Fiecare are steaua sa!

13 septembrie 2011

Tratament-minune impotriva cancerului, sabotat de interesele farmaciilor?

Numeroase studii stiintifice arata ca melatonina este unul dintre cele mai eficiente tratamente care sunt folosite impotriva cancerului.
Acest hormon inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si raspandirea lor, scrie Sott. In plus, el distruge celulele canceroase si actioneaza impotriva formelor periculoase de estrogen, pentru ca acestea sa nu duca la dezvoltarea unor celule maligne.
In cadrul testelor au fost obtinute rezultate remarcabile, insa medicii inca nu il prescriu, chiar daca efectul sau este superior celui al multor medicamente bazate pe chimioterapie. In cazul pacientilor cu cancer cerebral, 23% dintre cei care au primit melatonina au ramas in viata dupa un an, iar cei care au primit tratamentul cu radiatii au decedat.
Melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, cu o eficacitate mai mare decât decât vitamina C, vitamina E sau bete carotenul, fiind probabil singurul antioxidant capabil să pătrundă în fiecare celulă a organismului, trecând prin membranele celulare şi bariera hemato-encefalică. Spre deosebire de alţi antioxidanţi melatonina nu suferă un ciclu redox, adică nu are abilitatea moleculară de a suferi reduceri şi oxidări succesive, repetate. Melatonina odată oxidată nu mai poate fi readusă la starea anterioară, în urma reacţiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produşi finali stabili, de aceea melatonina este considerată un antioxidant „terminal” sau de „sacrificiu”.
Aşa cum am văzut melatonina este utilă în reglarea ciclului circadian, somn-veghe, fiind de mare ajutor celor care suferă din cauza decalajului de fus orar, de tulburări de somn sau insomnie. Se pare că doze mai mari de melatonină cresc frecvenţa somnului cu vise şi durata fazei REM. Unii cercetători consideră că melatonina reprezintă o modalitate a creierului de a transmite organismului informaţii referitoare la faptul că noaptea este cea mai indicată pentru eliminarea toxinelor.
Melatonina revitalizează întregul sistem endocrin cu efecte benefice asupra hormonilor sexuali, declanşarea ciclului menstrual sau a menopauzei.
De asemenea are efecte asupra sistemului imunitar, implicit ca antioxidant, şi prin acţiunea la nivelul receptorilor de mare afinitate MT1 ţi MT2, exprimaţi de celulele imunocompetente, determinând sinteza de citokine (interleukina 2), proteine mici secretate de celulele specifice sistemului imunitar. Poate neutraliza efectele negative ale stresului, medicamentelor şi infecţiilor asupra sistemului imunitar.
Experienţele pe şoareci au dovedit că distrugerea tisulară produsă de ischemia cerebrală sau cardiacă poate fi diminuată prin aportul de melatonină, ceea ce aduce mari speranţe pentru cei cu astfel de afecţiuni.
Melatonina stimulează osteoblastele, astfel că este benefic femeilor după menopauză pentru a preveni sau amâna apariţia osteoporozei.
Nivelul scăzut de melatonina apare la persoanele cu anxietate, anorexie şi depresie, în special toamna şi iarna.
Sunt foarte multe afecţiuni în care se pare că meletonina are efecte benefice, dar nu sunt suficient studiate, însă timpul va dovedi eficienţa. Astfel efecte benefice pot fi in tratamentul unor boli precum sacoidoza, artrita reumatoidă, epilepsie, arsuri solare, encefalită virală, boala Alzheimer.
Deoarece producţia de melatonină scade după 30 de ani este necesar un apor din suplimente alimentare aşa cum sunt şi Melatonin şi Melatonin 3.0, produse obţinute din surse naturale, din surse ecologice.
Reîntoarce-te la Natură !
Melatonina  este folosită pentru efectul său antioxidant, pentru stimularea sistemului imunitar, reglarea sistemului endocrin, pentru adaptarea la schimbările de fus orar, pentru tulburările de somn, pentru un somn odihnitor. Este ideal pentru oamenii care călătoresc, sportivi, oameni de afaceri.
Se poate folosi pentru a încetini îmbătrânirea şi efectele nedorite care o însoţesc.
Lasă Natura să te ajute !
Intr-un alt studiu, efectuat in Italia, aceeasi situatie s-a inregistrat si in cazul pacientilor cu cancer pulmonar. Costul acestui nou tratament este unul mai bun fata de cele traditionale, 20 mg de melatonina fiind obtinute pentru 11 dolari lunar, in comparatie cu cateva mii de dolari date pentru medicamentele folosite in general.
Din pacate, in multe tari exista legi care protejeaza interesele unor companii farmaceutice, iar melatonina nu este folosita tocmai din aceasta cauza. Sa speram ca cei in drept sa poata remedia aceste probleme si sa beneficiem de adevaratele remedii aduse de natura.Inchei cu-TRAIESC...! SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Niciun comentariu: