Fiecare are steaua sa!

7 iunie 2011

Pastilele pentru tratarea cancerului la san, bune si pentru prevenirea sa


Un medicament folosit de foarte mult timp pentru tratarea cancerului de san, Aromasin, este bun si pentru prevenirea acestei boli, potrivit unui nou studiu. Medicamentul reduce cu 65% sansele de a dezvolta o astfel de forma de cancer.

Aromasin apartine unei clase de medicamente numite inhibitori de aromataza, folosite ca adjuvant (o substanta care activeaza actiunea unui medicament) in tratamentul pentru tumorile la san, alimentate de estrogen, arata Technorati. Aromasin, cunoscut si ca Exemestane, a fost folosit ca un blocant al estrogenului.
La studiu au participat mai multe femei - unele care au luat Aromasin si unele care au luat placebo. Dupa aproximativ trei ani, femeile care au luat Aromasin au prezentat un risc scazut cu 65% de a face cancer sau de a recidiva in cazul celor care au avut, in comparatie cu cele care au luat placebo.
Cancerul la san este o boala frecvent intalnita la femei. Potrivit breatcancer.rog, una din opt femei din America dezvolta cancer la san.
Scapi de cancer la san cu medicamente pentru tensiune arteriala?
Femeile care sufera de cancer la san si care iau medicamente pentru tensiunea arteriala au mai multe sanse de supravietuire a bolii, potrivit unor noi studii.

Astfel, femeile care au luat beta-blocante au trait mai mult, iar cancerul nu a recidivat precum s-a intamplat in cazul celor care nu au urmat un astfel de tratament, arata Daily Mail. Beta-blocantele diminueaza efectul hormonilor de stres si sunt recomandate in tratamentul hipertensiunii arteriale.
De asemenea, exista mai putine sanse ca femeile care iau aceste medicamente sa fie diagnosticate cu o forma agresiva a cancerului la san sau sa moara din aceasta cauza.
"Am observat o legatura, acum este timpul sa dovedim care este cauza", a declarat dr. Amal Melhem-Bertrandt, care a lucrat la unul dintre studii. "Este foarte promitator, este incurajator, dar mai trebuie sa facem studii", a mai spus acesta.
Dr. Melhem-Bertrandt spune ca anumite rezultate ale unor teste sugereaza ca stresul cronic poate influenta recurenta cancerului la san. Echipa de cercetatori a analizat dosarele medicale a 1.400 de femei care faceau tratament pentru cancer la san. Aproximativ 7% dintre ele luau si beta-blocante.
Medicii au gasit diferente clare intre cele care au luat aceste medicamente si cele care nu au luat. 87% dintre cele care au luat erau in viata si scapasera de cancer, in comparatie cu 77% dintre care ca nu au urmat tratamentul respectiv.
Sursa:sfatulmedicului.ro

2 comentarii:

gabriella spunea...

Te respect si ma plec in fata ta Maria...ai un blog in care informezi toate femeile despre cea mai cumplita boala.Te imbratisez cu drag si dor.

MEG55 spunea...

Draga mea Gaby,rostul acestui blog este informarea tuturor celor interesati de aceasta maladie,atit cit pot eu voi fi aici cu cele mai recente stiri.Asta am crezut eu ca pot face pentru semenii mei.Poate asa vor fi mai putine cazuri care se confrunta cu ce ne-am confruntat noi.Eu nu am avut timp sa caut informatii atunci cind a fost "ziua fatala"am poecat in necunoscut si dupa am avut citeva regrete ca nu am stiut anumite situatii.Acum multumesc divinitatii ca sunt bine si ca pot fi de ajutor(macar putin) celor care trec,vor trece sau poate nu vor trece prin situatii ....de genul celor prin care am trecut noi.Te sarut cu drag.