Fiecare are steaua sa!

5 august 2011

Fructele uscate,fasolea si lintea scad riscul aparitiei cancerului de colon.

Daca mananci in mod frecvent linte, fasole si fructe uscate, riscul aparitiei cancerului de colon scade cu o treime. Asa arata rezultatele unui studiu in care subiectii au consumat linte sau fasole de cel putin trei ori pe saptamana, observandu-se ca acestia erau pusi la adapost fata de dezvoltarea polipilor pe intestin.
Cercetatorii de la Universitatea din California au folosit date de la aproape 3.000 de persoane, care, dupa ce au uramt alimentatia care li s-a cerut, au fost supusi analizelor.
Numarul celor care dezvoltasera polipi posibil cancerigeni era considerabil mai mic decat al persoanelor care nu au aceste obiceiuri alimentare. Au fost luate in considerare si fumatul, consumul de alcool si alte lucruri care ajuta la declansarea cancerului.
Potrivit Daily Mail, si orezul brun reduce cu o treime riscul cancerului intestinal, iar fructele uscate cu un sfert. Acest lucru se intampla datorita numarului mare de fibre pe care le contin alimentele, acestea diluand potentialele elemente cancerigene.
In plus, legumele crucifere, precum brocoli sau conopida, contin compusi detoxifianti care protejeaza organismul. Avand intestine mai bine curatate, polipii se formeaza mai greu si riscul de a te imbolnavi grav scade.

Sanatate si multe bucurii!Inchei cu-TRAIESC...!SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Niciun comentariu: