Fiecare are steaua sa!

10 august 2011

SPECTACOLUL PERSEIDELOR
Iubitorii fenomenelor astronomice vor avea ce să vadă în această săptămână. Curentul de meteori Perseide care generează în fiecare an, începând cu 8 august, un minunat spectacol, însă cea importantă activitate va putea fi observată în noaptea de 12 august.
Cei care vor să prindă neapărat o ploaie de stele, trebuie să stea cu ochii pe cer, începând cu această noapte. „Cerul este brăzdat de lumina meteorilor ce par a radia din constelaţia Perseu. Activitatea curentului de meteori este mai importantă în perioada 8-14 august şi se poate observa în fiecare noapte începând cu ora 22:30 până dimineaţa în zori. Anul acesta, curentul de meteori Perseide va atinge maximum de activitate în noaptea de 12 spre 13 august”, a declarat Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM).
Pentru o bună observare a curentului Perseide este nevoie ca cerul să fie perfect senin şi lipsit de poluare luminoasă. În noaptea de joi spre vineri, va avea loc un adevărat spectacol pe cer, anul acesta, pe teritoriul României fiind întrunite cele două condiţii esenţiale care pot face din activitatea Perseidelor un adevărat spectacol ceresc. Perioada de maximum preconizată va avea loc între orele 2.30 - 5.00, în noaptea de joi spre vineri. Viteza de deplasare a meteorilor Perseide în atmosferă terestră este una mare, 59 de kilometri pe secundă, iar apariţia bolizilor, meteorii foarte strălucitori, fiind frecventă, aceştia lăsând, de obicei, o urmă persistentă care poate fi vizibilă, cu ochiul liber, de la o secundă până la zeci de secunde sau chiar minute, în unele cazuri. Este spectaculos", a declarat Valentin Grigore.
Sursa:Institutul astronomic.
Va doresc vizibilitate buna...! dar trebuie sa iesiti pe cimp,undeva inafara localitatilor unde locuiti.Va garantez ca nu o sa va para rau.Veti avea o experienta inedita!Inchei cu-TRAIESC...! SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Niciun comentariu: