Fiecare are steaua sa!

15 august 2011

IN MEMORIAM-ANDA CALUGAREANU

Pentru generaţiile de dinainte de Revoluţie a fost o adevărată stea. Chipul ei de copil a luminat milioane de suflete.Pe numele ei adevarat Anca-Mirunda Calugareanu,a făcut parte dintr-un trio celebru, alături de Dan Tufaru şi Florian Pittiş. Toţi trei dispăruţi. Anda Călugăreanu a reprezentat pentru generaţiile de dinainte de 1989 una din cele mai iubite vedete ale muzicii uşoare. A fost vocea lui Oache din „Maria Mirabela”, iar după Revoluţie a făcut la TVR emisiunea „Club Anda”, alături de păpuşa Omidee. A murit în 1992 răpusă de cancer. Avea 45 de ani.
DORINTA-TESTAMENT
Au trecut 19 ani de cand Anca Miranda Calugareanu a plecat dintre noi, lasandu-ne mostenire cantecele sale nemuritoare.
Inainte de a muri (15 august 1992), Anda Calugareanu i-a spus sotului sau: "Tati, fa in asa fel ca, dupa moartea mea, lumea sa nu ma uite!".
Anda Calugareanu a fost o artista completa, actrita si interpreta de muzica usoara si folk.
Debuteaza alaturi de Cornel Fugaru, liderul trupei Sincron, in 1965, si in scurt timp devine atractia spectacolelor de estrada din televiziune impreuna cu Dan Tufaru si Florian Pittis.
Raman celebre cupletele sale alaturi de marele Toma Caragiu. A colaborat ani de-a randul la Cenaclul Flacara. In ultimii ani de viata, Anda Calugareanu si-a descoperit o noua vocatie -muzica folk, urmata de pasiunea pentru actorie.
Va ramane in amintirea noastra prin spiritul ei, prin vivacitate, gratie si exuberanta tinerasca.
Ca si alti mari artisti se pare ca si ea nu a avut noroc.

Inchei cu-TRAIESC ....!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

5 comentarii:

gabriella spunea...

Anda Calugareanu a fost o mare artista,ma doare sufletul cand vad se duc toate stelele noastre catre cer.La Multi Ani Maria sa fii sanatoasa,sa te bucuri de cei dragi,iar viata ta sa fie minunata. Te-am sunat de doua ori ,cred ca nu aveai semnal

MEG55 spunea...

Multumesc,Gaby!Dimineata am fost intr-o locatie unde intradevar nu exista semnal....am ajuns tirziu catre orele 13,oo acasa.

Modart spunea...

Suflet deosebit si o artista completa ....nu a fost nici la vremea ei cu adevarat pretuita,nici astazi emisiuni consacrate muzicii de altadata nu mai sunt.Pacat!!!
Astazi in muzica efectele conteaza mai mult decat afectele!

Anonim spunea...

Ma doare sufletul cand va d ca totmai putini oameni isi aduc aminte de Anda Calugareanu!...O artista completa,un om remarcabil!...

Anonim spunea...

Nu cred ca oamenii au uitat-o pe Anda,cred ca majoritatea o purtam in sufletele noastre.
Am avut onoarea sa o cunosc atat pe ea cat si pe sora ei,niste super doamne.Dar Anda,pt ca traiam printre ei,datorita meseriei parintilor mei,era o fata atat de deosebita,atat de buna....Am plans atunci cand am auzit ca s-a stins si acum inca simt un nod in gat cand stiu cat a suferit si mai ales cand vad in ce nenorocire este fata ei,care din pacate nu ii seamna nici pe departe.Dar cu siguranta ca orice mama ar suferi nespus,s-ar rascoli in mormant sa auda si sa vada cele intamplate cu lumina ochilor ei din cap.Ar trebui ajutata,in memoria Andei si de ce nu a tatalui ei care si el a fost un mare artist.