Fiecare are steaua sa!

7 decembrie 2011

Miercurea fara cuvinte(CIUDATENII)

Copacii pot "inghiti" tot ce le sta in cale: motociclete, biciclete, banci, autoturisme, indicatoare, pietre, conducte, garduri etc. Si exista nenumarate dovezi in acest sens.Cand un copac este in crestere si intalneste un obstacol are trei posibilitati: sa se opreasca din crestere, sa creasca indepartandu-se de obstacol sau sa creasca inconjurand obstacolul, asa dupa cum ne arata imaginile de mai jos.Fotografii realizate in toata lumea, in care copacii au "cucerit" obstacolele ce au stat in calea cresterii lor.Noi oamenii...... de ce nu facem la fel?!

 Aici este un izvor....
Spiritul sarbatorilor sa ne invaluie pe toti si asa ne vom simti mai buni!
Inchei cu-TRAIESC FRUMOS.....!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-
Un trandafir galben pentru fiecare!

7 comentarii:

*ELENA* spunea...

Bună MEG!
Fără cuvinte!
Pozele tale sunt chiar ciudate!
Mulțumesc de trandafir!
O zi excelentă îți doresc !
Cu drag te îmbrățișez!

INCERTITUDINI spunea...

Meg,
Imaginile sunt nu doar extraordinare, sunt simbolice! Cam la fel „procedează„ și florile . Este uluitor ce exemple ne oferă natura!
Noi suntem, cum zici- fire de nisip..

Ador trandafirii galbeni! Iau unul, cu mare drag!
O seară frumoasă îți doresc!

MEG55 spunea...

*ELENA* MULTUMESC! Cu tot dragul!

MEG55 spunea...

INCERTITUDINI,da avem exemple peste tot in jurul nostru,numai ca noi traim in secolul vitezei....si cind ne trezim constientizam ca este prea tirziu, pentru anumite lucruri!De multe ori ar fi bine sa ne trezim la realitate"mai bine mai tirziu,decit niciodata"! Cu tot dragul!

Ryanna spunea...

Meg,dacă unii copaci au ajuns în situaţia în care îi prezinţi şi asupra cărora faci afirmaţia cum că ştiu să ocolească obstacole..este pentru că nu au avut oamenii interese prin acele locuri,că altfel nimic nu le-ar fi stat în cale...am locut o perioadă într-o zonă a unui oraş,departe de larma şi praful oraşului ,unde se afla o alee de copaci minunaţi,iar în spatele lor se întindeau dealuri cu viţă de vie..undeva mai în vârful acelui deal se afla şi o căsuţă,în care noaptea lumina un bec de parcă era un far la mare...iarna era un spectacol mirific,cu zăpada ce acoperea copacii şi via..de la balconul apartamentului în care locuiam în aburii cafelei mă încărcam cu energia dată de peisajul sublim...într-o zi însă nu ştiu căror socoteli,primăria a dat ordin şi toţi copacii de pe o parte a aleii au fost tăiaţi...mă crezi că am plâns ca la un mort?...că zile întregi priveam tristă la locul în care bieţii copaci erau lipsă şi totuşi ieşeau frunzişuri de acolo,pe care harnicii "taie tot fără rost"veneau şi le exterminau..locul era părăsit şi nu înţelegeam ce sens a avut acel gest..între timp m-am mutat..acum când trec pe acolo,nu mai există nici via,nici copacii...sunt doar hipermarkete ..asta e..viaţa merge înainte,şi noi odată cu ea fie de vrem fie de nu vrem....

MEG55 spunea...

Ryanna,sunt convinsa ca in sufletul tau,in imaginatia ta..., acel loc este si va ramine sacru,asa cum l-ai perceput tu atunci!Pacat ca oamenii nu isi dau seama cit rau fac ,atunci cind nu stiu sa protejeze mediul inconjurator,distrugind anumite creatii divine si plantind in locul lor colosi de beton si metal.Evolutia vietii va demonstra ca aceste aglomerari de mega sau hipermarkete vor ramine niste mormane de fier vechi si betoane, asa cum a fost si cu ....plantata in zone fara potential.Crizele distrug totul in calea lor,insa ceea ce era facut pentru a proteja ecosistemul(copacii aceeia au fost plantati cu un scop acolo...era perdeaua forestiera care proteja acel loc)ar fi ramas acolo poate sute de ani!Copacii aceia ar fi disparut poate de batrinete sau distrusi de vinturi distrugatoare,ceea ce se intimpla citeodata la sute sau poate mii de ani.Distrugatorii umani insa distrug intr-o clipa fara sa se gindeasca.Cine stie in buzunarele cui au intrat comisioanele cind au fost concesionate acele locuri...In viata insa ,e usor de distrus ceva trainic si foarte greu de pus ceva folositor !Da...mergem inainte!

MEG55 spunea...

Este vorba de INDUSTRIE.... vad ca a disparut termenul din context.