Fiecare are steaua sa!

11 noiembrie 2011

INEDIT-PODURI NAVIGABILE..!

Fantezia constructorilor si a arhitectilor n-are limite. Cam la asemenea idee duc imaginile de mai jos, care reprezinta intersectii in toata regula dintre canaluri navigabile construite si rauri naturale, de asemenea navigabile.In fond, sunt simple poduri peste rauri, cu diferenta ca, pe pod, in loc sa circule trenuri sau masini, circula vapoare.Cel mai lung pod-canal din Europa a fost construit la Magdeburg, in Germania, in anul 2003. El traverseaza raul Elba si masoara 918 metri lungime, iar pentru constructia lui au fost folosite 24.000 tone de otel si 68.000 mc beton.
Recordul anterior apartinea podului din Briare (Franta), lung de numai 662 m, dar cu o vechime impresionanta: a fost construit in 1896.
Un record in domeniu il reprezinta si podul-canal de la Pontcysyllte (Tara Galilor), cel mai inalt din lume (40 m deasupra vaii).
Surpriza o constituie insa faptul ca asemenea solutii constructive, necesare pentru a putea traversa rauri cu canale navigabile, nu sunt, asa cum ar parea la prima vedere, raritati: exista peste 30 de poduri-canale navigabile numai in Franta.
Pentru ca astazi lumea intreaga a fost si mai este inca(fiecare cu fusul sau orar) sub influienta lui 11.11.2011,ora 11 si 11 minute, in minte......,pun si eu o intrebare:la noi nu este cazul de poduri navigabile...dar de drumuri nationale,de sosele si drumuri europene normale pe care sa fii in siguranta in trafic...:))),  cred ca ar fi cazul ?!Sa ajungem cu bine inca la o noua neconfirmare a prejudecatilor(cine stie...poate pe 12.12.2012,ora 12 si 12 minute)!Inchei cu-TRAIESC...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

2 comentarii:

gabriella spunea...

Nu am crezut nici o clipa in astfel de zvonuri,sa ne fereasca Dumnezeu de cutremure,nu ai vazut ce se intampla in lume,dupa cate stiu chiar ieri la noi s-au intregistrat 3. Asa ca in zvonuri de astea nu mai cred...nici povestea cu Vanga sau cu Nostradamus.Si apropo de calamitati naturale...pe noi nu ne mai scapa nimeni cu astfel de oameni la carma tarii.

MEG55 spunea...

Gaby,trebuie sa gindim pozitiv si sa nu avem parte de calamitati.....,indiferent de ce natura ,viata merge inainte si cu ei(conducatotii) si fara ei.