Fiecare are steaua sa!

18 septembrie 2011

BENEFICIILE CONSUMULUI DE USTUROI



Usturoiul este poate una dintre cele mai naturale metode de a avea grija de sanatate. Imbunatateste valorile colesterolului, reduce presiunea arteriala, are o actiune benefica asupra infectiilor, asupra racelilor, astmului si nu numai:))In mod universal, usturoiul este vazut ca un aliment-minune. De secole este folosit in medicina traditionala peste tot in lume. Cercetarile au confirmat multe dintre proprietatile acceptate ale usturoiului. In plus, poate fi consumat in orice cantitate.Conform Suite101.com, usturoiul poate preveni multe probleme de sanatate, el intarind sistemul imunitar, fiind benefic inimii si actionand ca un antibiotic natural. Tot usturoiul subtiaza sangele, reducand riscul formarii cheagurilor. Consumul sau regulat tine arterele in cea mai buna stare. Mai multe cercetari au aratat ca usturoiul previne chiar si cancerul. Cel mai recent studiu, publicat in American Journal of Nutrition, a aratat ca persoanele care consuma usturoi, crud sau gatit, in mod frecvent, au un risc injumatatit de a suferi de cancer la stomac sau colorectal decat cei care nu au acest obicei.
Tot usturoiul te ajuta sa-ti pastrezi o greutate sanatoasa, dupa cum au demonstrat mai multe studii pe animale. In plus, este eficient in tratarea unor infectii localizate la nivelul urechilor, gurii sau gatului. Lupta, de asemenea, cu listeria, salmonella, E.coli si diversi stafilococi. Usturoiul este eficient si in tratarea acneii, actionand din interior. Tot el coboara si nivelul zaharului din sange, iar pe diabetici ii ajuta sa secrete insulina. Este ideal in caz de astm sau bronsita, gratie proprietatilor sale de antibiotic natural. Este si un expectorant natural. In caz de durere de dinti, ajuta, daca plasezi pe locul dureros un catel tocat marunt, el actionand ca un analgezic.Are avantajul de a putea fi consumat si de femeile insarcinate sau de cele care alapteaza. Singura contraindicatie este pentru cei care iau anticoagulante.
Alimente care neutralizeaza mirosul usturoiului
Usturoiul este un aliment magic, cunoscut inca din vechime. Doctorii romani prescriau usturoi invalizilor. Egiptenii erau unsi cu esenta pe baza de usturoi inainte sa fie imbalsamati si il luau cu ei si in mormant, ca dar pentru zei. In Grecia, cei care il consumau credeau ca devin mai puternici.
Chiar si acum exista dovezi clare ca usturoiul are proprietati antibacteriene si antifungice. Intr-o perioada in care antibioticele nu existau, acesta era clar un mijloc de protectie impotriva infectiilor, dupa cum il descrie msn.com.Are efecte anticancerigene, caci poate scadea riscul de cancer de colon, de piele, de stomac, de gat si de san . Este bun si pentru inima, intrucat previne formarea cheagurilor de sange.
Ce stau in spatele acestor calitati? Sulfurile.
Cei care gatesc cu usuroi trebuie sa stie ca acesta nu isi face efectul decat daca este taiat sau tocat si lasat minim 15 minute inainte sa fie pus in mancare sau consumat. Cel cumparat gata curatat are aceleasi calitati, dar acela prajit sau fiert nu mai este la fel de puternic.
Dar aceleasi substante care ii ofera puteri magice te lasa si pe tine cu o respiratie urat mirositoare. Exista totusi cateva alimente precum merele, patrunjelul, spanacul si busuiocul, care il neutralizeaza, datorita faptului ca au polifenol in compozitie.
Acestea merg insa numai daca sunt consumate in acelasi timp cu usturoiul. Daca nu le poti consuma in acelasi fel de mancare, incearca macar sa faca parte din aceeasi masa.
Laptele este si el de ajutor, mai ales daca il bei inainte de o masa bine inmiresmata de usturoi. Acesta clateste si curata gura, in special cel nedegresat, gratie grasimilor pe care le contine.
Consumati usturoi de regula la cina si sa nu va fie frica de mirosul emanat dupa aceea,fiindca alimentele prezentate mai sus sunt eficiente in neutralizarea acestui miros.Sa avem sanatate!Inchei cu-TRAIESC...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

2 comentarii:

Solidaster spunea...

Salutare din nou.Eu consum usturoi dimineata si i-au in acelasi timp si capsule de usturoi.Dimineata beau 2-3 bucati de usturoi cu apa,daca sunt prea mari ii tai si le beau ca pe pastile.Si mirosul nu ramane,iese doar din stomac...O dumineca placuta si imbratisari :))

tu26dor spunea...

Bune sfaturi. Stiam ca e benefic, acum stiu exact si cum. Multumesc mult.
Seara senina!