Fiecare are steaua sa!

15 noiembrie 2011

FOLOSUL POSTULUIMulţi creştini, nedând o prea mare importanţă postului, îl ţin fără tragere de inimă sau nu îl ţin deloc. Şi totuşi, trebuie să primim postul cu bucurie, nu cu frică şi părere de rău, căci nu este înfricoşător pentru noi, ci pentru diavoli. În cazul demonizaţilor, mult poate face postul, mai ales când este însoţit de sora sa bună, care este rugăciunea. De aceea, Hristos a spus: Acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post (Mat. 17, 21).Aflati mai multe pe:
http://www.ioanguradeaur.ro/723/folosul-postului/


Rugaciunea care se citeste in fiecare post
Postul vine in ajutorul omului, fiind pentru folosul trupului si al sufletului, pentru intarirea trupului si curatirea sufletului. Domnul nostru Iisus Hristos spune:”Diavolul nu poate fi izgonit decat cu post si rugaciune”. Postul trebuie asadar, insotit si de rugaciune dar si de multa, multa smerenie.
Rugaciunea se citeste in genunchi, cu multa credinta si nadejde ca Bunul Dumnezeu ne va ierta pacatele si ne va ajuta sa fim mai buni.
Incercati de asemenea, sa va faceti timp si sa ajungeti macar in posturile mari la biserica la savarsirea Sfantului Maslu. Mare putere are pentru credinciosi acesta sfanta taina, adica Sfantul Maslu mai ales atunci cand se savarseste in timpul posturilor. Ii ajuta pe cei bolnavi si necajiti sa se vindece dar si pe cei sanatosi si fericiti sa pastreze ceea ce au. Asadar, haideti sa il cautam pe Dumnezeu si atunci cand suntem fericiti si sanatosi, pentru ca maine cine stie...
"Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamanturilor si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai intocmit, prin Legea Ta cea veche si noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit a ajunge acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim in ele cu sarguinta, spre slava numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatelor, pentru ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie ti se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase Dumnezeule si Tie slava inaltam, impreuna si celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin !"


Inchei cu-TRAIESC...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Niciun comentariu: