Fiecare are steaua sa!

14 iunie 2011

ANTIOXIDANTII NE SCAPA DE CANCER(5 bauturi pline de antioxidanti)


Vitaminele A, C, E dar şi zincul,seleniul sunt cei mai importanţi antioxidanţi. Ei ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.Radicalii liberi sunt molecule care fac rau corpului nostru. Sunt instabile deoarece acestora le lipseste un electron. Pentru a face rost de acesta pentru a deveni molecule stabile, radicalii liberi vor fura electroni de la celule. Acest proces raneste celulele in mai multe feluri.
Rezultatul consta in schimbari observabile sau neobservabile asupra corpului. Dezvoltarea unor boli precum cancerul, diabet, artrita si deficiente neurologice pot incepe sa te afecteze pe masura ce imbatranesti. De asemenea, pielea subtire, ridurile si oasele slabite reprezinta o mare problema. Radicalii liberi intra in corpul nostru si din surse exterioare cum ar fi: fumul de tigari, radiatia si razele solare ultra violete. Cu cat exista mai multi radicali liberi, cu atat si paguba pe care o fac e mai mare.
Antioxidantii ne păstrează tineri şi previn:afecţiunile inimii,proliferarea celulelor canceroase,diabetul,artrita si deficientele neurologice.
Iată băuturile în care găsim aceşti ”salvatori” ai organismului(antioxidantii).

Suc de cireşe
Conţine vitamina A, necesară dinţilor, ochilor şi pielii, dar şi fier şi vitamina C, care ajută organismul în lupta cu viruşii. Reduce deasemenea riscul de dezvoltare al mai multor tipuri de cancer.

Vinul roşu
E cunoscut pentru abilităţile sale de a preveni cancerul. 30 de grame de vin roşu pe zi recomandă orice specialist.

Ceaiul verde
E cel mai consumat sortiment de ceai. Luptă împotriva bolilor cardiace, dar şi împotriva infecţiilor care afectează destul de des organismul.

Sucul de mere
Se foloseşte în tratarea aterosclerozei şi în afecţiunile ficatului, ale vezicii urinare, dar şi ale rinichilor.

Sucul de grepfrut
Conţine multe vitamine din familia B-urilor, care sunt bune pentru păr şi unghii, dar şi acid ascorbic, care luptă împotriva microbilor. În plus, ajută memoria, luptă împotriva cancerului de sân şi menţine pielea rezistentă.

Sursa:sanatatea.ro

Niciun comentariu: