungată a contraceptivelor orale, fumatul, multiparitatea sau deteriorarea sistemului imunitar (imunosupresia). Porţiunea cea mai expusă infecţiei HPV, leziunilor precanceroase şi apoi canceroase este zona de tranziţie între endocol (epiteliu cilindric) şi exocol (epiteliu scuamos). Modificările celulare din cancer sunt evolutive (de la displazie intraepitelială până la cancer metastatic), procesul putând dura până la câţiva ani (uneori 10-20 ani), dar şi doar câteva luni. Identificarea precoce a leziunilor cervicale în stadiu precanceros maximizează şansele unui tratament curativ. În fazele incipiente, cancerul cervical poate fi detectat prin examen citologic cervicovaginal Babeş-Papanicolau şi poate fi tratat chirurgical. În fazele avansate, în care apar multiple metastaze, tratamentul este doar paleativ, cele mai multe cazuri evoluând către deces. Cancerul cervical poate fi asimptomatic pentru mult timp, iar debutul clinic poate consta în sângerări vaginale anormale, sângerări apărute după contactul sexual, secreţii vaginale anormale, dificultăţi la urinare sau dureri pelvine.
Principalii factori de risc ai cancerului cervical sunt:
infecţia persistentă cu o tulpină HPV de risc înalt
alte boli cu transmitere sexuală
viaţa sexuală dezordonată
traumatisme la nivelul colului uterin (avorturi)
utilizarea contraceptivelor hormonale
fumatul, poluarea, stressul
Cancerul de col uterin si displaziaCancerul de col uterin este o afectiune maligna a celulelor ce captusesc suprafata colului. Colul este partea inferioara de deschidere, ingusta a uterului. Se deschide in vagin si face conexiunea intre uter si vagin.
SimptomeCancerele precoce sunt adeseori asimptomatice, dar pot determina sangerari sau secretii neobisnuite (scurgeri). Ulterior, apar simptome precum durerea pelviana, durerea de spate si tumefierea (umflarea) membrelor inferioare.
DisplaziaCelulele ce tapeteaza colul, sufera, de obicei, modificari usoare spre severe pana devin canceroase. Aceste modificari precanceroase reprezinta displazia. Displazia nu duce intotdeauna la aparitia cancerului, dar trebuie urmarita si tratata pentru a se evita dezvoltarea cancerului. Apare cel mai frecvent la femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, dar se poate dezvolta si la adolescente sau la femeile de 20 ani.
Factori de riscFemeile cu risc crescut de a dezvolta cancer de col uterin includ:
- femeile care au inceput viata sexuala la o varsta precoce
- femeile cu parteneri sexuali multipli- femeile cu mai mult de 5 sarcini.
Un risc crescut prezinta si fumatoarele si tinerele femei ale caror mame au luat dietilstilbestrol in timpul sarcinii.
Cancerul de col poate aparea la orice varsta, dar cancerul in situ (limitat la locul de origine) are un varf de incidenta intre 30 si 40 de ani. Varful incidentei pentru cancerul invaziv este intre 40-50 ani.
Testul PapanicolauIn timpul unui test Papanicolau, celulele sunt razuite sau periate de la nivelul colului si preparate pe o lamela care va fi examinata microscopic. Scopul testului Papanicolau este detectarea modificarilor care pot indica un cancer de col.
IndicatiiSpecialistii recomanda efectuarea anuala a unui test Papanicolau si unui examen pelvin in cazul tuturor femeilor care sunt active sexual sau au fost active sexual pana de curand, sau au ajuns la varsta de 18 ani. Daca o femeie a avut trei sau mai multe examene negative in ani consecutivi, testul Papanicolau poate fi facut mai rar, la indicatia medicului care o urmareste, dupa revizuirea factorilor de risc. Societatea oncologilor ginecologi recomanda efectuarea de teste Papanicolau anual pentru toate femeile, indiferent de ce s-a gasit la examinarile anterioare.
EficientaTestul Papanicolau este foarte precis in detectarea cancerului de col uterin. El este mult mai putin precis in detectarea cancerului de corp uterin (endometru), a trompelor uterine sau a ovarelor. In cazurile in care aceste tipuri de cancer sunt descoperite cu ajutorul unui test Papanicolau, se explica prin faptul ca celulele canceroase au traversat trompele uterine si au ajuns in cavitatea uterina, apoi in colul uterin si in secretia vaginala.
Pregatirea pentru testul Papanicolau
Nu faceti dus local pentru cel putin trei zile inainte de test. Daca faceti dus local, nu vor fi suficiente celule libere in lichidul cervical pentru un test de acuratete.
Nu folositi tampoane, medicamente sau contraceptive intravaginale timp de 72 ore inainte de consult.
Programati-va examinarea pentru perioada optima - doua saptamani dupa prima zi a ultimei menstruatii. Nu va programati in timpul perioadei de menstruatie.
Atitudinea in cazul unui test anormal
O biopsie poate fi necesara pentru a se putea pune un diagnostic clar de displazie sau cancer. De asemenea, medicul specialist poate recomanda o colposcopie. In timpul acestei examinari, medicul vede colul uterin cu ajutorul unui colposcop, care este un microscop. Acesta ofera o imagine marita a colului, aratand detalii marite care pot fi vazute cu ochiul liber. In timpul acestei examinari se pot face si biopsii.
Alte teste Inainte de inceperea tratamentului, medicul va efectua o radiografie toracica, o pielografie intravenoasa (radiografia rinichiului) si unele teste sangvine. Alte examinari, precum tomografia computerizata abdominala pentru cautarea cancerului la nivelul ficatului sau a ganglionilor limfatici pot fi recomandate.
TratamentDisplazia cervicala (a colului uterin) poate fi tratata prin metoda de inghetare (crioterapie), vaporizare cu laser, indepartarea cu ajutorul unei sarme (LEEP) sau folosind un bisturiu.
Tipul de tratament al cancerului de col depinde de un numar de factori pe care medicul trebuie sa-l explice pacientului. Cancerul de col care este invaziv va fi tratat chirurgical (histerectomie) si/sau radioterapie (iradiere). Unele paciente pot necesita chimioterapie.
Sursa:sfatulmedicului.ro

7 iunie 2011

Pastilele pentru tratarea cancerului la san, bune si pentru prevenirea sa


Un medicament folosit de foarte mult timp pentru tratarea cancerului de san, Aromasin, este bun si pentru prevenirea acestei boli, potrivit unui nou studiu. Medicamentul reduce cu 65% sansele de a dezvolta o astfel de forma de cancer.

Aromasin apartine unei clase de medicamente numite inhibitori de aromataza, folosite ca adjuvant (o substanta care activeaza actiunea unui medicament) in tratamentul pentru tumorile la san, alimentate de estrogen, arata Technorati. Aromasin, cunoscut si ca Exemestane, a fost folosit ca un blocant al estrogenului.
La studiu au participat mai multe femei - unele care au luat Aromasin si unele care au luat placebo. Dupa aproximativ trei ani, femeile care au luat Aromasin au prezentat un risc scazut cu 65% de a face cancer sau de a recidiva in cazul celor care au avut, in comparatie cu cele care au luat placebo.
Cancerul la san este o boala frecvent intalnita la femei. Potrivit breatcancer.rog, una din opt femei din America dezvolta cancer la san.
Scapi de cancer la san cu medicamente pentru tensiune arteriala?
Femeile care sufera de cancer la san si care iau medicamente pentru tensiunea arteriala au mai multe sanse de supravietuire a bolii, potrivit unor noi studii.

Astfel, femeile care au luat beta-blocante au trait mai mult, iar cancerul nu a recidivat precum s-a intamplat in cazul celor care nu au urmat un astfel de tratament, arata Daily Mail. Beta-blocantele diminueaza efectul hormonilor de stres si sunt recomandate in tratamentul hipertensiunii arteriale.
De asemenea, exista mai putine sanse ca femeile care iau aceste medicamente sa fie diagnosticate cu o forma agresiva a cancerului la san sau sa moara din aceasta cauza.
"Am observat o legatura, acum este timpul sa dovedim care este cauza", a declarat dr. Amal Melhem-Bertrandt, care a lucrat la unul dintre studii. "Este foarte promitator, este incurajator, dar mai trebuie sa facem studii", a mai spus acesta.
Dr. Melhem-Bertrandt spune ca anumite rezultate ale unor teste sugereaza ca stresul cronic poate influenta recurenta cancerului la san. Echipa de cercetatori a analizat dosarele medicale a 1.400 de femei care faceau tratament pentru cancer la san. Aproximativ 7% dintre ele luau si beta-blocante.
Medicii au gasit diferente clare intre cele care au luat aceste medicamente si cele care nu au luat. 87% dintre cele care au luat erau in viata si scapasera de cancer, in comparatie cu 77% dintre care ca nu au urmat tratamentul respectiv.
Sursa:sfatulmedicului.ro

Alimente anticancerigene


Termina-ti legumele din farfurie, sunt bune pentru tine! Este un sfat mai mult decat adevarat.


Se pare ca mancand mai multe fructe si legume proaspete gen broccoli, citrice, ceapa si soia riscul de a face cancer scade considerabil. Si nu e vorba doar de nutrientii pe care aceste alimente le contin ci mai degraba de elementele chimice care se gasesc in ele. Pe langa vitaminele si mineralele antioxidante, exista numeroase substante alimentare naturale care au puternice proprietati anticancerigene. Printre ele, se pot enumera: beta-carotenul, hercetina, indolii, izotiocianatii si acizii grasi 3-omega. Alimente cu proprietati anticancerigene, care nu trebuie sa lipseasca de la masa noastra:
Ceapa, prazul si arpagicul sunt bogate in vitamina C, potasiu, alicina, cuercitina � antioxidanti puternici cu rol in combaterea stresului oxidativ. Studiile au aratat ca prin continutul bogat in vitamine si minerale, ceapa verde poate preveni bolile cardiovasculare, poate reduce riscul de cancer ovarian si mamar la femei. Substantele continute de ceapa stimuleaza producerea unor enzime care neutralizeaza celulele cancerigene. Consumul de ceapa verde contribuie la reechilibrarea hormonala a organismului. Ceapa verde
Usturoiul este o componenta a celebrei diete mediteraneene. Efectele sale anticancerigene au fost demonstrate in studii clinice care au constatat o scadere a incidentei cancerului de san la femeile care consumau saptamanal usturoi. Se pare ca responsabile de beneficiile sale sunt aceleasi substante care ii confera si aroma caracteristica.
Cruciferele (broccoli, varza de Bruxelles, conopida si napii) pot stopa carcinoamele care incearca sa deterioreze structura genetica. Varza, cu toate rudele sale, creata, de bruxelles, conopida sau varza rosie, nu este numai bogata in calciu, dar contine cantitati foarte mari de flavonoide, antioxidanti foarte puternici, prin care isi manifesta efectul anticancerigen. Cele mai bogate in flavonoide sunt varza rosie si sfecla rosie.
Boabele de soia se pare ca impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene.
Citricele, strugurii si alte fructe ajuta corpul sa elimine potentialii agenti cancerigeni.
Rosiile gatite, crude, sub forma de sos sau paste de tomate sunt un anticancerigen puternic si pot fi consumate in cantitati mari. Rosiile contin cantitati crescute de antioxidanti sub forma de vitamina C si flavonoizi care de altfel ii dau culoarea rosie. Se pare ca rosiile reduc riscul de cancer de prostata cu 50%.
Spanacul este bogat in vitamina C, beta caroten si acid folic, toti antioxidanti foarte importanti. S-a observat ca persoanele care consuma cel putin doua portii de spanac pe saptamana au rate mai mici de cancer pulmonar si de san fata de populatia generala.
Morcovii, dovlecei au un continut foarte ridicat de beta-caroten; mai usor absorbabil cand este gatit.
Cerealele, sub forma produsele integrale din grau, ovaz sau secara, gen painea de graham, de porumb, ovaz, contin, in afara substantelor de balast, o intreaga gama activa care impiedica aparitia cancerului. Cerealele integrale impiedica aparitia leziunilor celulare. Din punct de vedere al fitochimicalelor continute nu prea conteaza daca le consumam crude sau gatite. Chiar si produsele conservate, congelate sau stoarse iti pot oferi aceeasi valoare nutritiva. Totusi, in stare cruda sau gatite la aburi, aportul este mai mare si benficiile mai multe.
Laptele si iaurtul : Bacteriile care se gasesc in acidul lactic, mai ales in iaurtul natural (netratat la caldura), apara organismul de infectii si impiedica formarea substantelor cancerigene in intestin. In afara de aceasta, produsele lactate contin albumina si mult calciu.
Pestele de mare contine acizi grasi polinesaturati (omega 3) care protejeaza de cancerul intestinal si scad nivelul de colesterol. Majoritatea acestora se gasesc in macrou, hering, somon
Pepenele galben, papaya sunt surse bogate de vitamina A, beta-caroten si vitamina C; au valoare calorica scazuta si continut ridicat de fibre; ajuta la combaterea excesului de sodiu.
Afinele, zmeura si in general fructele de padure contin substante capabile de a preveni formarea unor compusi cancerigeni care apar in urma consumului de carne si de mancare prajita sau gatita la gratar.
sursa:ele.ro

5 iunie 2011

Cancerul, invins de "doctoria lui Iisus"


Red stage of Haematococcus pluvialis culture (under the red half of the photo). Green stage of Haematococcus pluvialis culture (under the green half of the photo).

In ultimii ani, numarul persoanelor depistate cu maladii grave a crescut neasteptat de mult. Din disperare, multi bolnavi de cancer se agata cu ultimele puteri de fenomenul credinta, cum ca Dumnezeu ar putea face o minune si pentru ei. Rugaciunile lor, se pare ca au fost auzite, pentru ca recent a fost descoperit cel mai puternic antioxidant, pana in momentul de fata.

Efecte benefice ale astaxantinului

Carotenoizii sunt substante vegetale, pigmenti ai unor culori extrem de vii ca: rosul, portocaliul, galbenul, verdele, care dau culoare fructelor si legumelor. Specialistii sustin ca omul ar avea nevoie de 6 mg de carotenoizi pentru 24 de ore, dar, in realitate, noi, oamenii, consumam numai 1,5 mg zilnic.

Astaxantinul este produs de microalgele de apa dulce haematococcus pluvialis, care au o marime de doar de 0,1 mm si care sunt de multa vreme in atentia oamenilor de stiinta. Descoperirile recente au aratat ca aceste alge exista in doua forme: rosie si verde.

Conform cercetarilor facute de-a lungul timpului, s-a dovedit ca astaxantinul, pe langa faptul ca invinge cancerul, mai poate asigura efecte benefice si in alte maladii: efect antiinflamator asupra ochilor, scade riscul bolilor de inima, amelioreaza durerea in artrita reumatoida si osteoartrita, reduce efectele imbatranirii, tonifica muschii si inlatura oboseala.

In cartea sa, "Activitatea anticancerigena si modul de actiune al astaxantinului", Jyonouchi H. ne dezvaluie doctoria care poate invinge cancerul - astaxantinul - un carotenoid de exceptie, unul din cei mai buni regeneratori ai celulelor canceroase din organismul uman, potrivit surselor date de Algae-Facts.

Cercetarile recente au descoperit faptul ca efectul miraculos al astaxantinului in lupta impotriva cancerului se explica prin: efectul sau antioxidant si antiinflamator; optimizarea comunicarii intre celule prin asa-numitele "gap-junctions"; activarea enzimelor de faza I din ficat, plamani si rinichi care contribuie la combaterea nocivitatii substantelor carcinogene; modularea reactiei imunitare impotriva celulelor tumorale.

Asadar, este posibil ca aceasta sa fie o cale spre gasirea pietrei filosofale, din moment ce acele microalge reusesc sa intre in stare de somn zeci de ani. De asemenea, este o posibila legatura cu starea de somn a calugarilor isihasti (3-40 de zile), care reusesc sa conserve corpul uman asemanator procesului de hibernare la animale.

Despre alge

Alga haematococcus pluvialis poate avea aspectul unei cruste de sange, dar si aspectul unei alge de culoare verde. Ea poate fi intalnita in apropierea marilor si oceanelor, dar si in bazinele de mica adancime, care sunt umplute periodic cu apa.

Cercetatorii au descoperit ca responsabil pentru pigmentarea rosu-sangerie a algelor este oxidantul astaxantin, de unde si denumirea de "sangele lui Iisus" sau "doctoria lui Iisus" si ca functia de baza a acestuia in celula de haematococcus pluvialis este cea fotoprotectoare.

In acest sens, datorita functiei de aparare al astaxantinului, aceasta alga poate face fata peste 40 de ani verilor aride si iernurilor geroase intr-un somn adanc, in lipsa de hrana sau de apa.

Doar cand conditiile meteo sunt din nou potrivite, deci au la dispozitie suficienta hrana si apa si nu mai domina conditii de vreme vitrege, algele se trezesc din somn, devin active si isi recapata culoarea verde. Astfel, algele au supravietuit secetelor si erelor glaciare, datorita scutului protector oferit de astaxantin.
Sursa:sanatate.ro

Cronica unui vesnic nemultumit


Sau despre cum autocompatimirea a devenit sportul preferat al multora. Zilnic, exista un motiv, fie el si minor, pentru care nemultumitul sa isi planga de mila. E adevarat, avem nevoie de atentie, afectiune si sfaturi din partea celorlalti, insa in momentul in care te comporti de parca toate problemele din lumea asta s-au abatut asupra ta, deja in mod sigur ai o problema.

Suferim de egocentrism?

Globul pamantesc nu graviteaza in jurul unei singure persoane si nici nu-si opreste miscarea daca cineva are o zi proasta intr-o marti 13. Viata isi continua in mod automat cursul, indiferent de obstacolele pe care soarta le are in plan pentru tine. Hai sa lasam egocentrismul de o parte si sa ii respectam in primul rand pe cei din jur, scutindu-i de lamentari inutile.
Insa, ce face nemultumitul? Cat e ziua de lunga sta si se plange de lucruri ridicole, uitand de ceea ce e cu adevarat important. Se plange de soacra, de vecinii de la 2, de seful stresant, de banii insuficienti, de politicienii corupti si, pierdut fiind in sirul asta de vaicareli, uita sa se bucure de micile frumuseti ale vietii.
Nu mai citeste, plimbarile in parc s-au transformat in sieste pe canapeaua din sufragerie, intra in depresie pentru ca s-a ingrasat, insa a doua zi sta la coada la McDonald’s.
E deranjant cand in locul unei discutii antrenante, stai si-asculti nimicuri ridicate la rang de tragedie nationala. E deranjant cand il/o auzi vorbind toata ziua doar despre jobul stresant, despre cat de mult isi uraste seful, colegii de birou si deadline-urile stricte. E si mai deranjant cand uita sa intrebe un banal “ce faci” si te abordeaza direct cu “vai, daca ai sti ce am patit”.
Acesta poate fi portretul vesinicului nemultumit. Niciodata impacat cu ceea ce are, mereu suparat pe viata, convins ca lui i se face o mare nedreptate. El intotdeauna merita mai mult, insa primeste mult prea putin. Pozeaza in geniu neinteles tocmai pentru a se ascunde in spatele propriei neputinte. Da vina pe altii pentru esecurile sale, niciodata pe sine. Si culmea, cu un asemenea comportament nu reuseste decat sa devina un magnet pentru lucrurile negative.

Exemplu de viata – no arms, no legs, no worries

De fapt, ideea articolului a pornit de aici. Un filmulet al carui personaj principal poate fi oricand un exemplu incredibil de viata. Nascut cu un handicap sever (fara maini, fara picioare), Nick Vujicic reuseste, in ciuda tuturor impedimentelor de ordin fizic, sa-si traiasca viata la maxim, sa se bucure de oamenii din jur, impartind cu ei cantitati inepuizabile de optimism.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Tl58qufXfYk#at=61
(cine ma ajuta! nu pot incarca videoclip pe blog)

Asa ca, ori de cate ori cei din jur iti dau batai de cap, ori de cate ori viata pare sa devina apasatoare, adu-ti aminte de acest om si de vointa extraordinara de care da dovada. Si nu uita ca, atat timp cat esti sanatos, celelalte lucruri se rezolva de la sine. Bucura-te de ceea ce ai langa tine, de familie, de prieteni, pretuieste-i pentru ceea ce sunt, nu-i critica si ai grija sa profiti din plin de fiecare zi pe care viata ti-o face cadou.

Sursa:avocatnet.ro

4 iunie 2011

Unde trasam granitele tolerantei?


In fiecare zi ascultam si ne insusim opinii in care nu regasim nici macar un fragment din gandirea noastra,din vointa noastra. Zambim cu supunere celor care ne spun cu luciditate hamletiana ce este bine si ce este rau. Si totusi, de cele mai multe ori, in sinea noastra, ducem o lupta apriga cu modul de a trasa granitele tolerantei si de a accepta ceea ce nu intelegem si nu mai putem accepta.
Asa ajungem ca, in momente de smerenie, sa ne intrebam cum de am reusit sa acumulam in noi atatea nelinisti, de ce numarul de prieteni de pe Facebook este de sute de ori mai mare decat cel din viata reala, de ce nu facem fata provocarilor zilnice cu stoicismul de alta data, de ce munca noastra se surpa ca Monastirea Argesului a Mesterului Manole.
Lucrurile sunt intotdeauna mai simple decat par. Exista alb, exista negru si exista gri – intr-o infinitate de nuante, de altfel.
Totusi, atunci cand iti pleci urechea la toate teoriile emanate de cei din jur si uiti sa treci ce ti se spune prin filtrul gandirii proprii, nu ai cum sa vezi lumea altfel decat monocrom. Privirea iti este atintita, de exemplu, pe cel de-al treilea bizon alb si, in mintea ta, il astepti pe al patrulea. Incepi sa te gandesti la nenorocirea prezisa de amerindieni, la finalul suprem al omenirii, ignorand cu desavarsire faptul ca sfarsitul lumii nu este cel mai probabil la.. un bizon distanta.
Pentru majoritatea oamenilor, paiul din ochiul altuia a devenit drobul de sare care sta sa cada in capul tuturor, iar molima pesimismului se propaga cu o viteza atat de mare, incat nici Einstein nu i-ar fi gasit o formula de calcul. Sunt zeci de teorii ale conspiratiei pe care le ascultam, consumandu-ne energia pe fabricarea unor demoni alaturi de care sa ne ducem existenta pana la finalul apocaliptic. Sau pana cand un asteroid va lovi Pamantul si nici un Bruce Willis nu ii va sta in cale.
Prin astfel de modalitati ajungem sa ne amplificam numarul de probleme, in loc sa-l simplificam. Ne concentram intotdeauna pe cele mai nesemnificative dintre ele cand, in final, ne decidem sa gasim o solutie. Insa, energia este deja risipita.
Probabil, la urma urmei, este mult mai usor si, mai ales, comod sa extindem principiul “crede si nu cerceta” decat sa cautam argumente contrare acestor eterne povesti cu si despre nenorocirile care se abat, sau se vor abate asupra noastra in ani ce vor urma.
Iar epopeea prejudecatilor, a nepasarii si a rautatilor poate continua la infinit. (Sau, ma rog, pana prin 2012...)Dar pina atunci, eu incerc sa nu mai cheltui energiile pe profetii si profeti mincinosi, care ne conduc destinele si viata.Poate daca toti am incerca sa nu mai dam amploare la profetiile si incapacitatea celor care prezic si ne conduc spre un viitor "spun ei luminos" taind din toate partile, poate am cistiga mai mult(cine stie ....ce va mai fi...)Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-