Fiecare are steaua sa!

18 septembrie 2011

IMPOSIBILUL POSIBIL!


Se ştie că iubirea este cel mai puternic sentiment, cea mai intensă trăire pe care o cunoaşte omul şi experienţa care îl transformă radical. Iubirii i s-au închinat mii de pagini în literatură, este sentimentul cel mai cântat în toată muzica lumii, i s-au ridicat temple şi i s-au consacrat mituri. Iubirea îmbracă multe forme dar toate au în comun dăruirea, capacitatea de a îl percepe pe celălalt ca pe tine însuţi şi chiar mai presus.În primul rând, iubirea este forţa care îl conduce pe om spre “jumătatea” lui, spre “sufletul-pereche”, care îi completează fiinţa şi dă vieţii sentimentul plenitudinii. Momentul în care sufletul cunoaşte iubirea îi schimbă viziunea despre lume şi îl transformă în altul mai bun, mai generos, superior celui care fusese.
În al doilea rând, mă gândesc la dragostea filială, părintească. Părinţii sunt capabili de sacrificii imense pentru copiii lor şi le fac din imensa dragoste care îi călăuzeşte. Părintele este gata oricând să îşi dea viaţa pentru copilul lui, fiindcă acesta este chiar viaţa, iubirea şi raţiunea lui de a fi.
În al treilea rând, iubirea creştină este un sentiment profund şi autentic, pornit din sentimentul fraternităţii în aceeaşi condiţie. Omul credincios are capacitatea de a surmonta toate piedicile şi de a-şi iubi şi duşmanul, fapt care demonstrează forţa iubirii.
Aşadar, iubirea trezeşte în om resurse nebănuite, îi aduce fericirea şi sensul vieţii, îl determină să îşi depăşească toate slăbiciunile şi să treacă peste piedici pe care le considera insurmontabile. Forţa impresionantă pe care o desfăşoară omul care iubeşte,mă face să cred că într-adevăr iubirea face imposibilul posibil.Indemnul meu este-IUBITI-VA OAMENI!- ca din iubire se nasc toate sentimentele care ne vor conduce spre o viata plina de bunatate,fericire si impliniri.Inchei cu-TRAIESC...! SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

4 comentarii:

Solidaster spunea...

Buna.tot eu sunt .Sper sa nu ma consideri inervanta.Vroiam sa spun ca subscriu si sunt deacord cu ceea ce ai scris.Din pacate putin stiu ce este dragostea cu adevarat.Iti doresc o zi placuta si o saptamana deosebita.:))

Ryanna spunea...

foarte frumos!:)
păi nu degeaba spunea personajul principal Petrini a lui Marin Preda din "cel mai iubit dintre pământeni","dacă dragoste nu e,nimic nu e"...
o zi plină de frumos şi de iubire să ai!:)

MEG55 spunea...

Solidaster,sa stii ca te astept oricind aici si oriunde vrei tu...!Imi pare bine ca ma urmaresti.Sa fii iubita si respectata oriunde si oricind!

MEG55 spunea...

Multumesc !Ryanna sa ai parte numai de iubirea si respectul celor dragi tie:)) si de ce nu...si a celor care nu iti prea sunt la suflet.Nu ca nu ai vrea tu...:)) ci pentru ca, poate nu merita..sa-i ai la sufletul tau.Iubirea in orce fel(de parinti,de frati,de iubiti,de aproapele fiecaruia,de neam,de tara...etc.)este esenta acestei vieti pamintene.