Fiecare are steaua sa!

4 iulie 2011

Scapi de cancer la san cu medicamente pentru tensiune arteriala?

Femeile care sufera de cancer la san si care iau medicamente pentru tensiunea arteriala au mai multe sanse de supravietuire a bolii, potrivit unor noi studii.
Astfel, femeile care au luat beta-blocante au trait mai mult, iar cancerul nu a recidivat precum s-a intamplat in cazul celor care nu au urmat un astfel de tratament, arata Daily Mail. Beta-blocantele diminueaza efectul hormonilor de stres si sunt recomandate in tratamentul hipertensiunii arteriale.
De asemenea, exista mai putine sanse ca femeile care iau aceste medicamente sa fie diagnosticate cu o forma agresiva a cancerului la san sau sa moara din aceasta cauza.
"Am observat o legatura, acum este timpul sa dovedim care este cauza", a declarat dr. Amal Melhem-Bertrandt, care a lucrat la unul dintre studii. "Este foarte promitator, este incurajator, dar mai trebuie sa facem studii", a mai spus acesta.
Dr. Melhem-Bertrandt spune ca anumite rezultate ale unor teste sugereaza ca stresul cronic poate influenta recurenta cancerului la san. Echipa de cercetatori a analizat dosarele medicale a 1.400 de femei care faceau tratament pentru cancer la san. Aproximativ 7% dintre ele luau si beta-blocante.
Medicii au gasit diferente clare intre cele care au luat aceste medicamente si cele care nu au luat. 87% dintre cele care au luat erau in viata si scapasera de cancer, in comparatie cu 77% dintre care ca nu au urmat tratamentul respectiv.Speram sa fie adevarate aceste studii si cei care sunt diagnosticati cu aceasta crunta maladie sa aibe sansele anuntate.Inchei cu-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

4 comentarii:

Bianca Dobrescu spunea...

Interesant!:)

Ryanna spunea...

am trecut pe aici,să-ţi las un zâmbet,şi să-ţi doresc un wek-end minunat!:)...îmi place motto-ul tău "trăiesc şi asta-mi ocupă tot timpul"..mă bucur pentru triumful tău asupra unei boli crunte,şi îţi doresc din suflet să te bucuri de tot ce-i mai bun şi frumos pe lume până la adânci bătrâneţe..te îmbrăţişez cu drag!:)..

MEG55 spunea...

Bianca,eu sunt un exemplu viu.Multumesc ca ai trecut pe aici.

MEG55 spunea...

Ryanna,multumesc mult!Voi trece oricind sa vad postarile tale,imi plac si ceea ce iti place trebuie facut frecvent.