Fiecare are steaua sa!

30 noiembrie 2011

LA MULTI ANI,ROMANIA! (Miercurea fara cuvinte)

Românul este, fãrã îndoialã, mioritic pânã-n mãduva oaselor. Dimensiunea aceasta mioriticã este amplã, ea înglobeazã fatalismul existentei, resemnarea, împãcarea, fiind sintetizatã de expresii precum׃ ‘‘lasã cã merge asa’’, ‘‘se putea si mai rãu’’, ‘‘încã e bine’’, ‘‘ce-o fi o fi’’. Românismul este patrimoniul tãu stilistic, un ansamblu conturat mai mult din latente decât din realizãri. Poporul românesc este ancorat în posibil, în latentã; el nu trãieste plenitudinea în istorie, a cãrei frãmântare o considerã irosire si pierdere oarbã de energii. Aceleiasi fibre românesti îi datorezi dragostea de pitoresc, simtul mãsurii si al întregului, simtul nuantei si al discretiei, cumpãneala gândului si un necesar scepticism. Te afli aici într-un câmp nuantat, aproape inefabil, cãlãtor sub zodii dulci-amare, refãcând în tine o infinitã pendulare între ursitã si har divin. Nu te lasi coplesit nici de fatalism iremediabil, dar nici nu te încrezi definitiv sortii, pentru cã stii cã poate sã îti fie si potrivnicã.LA MULTI ANI,ROMANIA! Inchei cu-TRAIESC FRUMOS...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

2 comentarii:

Solidaster spunea...

Frumoase imagini.Cea cu paharele ími place mult.Eu nu sunt asa de mult legata de "patrie".O respect,o privesc,dar prefer sa ramân doar spectator.De ce?Pentru ca te lupti cu morile de vânt,cu miselia,lacomia si neomenia celor care ajung la putere.
Este o tara frumoasa,cu mult potential,dar...
Le urez o zi frumoasa,tuturor românilor.:))

MEG55 spunea...

Solidaster,ROMANIA...nu este vinovata de ceea ce se intimpla!Vina sau incapacitatea este a celor ce o conduc...si in mare masura a celor ce o locuiesc.Sintagma "merge si asa" ne va duce la pieire.Cineva spunea "Romania este o tara frumoasa,inca..., bogata,pacat ca este locuita"Sa ai si tu sentimente frumoase si calde!