Fiecare are steaua sa!

16 noiembrie 2011

Sfintul Apostol si Evanghelist MATEI

Sfantul Apostol si Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli alesi de Hristos. Inainte de a ajunge Apostol, a fost vames si se numea Levi. Era originar din Capernaum si era fiul lui Alfeu. Nu stim daca a fost casatorit. Potrivit Traditiei este autorul primei Evanghelii. Eusebiu si Sfantul Epifanie ne marturisesc ca Matei a scris Evanghelia in limba aramaica si in limba greaca. Din Martirologiul roman aflam ca a murit ca martir in Etiopia, fiind ars pe rug de pagani. Din textele apocrife care vorbesc despre trecerea sa la cele vesnice, aflam ca a suferit moarte de martir in Pont.
Evanghelia dupa Matei se afla inscrisa in lista Canonului Muratori si amintita de Sfintii Parinti: Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului si Grigore de Nazianz. Ea este recunoscuta ca autentica si de sinoadele particulare din Laodiceea (360), canonul 60 Hipo (393) si confirmata de Sinodul ecumenic Trulan (692) si sinodul al VII-lea (787). Scopul evanghelistului a fost sa dovedeasca primilor cititori ca Hristos este Mesia cel prezis de profeti si in persoana Sa s-au indeplinit toate vechile profetii.
Pentru ca in familia mea am doi ingerasi, care poarta si numele Sfintului Apostol si Evanghelist Matei,le urez pe aceasta cale sa cresca sanatosi,sa fie iubiti de cei din preajma lor,sa-si indeplineasca toate visele,sa-si bucure parintii,sa faca cinste familiei din care se trag ,ca neam si singe.Doamne ajuta!
-LA MULTI ANI!MIHNEA-MATEI
-LA MULTI ANI!GEORGE-MATEI
 Photo Sharing


Upload Pictures


Photo Sharing


Free Image Hosting

Inchei cu-TRAIESC...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

4 comentarii:

gabriella spunea...

Draga mea Maria iti doresc din suflet La multi ani pentru cei doi nepotei,sa creasca mari,sa fie sanatosi iar voi toti sa va bucurati de ei.Iti dai seama Maria,ca o sa creasca si copiii...si peste ani vor da de blogul tau...si atunci descopera ei singuri dragostea tinerei lor bunici. Cred ca esti mandra de ei.Te imbratisez cu mult drag...am zis ca-ti dau telefon,nu este problema ca am mii de minute,din contra raman la astia de la telefoane,am niste probleme pe care vreau sa le rezolv...stii ca atunci cand am ceva in cap ma concentrez pana reusesc.Hai ca m-am intins la vorba. Te pup.

MEG55 spunea...

Gaby,multumesc!Gindurile tale bune si puterea divina te vor ajuta sa reusesti sa-ti indeplinesti visele.O zi deosebita!

Adriano spunea...

Olá Meg!
Muito legal, imagens lindas e encantadoras!


Amigos???

MEG55 spunea...

Ola Adriano!Muchas gracias!OK.amigos!