Fiecare are steaua sa!

5 iunie 2011

Cronica unui vesnic nemultumit


Sau despre cum autocompatimirea a devenit sportul preferat al multora. Zilnic, exista un motiv, fie el si minor, pentru care nemultumitul sa isi planga de mila. E adevarat, avem nevoie de atentie, afectiune si sfaturi din partea celorlalti, insa in momentul in care te comporti de parca toate problemele din lumea asta s-au abatut asupra ta, deja in mod sigur ai o problema.

Suferim de egocentrism?

Globul pamantesc nu graviteaza in jurul unei singure persoane si nici nu-si opreste miscarea daca cineva are o zi proasta intr-o marti 13. Viata isi continua in mod automat cursul, indiferent de obstacolele pe care soarta le are in plan pentru tine. Hai sa lasam egocentrismul de o parte si sa ii respectam in primul rand pe cei din jur, scutindu-i de lamentari inutile.
Insa, ce face nemultumitul? Cat e ziua de lunga sta si se plange de lucruri ridicole, uitand de ceea ce e cu adevarat important. Se plange de soacra, de vecinii de la 2, de seful stresant, de banii insuficienti, de politicienii corupti si, pierdut fiind in sirul asta de vaicareli, uita sa se bucure de micile frumuseti ale vietii.
Nu mai citeste, plimbarile in parc s-au transformat in sieste pe canapeaua din sufragerie, intra in depresie pentru ca s-a ingrasat, insa a doua zi sta la coada la McDonald’s.
E deranjant cand in locul unei discutii antrenante, stai si-asculti nimicuri ridicate la rang de tragedie nationala. E deranjant cand il/o auzi vorbind toata ziua doar despre jobul stresant, despre cat de mult isi uraste seful, colegii de birou si deadline-urile stricte. E si mai deranjant cand uita sa intrebe un banal “ce faci” si te abordeaza direct cu “vai, daca ai sti ce am patit”.
Acesta poate fi portretul vesinicului nemultumit. Niciodata impacat cu ceea ce are, mereu suparat pe viata, convins ca lui i se face o mare nedreptate. El intotdeauna merita mai mult, insa primeste mult prea putin. Pozeaza in geniu neinteles tocmai pentru a se ascunde in spatele propriei neputinte. Da vina pe altii pentru esecurile sale, niciodata pe sine. Si culmea, cu un asemenea comportament nu reuseste decat sa devina un magnet pentru lucrurile negative.

Exemplu de viata – no arms, no legs, no worries

De fapt, ideea articolului a pornit de aici. Un filmulet al carui personaj principal poate fi oricand un exemplu incredibil de viata. Nascut cu un handicap sever (fara maini, fara picioare), Nick Vujicic reuseste, in ciuda tuturor impedimentelor de ordin fizic, sa-si traiasca viata la maxim, sa se bucure de oamenii din jur, impartind cu ei cantitati inepuizabile de optimism.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Tl58qufXfYk#at=61
(cine ma ajuta! nu pot incarca videoclip pe blog)

Asa ca, ori de cate ori cei din jur iti dau batai de cap, ori de cate ori viata pare sa devina apasatoare, adu-ti aminte de acest om si de vointa extraordinara de care da dovada. Si nu uita ca, atat timp cat esti sanatos, celelalte lucruri se rezolva de la sine. Bucura-te de ceea ce ai langa tine, de familie, de prieteni, pretuieste-i pentru ceea ce sunt, nu-i critica si ai grija sa profiti din plin de fiecare zi pe care viata ti-o face cadou.

Sursa:avocatnet.ro

Niciun comentariu: