Fiecare are steaua sa!

19 iulie 2011

CANCERUL LA FICAT COMBATUT PRIN CAFEA!O ceaşcă de cafea în fiecare dimineaţă se pare că are efecte benefice neaşteptate asupra organismului.
Deşi controversata licoare se spune că provoacă dependenţă şi că este dăunătoare corpului uman, ultimele cercetări arată că aceste afirmaţii sunt greşite. Cafeaua te poate ajuta să te fereşti de anumite boli precum sindromul Parkinson, demenţa şi Alzheimer, deoarece protejează celulele nervoase. Antioxidanţii pe care îi conţine cafeaua ţin şi ficatul în siguranţă.
Cofeina ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor lucru care te ajută la menţinerea siluetei, scade riscul obezităţii şi diabetului de tip 2. Şi încă ceva! Cafeaua este una dintre cele mai hipocalorice băuturi! Este ştiut că o ceaşcă de cafea te menţine în formă atunci când nu dormi suficient, dar te poate ajuta şi când te confrunţi cu un test, un proiect sau cu un examen, pentru că îmbunătaţeşte memoria şi te menţine în alertă.
Un studiu care a implicat locuitori etnici chinezi arata ca un consum de trei cesti de cafea, zilnic, poate reduce cu 44% riscul de cancer la ficat.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Epidemiologica Nationala din Singapore sunt de parere ca doua dintre uleiurile continute in boabele de cafea, cafestol si cahveol, au calitati hepatoprotectoare, noteaza DPA
Studiul a fost intitiat in 1993 si a implicat mai mult de 63.000 de cetateni chinezi, femei si barbati cu varste cuprinse intre 45-74 ani. Tocmai acest interval de varsta este considerat a fi cel mai riscant pentru ficat si implicit pentru contractarea unu cancer. Rezultatele studiilor au infirmat si credinta populara conform careia cafeaua este nociva pentru sanatate, cel putin la acest capitol.
Unul dintre specialistii care au participat la studiu, doamna doctor Wong Puay Co, a publicat recent un articol in revista Scientific American in care spune ca iubitorii de cafea isi pot face mai putine griji in legatura cu ficatul lor.
Tot ea avertizeaza ca ceaiul verde, de exemplu, considerat ca avand aceleasi proprietati ca si cafeaua, nu protejeaza ficatul deoarece nu contine cele doua uleiuri esentiale mentionate mai sus. In 2008, un studiu facut asupra unor bautori inraiti de cafea a aratat ca trei sau patru cesti, baute zilnic, pot scadea cu 30 procente riscul de diabet.Tot ce este consumat cu masura este benefic.Divinitatea nu a creat nimic rau,doar noi oamenii ne inselam si tot noi ne distrugem.Inchei cu-TRAIESC....! SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

Niciun comentariu: