Fiecare are steaua sa!

9 septembrie 2011

TOAMNA MULTICOLORA...!Afara, peisajul pare coborat dintr-un tablou al unui pictor celebru care a pus rosu aprins pe frunzele de vita salbatica si galben ruginiu pe cele de nuc. Iarba inca verde contrasteaza puternic cu galbenul roscat al craitelor inflorite.
Peste cer se asterne un sal mare de nori cenusii care plutesc deasupra caselor, iar din ei cad suvoaie de ploaie ce ne creeaza o stare de melancolie.
Toamna este fermecatoare prin ninsoarea de frunze galbene-ruginii, verzi-aurii si rosietice care se astern pe pamant la fel unui covor colorat. Vantul tomnatic si racoros indeamna frunzele la dans.
Pe dealuri, pe campii, in padure si in livezi totul capata o nuanta ruginie. In padure nu se mai aud trilurile fermecatoare ale pasarilor, deoarece ele au plecat deja luand cu ele cantecele nemaipomenite. Dar totusi padurile nu au ramas pustii fiindca copacii sunt inconjurati de o multime de frunze multicolore. Pe linga toate acestea se mai aude si murmurul izvorului din mijlocul padurii.
Regina Toamna este zglobie si aurie asemeni unui chihlimbar, harnica si darnica ca furnica si albina caci ea ne umple hambarele in fiecare an cu toate bunatatile ei.
Unele animale se pregatesc pentru iarna ca sa hiberneze, iar altele isi aduna hrana pentru intreg anotimpul.
Peste dealuri si cimpii rasuna galagia oamenilor care au venit dis-de-dimineta sa stranga roadele. In vii forfota este in toi,oamenii strang struguras cu struguras, bobita cu bobita, totul fiind adus acasa si pus in poloboace, pentru a face cel mai bun vin, spumos si cald. In livezi fructele asteapta sa fie culese deoarece sunt foarte zemoase si dulci incat iti incinta papilele gustative. Intr-n colt se poate auzi strigatul unui mar uitat intr-un copacel ramas fara straie"pe mine cu-i ma lasati,luati-ma cu voi si promit sa va incint cu parfumul si gustul meu inconfundabil"Totul in jur e colorat si mi-as dori ca toamna sa nu mai plece de la noi.Inchei cu- TRAIESC ...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Un comentariu:

elena spunea...

Minunat! Un suflet a cărui trăiri expiră frumuseţe. Inspiră minunile naturii şi miracolul vieţii. Şi, de aceea, "inspiră". M-a inspirat şi pe mine şi mi-a readus dorul de toamnă, de natură, de viaţă! Felicitări!