Fiecare are steaua sa!

10 octombrie 2011

Alimente care pot preveni cancerul

Cancerul este o amenintare pentru sanatatea intregii omeniri in zilele noastre, fiind una dintre cele mai crude si nemiloase boli. Totusi, multi experti spun ca printr-un regim de viata sanatos, din care nu trebuie sa lipseasca alimentele adecvate, poti preveni cancerul sau macar sa scazi riscul aparitiei acestuia.Am mai postat pe aceasta tema,dar niciodata in lupta VIATA CONTRA CANCER nu sunt sufuciente informatiile furnizate.
In afara de renuntatul la fumat, la alcool in exces, expunere la soare si la eventuale substante chimice, este bine sa consumi lucruri bune pentru organism. Iata care sunt acestea, potrivit LiveScience:
Vinul
Vinul, si mai ales cel rosu, este foarte bogat in resvestrarol, acesta ajutand inima si prevenind cancerul atunci cand este ingerat cu moderatie. Nu bea, totusi, prea mult vin, caci iti poti intoxica ficatul. Alcoolul poate ajuta la dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul sanilor si stomacului.
Un pahar pe zi, insa, face cat se poate de bine si imbunatateste sistemul circulator. Poti asocia un vin rosu cu paste integrale cu sos de rosii si vegetale cu frunze inchise la culoare.
Legume crucifere
Mustarul si varza fac parte din aceasta categorie, lista fiind una destul de lunga. Broccoli si conopida sunt cele mai laudate de nutritionisti, avand numeroase proprietati anti-cancer. Cu cat mesteci mai mult aceste alimente, cu atat vor elibera mai multe substante si iti vor face mai bine.
Ai grija sa nu le gatesti prea mult si sa le consumi cat mai proaspete cu putinta. Le poti taia subtire si praji cateva minute sau prepara la abur.
Ceaiul verde
Incearca sa bei cat mai mult ceai pe zi, acesta continand mai putina cafeina decat are cafeaua si ajutand la evitarea formarii celulelor canceroase. Mai ales cancerul de stomac si de plamani este prevenit cu acest tip de ceai.
Magazinele asiatice au cele mai multe arome, ceaiul negru fiind printre cele mai sanatoase.
Vitamina D
Vitamina D nu este un aliment, ci un proto-hormon care impiedica formarea celulelor canceroase, mai ales in zona sanilor si a colonului. Mecanismul precis nu este cunoscut, dar vitamina poate fi obtinuta prin alimentatie sau expunerea la soare.
Consuma oua, peste (pisica de mare, sardine, macrou, somon) si ciuperci.
Acid folic
Acidul folic face parte din compexul de vitamine B si este foarte bun pentru prevenirea periculoasei afectiuni. Daca lipseste din organism se pot produce mutatii la nivel celular, ceea ce poate duce la cancer. Vegetalele, fasolea, mazarea si lintea sunt cateva produse recomandate.
Vegetale inchise la culoare
Sfecla si spanacul au beta-caroten, luteina si zeaxantina, toate fiind antioxidanti puternici care blocheaza cancerul. Cu cat sunt mai proaspete aceste vegetale, cu atat este mai bine.
Ghimbir si turmeric
Ghimbirul si turmericul sunt cat se poate de sanatoase. Primul are proprietati antiinflamatoare care scad posibilitatea dezvoltarii tumorilor. Ingredientul principal din turmeric este curcumina, care, cel putin in testele de laborator, ucide cancerul.
Poti opta pentru pastile ce includ aceste ingrediente daca nu iti place prea mult gustul condimentelor.
Fasolea si lintea
Daca mirodeniile de mai sus sunt adaugate peste fasole sau linte vei obtine o masa cat se poate de sanatoasa, plina de fitochimicale, antioxidanti si fibre, toate acestea fiind asociate cu un risc mic de dezvoltare a cancerului de colon. Conteaza foarte mult felul in care le gatesti, caci nu vrei sa consumi ceva fara gust sau din care s-au pierdut toate ingredientele benefice.
Vei fi uimit sa vezi ca apoi vei simti foarte rar pofta de carne in dieta.
Ciocolata
Ciocolata a fost supusa la numeroase studii si oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca poate fi sanatoasa, atat timp cat este consumata asa cum trebuie. Cu cat este mai simpla, neagra, fara alti aditivi, cu atat este mai buna pentru organism.
Fructele de padure
Fructele de padure contin polifenoli care inhiba cresterea tumorilor, asa ca este bine sa le consumi cat mai des cu putinta, sub diferite forme. Amesteca-le cu iaurt si vei obtine un desert delicios si sanatos.
Daca vei amesteca unele dintre alimentele mentionate mai sus intr-un blender, in functie de preferinte, vei obtine un suc extrem de sanatos ce poate fi baut in locul unei mese, umplandu-te de energie.
Inchei cu-TRAIESC...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-











3 comentarii:

gabriella spunea...

Foarte frumos Maria...imi place ca ne informezi,iar pozele sunt superbe...fructe ,nuci,peste etc.Toate imi plac,dar cu vinul nu ma impac...eu nu pot sa beau nici un fel de alcool. Te imbratisez cu drag si sper sa ne auzim la telefon.

MEG55 spunea...

GABY,eu consum toate alimentele prezentate sub diferite forme(fierte,inabusite,coapte,oparite si pasate,blenderite,etc)zilnic beau 1 pahar de 100 gr.vin negru.Acum fiind sezonul culesului servesc must(adica suc din struguri negrii)Sigur ne vom auzi(te sun eu miine pe la 10-11)!O seara minunata iti doresc!

Modart spunea...

Hm...ca unul care tin foarte mult la aspectul estetic,indiferent de situatie si caz,cred ca am sa incerc aceasta floare-ochi de galbenus din imaginea postata!Galbenul intens cu alb este asa o bucurie pentru ochi,recomand mesele colorate ca idee,nici nu stiu multi ce importanta are cromatismul ca efect terapeutic in viata de zi cu zi.Cromoterapia nu este o vorba in vant.Credeti-ma!