Fiecare are steaua sa!

11 septembrie 2011

VREAU SA TRAIESC CA...SPIRIT LIBER!


Spiritul liber este precum vântul: se strecoară pretutindeni. El poate fi oprit să intre într-un loc, dar nu poate fi împiedicat să ajungă acolo unde inima îi cere.
Spiritul liber e precum apa: blând prin prezenţă, destoinic prin răbdare, puternic prin forţa interioară, tăcut în marea-i trecere.
Spiritul liber este precum gândul: nu stă o clipă locului. Pentru el mişcarea înseamnă viaţă, iar viaţa esenţa progresului: să ajungi de unde eşti acolo unde trebuie să fii. Spiritul liber este statornic în marea-i decizie precum muntele în taina proprie-i măreţii : te poţi baza pe sprijinul său la orice pas, dar nu-l poţi lua cu tine.
Spiritul liber este precum un copac rodnic: îţi dăruieşte la fel fructele sale, indiferent dacă eşti un sfânt sau un tâlhar. La fel face umbră şi la fel înfloreşte fie că lumea este în vreme de război sau de pace.
Spiritul liber este precum timpul: trebuie să preţuieşti fiecare clipă petrecută cu el pentru că fiecare clipă este deopotrivă intensă şi valoroasă. El trece cu fiecare grăunte din clepsidra gândului şi nu mai revine niciodată acolo. Altfel n-ar mai fi spirit liber.
Spiritul liber este precum anotimpurile: te poţi bucura de prezenţa şi roadele lor, însă nu le poţi nici chema, nici alunga; dar mai ales nu le poţi opri trecerea peste sufletul lumii atunci când glasul timpului se face din nou auzit.
Spiritul liber este precum sabia: chemarea sa este să lupte, nu să ruginească în teacă.
Spiritul liber este precum orice corabie: nu poate fi ţinută în port, menirea ei este să străbată mări şi să unească lumi.
Spiritul liber este precum orice suflet de copil: nu ştie să urască, dar ştie să ierte. Nu se teme să plângă şi poate să râdă din toată inima. Se ruşinează de greşelile sale, dar niciodată de prietenul său. Se bucură de fiecare clipă, dar nu detestă trecutul. Visează mult şi iubeşte şi mai mult.
Spiritul liber este precum lama plugului: chiar dacă nu imediat, de pe urma trecerii lui prin lume, mai devreme sau mai târziu, vor răsări roadele unei noi recolte.
Spiritul liber este ca orice prunc: se naşte fără a se îngrijora că pe lume sunt unii care nu-l doresc.
Spiritul liber este asemeni florilor câmpului: deschide ochii şi zâmbeşte larg soarelui în fiecare dimineaţă, fără a se teme că cineva îi va răpi la prânz zâmbetul, iar spre seară puterea de a mai privi.
Spiritul liber este precum stelele cerului: luminează calea corăbierului numai atunci când soarele speranţelor acestuia a căzut în orizontul pustiirii de sine.
Spiritul liber este precum ziua si noaptea: face ca răul şi binele să se succeadă după măsura lor eternă, pentru ca el să rămână dincolo de acestea, însă mereu aproape de ambele.
Spiritul liber iubeşte schimbarea: el însuşi se schimbă cu fiecare anotimp şi se reânnoieşte cu fiecare suflet re-născut.Cind am sa reusesc sa fac ceea ce mi-am propus,sigur o sa va anunt,pe voi prietenii mei.....pina atunci, inchei cu-TRAIESC...! SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL

Niciun comentariu: