Fiecare are steaua sa!

21 noiembrie 2011

AXIOMELE SECOLULUI XXI

Poarta-te frumos cu copiii tai. Ei iti vor alege azilul.
Imprumuta bani de la un pesimist. Nu se asteapta sa i-i dai inapoi.
Moartea este ereditara.
Nu fi de neinlocuit. Daca nu poti fi inlocuit, atunci nu o sa fii niciodata promovat.
Ai observat vreodata cat de repede merge Windows-ul? Nici noi...
Experienta este ceva ce obtii abia atunci cand nu mai ai nevoie de ea.
Putine femei isi dezvaluie varsta reala. Putini barbati se comporta adecvat varstei reale.
Prietenii vin si pleaca. Dusmanii se acumuleaza.
Da-i unui om peste si va manca o zi. Invata-l sa pescuiasca si va sta toata ziua in barca cu sticla de bere in mana.
Cel ce rade la urma, este mai incet la minte.
Nu sunt vegetarian pentru ca iubesc animalele. Sunt vegetarian pentru ca urasc plantele.
Mi-am facut un test de inteligenta si rezultatele au fost negative.
Inainte eram mereu indecis. Acum nu mai sunt asa sigur.
Daca ai impresia ca nu ii pasa nimanui daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
Multitasking inseamna sa faci mai multe lucruri prost in acelasi timp!
Puritanism: teama ca cineva, undeva, s-ar putea sa fie fericit.
Unii beau din fantana cunoasterii. Altii fac gargara.
Prima pasare va prinde viermele, dar al doilea soarece fura cascavalul.
Cel mai scurt drum dintre doua puncte este mereu in constructie.
Exista trei tipuri de oameni: cei care pot sa numere si cei care nu pot.
Daca furi idei de la o persoana, se numeste plagiat. Daca furi idei de la mai multe persoane se numeste cercetare.
De ce abreviere este un cuvant atat de lung?
M-am rugat la Dumnezeu sa imi dea o bicicleta, dar am aflat ca Dumnezeu nu iti pune in traista. Asa ca am furat o bicicleta si m-am rugat pentru iertare.
Femeile nu vor fi niciodata egale barbatilor pana cand nu vor putea sa se simta sexy in ciuda cheliei si burtii de bere.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Niciodata sa nu iei un laxativ si un somnifer in aceeasi seara.
Traim intr-o societate in care pizza ajunge mai repede decat politia. Incercati!
Un barbat indragostit nu este complet pana nu se insoara. Dupa aia e terminat.
Stii ca lumea s-a intors pe dos cand cel mai bun rapper este alb, cel mai bun jucator de golf este negru si cel mai inalt baschetbalist din NBA este chinez.
Intentionez sa traiesc vesnic. Pana acum sunt in grafic.
Inchei cu-TRAIESC FRUMOS....!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

10 comentarii:

£avi H. spunea...

:)
Azi pe unde intru dau de glume. O fi semn ca trebuie s amair ad si eu?:)
o seara placuta iti doresc!

rory spunea...

O să-ţi scriu un articol legat de femei, legat de ceea ce semnifică sexul slab în lume... şi fiindcă este un articol mai lung decât limita de caractere, îl voi împărţi în două. Ar putea fi chiar o lecţie de viaţă.


I

"Unor femei li se reproşează că sunt imposibile, pretenţioase, distante, că nu se poate apropia nimeni de ele. Eu aş zice dimpotrivă. Sunt femei de care oricine se poate apropia. Sunt extrem de sociabile şi de prietenoase. Chiar extrem. Problema e, însă, alta. Sunt femei cumplit de incomode, spun întotdeauna ce gândesc şi nu neaparat în cuvinte (le ajută foarte mult ochii şi atitudinea), trăiesc într-un ritm foarte susţinut şi mai întotdeauna reuşesc să îi sperie pe oameni, cu intensitatea trăirilor lor. Sunt femei pe care orice bucurie le face să explodeze, dar şi orice tristeţe le dezintegrează. Şi au nevoie de un real sprijin afectiv. De un umăr întotdeauna aproape, atunci când privirea e umbrită de lacrimi.
Dar, de obicei, primesc doar motivaţii: "Mi-e teamă să mă apropii de tine. Mi-e teamă să nu-şi înşel aşteptările. Nu pot să cred că există cineva atât de sensibil şi de romantic şi mi-e frică să nu te rănesc, să nu fiu doar o nouă decepţie pentru tine. Nu pot ţine ritmul cu tine". Şi într-un ocean de fricoşi sau indiferenţi, astfel de femei ce ar trebui să facă? De mii de ani, femeile aşteaptă bărbatul care să le schimbe viaţa. Dar, alunecând prin timp, nici bărbaţii nu mai sunt ceea ce legendele ne fac să visăm. Acum şi barbatii aşteaptă doar oferte. Sunt tot mai puţini luptători. Îngrijorător de des, bărbaţii acestui timp preferă să ofere doar bani sau sex. În cazuri mai speciale, le oferă pe ambele, la pachet. Dar, în general, oferta în surplus a uneia dintre aceste componente încearcă de fapt să suplinească deficitul celeilalte. Şi sunt femei care au mari probleme la ambele capitole. Dacă cineva le oferă bani, cadouri etc., sufletul lor se simte ca o marfă expusă pe taraba vieţii, aşteptând lipirea etichetei cu preţul. În faţa unei oferte sau chemări sexuale, trupul lor ţipă disperat de spaima de a nu deveni doar un obiect al unei plăceri de o clipă. Fără afecţiune şi ocrotire emoţională e ca şi cum le-ar înscrie într-un bordel. Sunt femei care n-au cerut şi n-au acceptat niciodată nimic material de la bărbaţii lumii. Dimpotrivă. Au dăruit ele orice, oricui, oricând au simţit că cineva are nevoie de un sprijin material, cu mare grijă să nu rănească. Dar marele lor defect în ochii tuturor bărbaţilor este că cer mult, foarte mult, enorm de mult (imposibilul, spune partea adversă), afectiv, emoţional, sentimental. Şi nu din egoism. Nu cer niciodată mai mult decât pot ele dărui. Cer într-adevăr mult, dar ştiu să şi ofere foarte, foarte mult. Sunt femei care cer tandreţe. Cer grijă sufletească. Cer timp. Timp petrecut cu ele. Cu sufletul lor. Timp în care un bărbat să le ţină de mână, să vorbească cu ele, să le alinte cu privirea, cu inima. Sunt femei care vibrează doar la atingeri sufleteşti. Şi nu e o glumă. Aşa sunt ele construite. Simt fiecare adiere ca pe o mângâiere, până dincolo de suflet. Ce bărbat al acestor vremuri, în care toţi vor să fie "frumoşi, deştepţi, cu bani şi cu "x" amante, cât mai tinere şi cât mai frumoase", are timp pentru "absurdele" necesităţi emoţionale şi afective ale unor astfel de femei? Sunt femei pe care nu le interesează în mod special ce face un bărbat cu trupul lui. Chiar sunt confidente perfecte pentru tot felul de aventuri masculine...

rory spunea...

II

...Dar trebuie să spună ei singuri despre ce e vorba, să nu afle ele de la alţii, fiindcă, fără să vrea neapărat, astfel de femei află întotdeauna. În schimb, aceste femei sunt foarte posesive afectiv, emoţional, sufleteşte. Dacă cineva le-a înşelat, s-a sfârşit. Fără cale de întoarcere. Gelozia afectivă se manifestă uneori foarte simplu şi elegant: prin plecări. Astfel de femei pleacă. De multe ori, chiar renunţă să mai viseze sau să mai aştepte iubirea. Li se pare suficient că unui bărbat, oricare ar fi el, măcar să-i pese de ce se întâmplă cu ele. Acest "să-i pese" însemnând doar un gest, un telefon, o privire, un semn din care ele să înţeleagă, dar mai ales să simtă, ca măcar o secundă dintr-o lună, bărbatul acela s-a gândit pur şi simplu la ele. Fără să vrea nimic pentru ele sau pentru el. Dar nici asta nu se prea întâmplă.
Astfel de femei sunt căutate de bărbaţii care au nevoie de bani, de cunoştinţe, cărora să li se rezolve probleme, de mâncare, de ţigări, de mers la cumpărat haine, de împăcat cu soţia, iubita, de păstrat confidenţialitatea amantei, de medicamente, de dus la doctor, de tratat urmările beţiilor, de îngrijit morminte, de introdus acţiuni de divorţ, de plătit facturi, de organizat zile aniversare... şi lista e incredibil de lungă şi diversă. Şi din când in când mai primesc şi câte o cerere în căsătorie, care le uimeşte de fiecare dată cu egoismul care răzbate din ea. Trăim un timp în care bărbaţii sunt foarte grăbiţi şi foarte ocupaţi. Au afaceri, au prieteni, au probleme, au amante, au familii, au maşini, au... au... au... În schimb nu au timp şi au din ce în ce mai puţin suflet de dăruit. Poate e absurd să generalizez, dar am întâlnit foarte multe femei care suferă din cauza indiferenţei şi graba bărbaţilor... Marea problemă nu e ce se întâmplă în dormitor între un bărbat şi o femeie. Marea mea problemă e dincolo de dormitor. A doua zi, a treia zi. Ce rămâne, dacă rămâne ceva din vibraţia sufletului care a muşcat plăcerea cărnii. De obicei e doar... tăcere şi indiferenţă. Până la o noua vibraţie sexuală... Nu cred că performanţele sexuale sunt condiţia esenţială a unei relaţii între un bărbat şi o femeie. Nici expresia unei iubiri. Binele acela trupesc poate fi un aspect necesar, dar cred că pentru o femeie, condiţia absolut obligatorie e să îi fie bine sufleteşte. Să-i fie cald în inimă şi în priviri.
Şi nu doar atunci, o clipă, ci mai ales a doua zi, a treia zi... Dar bărbaţii nu au timp sau nu au chef decât de legături trecătoare şi foarte multe femei trebuie să se închidă mereu... în gustul ucigător al gândului de a fi fost doar un trup râvnit. Sau să plece... Unde? Spre cine? Spre o nouă singurătate? Vine o vârstă când femeile nu mai aşteaptă prinţi călare pe cai albi... Aşteaptă un bărbat obişnuit, după care nu toate femeile întorc capul... poate ceva mai mult sentimental... un om impresionat de descoperirile sufletului, un om care se miră cu sinceritate de vibraţiile unei iubiri târzii, un om care crede că primeşte daruri preţioase, ascunse intr-o privire sau intr-un zâmbet, un om "agresiv de sincer", un om care ştie să aprecieze emoţia şi simplele bucurii ale unei zile, un bărbat pornit cu sufletul pe urmele unei femei, un bărbat care vrea să vorbească cu o femeie, un bărbat care şi-ar dori un răspuns la zâmbetul tandru şi protector trimis unei femei."

rory spunea...

Fie ca motto-ul tău să te însoţească în fiecare răsărit şi-n fiecare apus de soare! :)

C.L.M. spunea...

:D haha:) Amuzanta postare:)

O seara faina.

Ryanna spunea...

execelente!:)..le mai citisem,dar le-am uitat între timp...acum mi le-ai readus aproape prin suflşetul tău..evident la urmă am zâmbit,şi mi-a rămas în minte axioma"cel ce râde la urmă ,e mai încet la minte"...quod erat demonstrandum..mintea mea încetează să mai ţină minte multe din frumuseţile slovelor scrise din înţelepciunea sufletelor alese...
o zi minunată ca sufletul tău să ai!:)

MEG55 spunea...

LAVI H.Multumesc de vizita!Ei da...trebuie sa cautam motive sa ridem macar de doua trei ori pe zi.Asa viata ne va rasplati!Sa fii iubita si cauta sa rizi mereu!

MEG55 spunea...

Rory,Nu, nu fac parte din miscare feminista si nu pretind ca femeile ar fi superioare sau inferioare barbatilor. Nu pot fi nici macar egale cu acestia. Pur si simplu nu incape comparatie intre cele doua sexe. E ca si cum ai incerca sa aduni mere cu pere. Mai bine ar fi sa ne cunoastem fiecare drepturile si indatorile, sa ne acceptam diferentele si totodata egalitatea. Sa acceptam ca 2+4 este egal 1+5. Si sa incercam sa nu mai reducem femeia la o conditie inferioara, sa n-o subjugam, supunem sau maltratam, macar din respect pentru ceea ce reprezinta femeia in viata barbatului. Caci destinul barbatului este strict dependent de existenta femeii, mai intai in calitate de mama si apoi ca sotie.Orce barbat trebuie sa inteleaga femeia...macar din perspectiva ca,daca nu are o sora ,are o mama si femeia trebuieste respectata.Asta cu o conditie...daca si femeia il respecta pe el.Multumesc,multumesc pentru tot!

MEG55 spunea...

Ryanna,multumesc pentru gindurile bune...trebuie sa ne mai amuzam,macar pe aici!In viata multe ar trebui sa facem pentru sufletul si binele nostru,dar....de multe ori uitam de noi.Sa ai numai ginduri alese!

MEG55 spunea...

C.L.M. Multumesc!Gindurile mele bune se indreapta spre tine oricind.Sa ai numai impliniri!