Fiecare are steaua sa!

15 iunie 2011

ANTIOXIDANTII NATURALI PRIETENII SANATATII TALE.

Cu siguranţă ai auzit de efectele benefice ale antioxidanţilor pentru organism. Mulţi dintre noi sunt tentaţi să cumpere diferite suplimente alimentare, dar cel mai bine asimilaţi de organism sunt antioxidanţii care se găsesc în alimente.Antioxidanţii sunt substanţe care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care se acumulează în organism şi au efecte deosebit de dăunătoare. Aceşti radicali liberi au capacitatea de a oxida diverse structuri celulare, anumite funcţii ale celulelor respective sunt perturbate şi astfel apar anumite boli. Aşadar, pentru a elimina stresul oxidativ, trebuie să consumăm cât mai multe alimente care conţin antioxidanţi.
Antioxidanţii se găsesc în legume, fructe, lactate, carne albă şi plante medicinale. Iată un top al celor mai bogate alimente în substanţe antioxidante:
Roşiile
Sunt atât de savuroase şi pline de antioxidanţi. Fie că le consumi în salate, la supe sau ciorbe, în sosuri sau diverse preparate, roşiile au un conţinut bogat de betacaroten, fiind deosebit de eficiente în lupta împotriva cancerului.
Broccoli
Deşi la noi această legumă nu este foarte des consumată, în alte ţări, precum America, broccoli este o legumă foarte apreciată. Ea este o sursă bogată de vitamine şi minerale, în special, fier, potasiu, betacaroten şi acid folic.
Morcovii
Morcovii se află în topul celor mai bogate legume în antioxidanţi. Betacarotenul, un antioxidant foarte puternic, ne protejează împotriva apariţiei diverselor forme de cancer, dar şi împotriva bolilor cardivasculare.
Usturoiul
Mirosul neplăcut al usturoiului ne face să ocolim această legumă. Dar el conţine un procent important de antioxidanţi şi îl poţi consuma în aproape toate preparatele gătite.
Spanacul
Nu foarte multe persoane sunt încântate de gustul spanacului. Este bine să nu-l ocoleşti însă deoarece este o sursă foarte bună de antioxidanţi.
Strugurii roşii
Conţin un „ingredient” special, resveratrol, cu acţiune puternică antitumorală, care poate reduce cu aproximativ 50% dezvoltarea celulelor cancerigene. Dacă vei consuma cât mai mulţi struguri roşii, aceştia vor ajuta şi la înmulţirea celulelor sănătoase din organism.
Fructele de pădure
Afinele sunt cele mai bogate în antioxidanţi. Fructele de pădure conţin totodată vitamine, fibre şi minerale. Aşadar, afinele, zmeura, căpşunile şi murele conţin antioxidanţi care luptă cu succes împotriva cancerului.
Nucile
Nucile conţin un antioxidant puternic şi cunoscut, vitamina E. Când sunt consumate în loc de carne roşie, nucile ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) şi cresc nivelul colesterolului bun (HDL). Din păcate, nucile sunt foarte bogate în calorii, fapt pentru care se recomandă a fi consumate în cantităţi moderate.
Cerealele integrale
Consumate la micul dejun, cerealele integrale îţi asigură doza zilnică de antioxidanţi pentru o zi întreagă. Totodată, şi pâinea din cereale integrale este la fel de sănătoasă, de aceea ar fi foarte bine să renunţi la pâinea albă în favoarea celei integrale sau negre.
Soia
Soia este un aliment foarte bogat în antioxidanţi. Alege cu încredere produsele vegetale din soia, brânză, lapte, sau mezeluri ori bucăţelele de soia, care înlocuiesc cu succes carnea.
Cafeaua şi ceaiul
Aceste două băuturi sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, de aceea este bine să fie consumate zilnic. Cafeaua şi ceaiul previn apariţia cancerului, a bolilor cardiovasculare sau a accidentelor vasculare cerebrale. Dintre sortimentele de ceai, cele mai recomandate sunt ceaiul negru şi verde, deoarece au cel mai mare procent de antioxidanţi. Studiile efectuate arată că persoanele care beau destul de des ceai verde au un risc mult mai scăzut de apariţie a cancerului de stomac, esofag sau ficat. Ca şi antioxidant, polifenolul care se găseşte în ceaiul verde este de 100 de ori mai puternic decât vitamina C.
Efectele benefice ale antioxidanţilor
- Întăresc sistemul imunitar, crescând rezistenţa la infecţii
- Păstrează integritatea celulară
- Luptă împotriva cancerului
- Detoxifică organismul
- Menţin sănătatea sistemului nervos
- Previn apariţia bolilor cardiovasculare
- Menţin sănătatea ochilor – reduc riscul apariţiei cataractei
- Previn procesul de îmbătrânire al organismului
- Întăresc sistemul osos
- Accelerează vindecarea rănilor
- Menţin sănătatea şi elasticitatea pielii.
Sursa:http://miannadraguta.wblog.ro

2 comentarii:

david sorina spunea...

Remediu natural contra CANCERULUI !
Dragi prieteni : ceea ce veti citi in continuare , a fost publicat in ziarul " Listin diario " , in Santo Domingo , cu o luna in urma. Citind acest articol, nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan, din Belén ( Brazilia ),pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana.



Actualmente, este profesor la Seminariul din Belén. El zicea :



" Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca, fara sa faca miracole,doar aplicand produsele pe care le produce Natura.



Inainte de a va da reteta , vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete. Stiu diverse persoane care s-au vindecat, dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait , avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural, mi-am propus sa fac sa circule, prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten, parinte, ruda cu aceasta teribila boala, sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea. O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati, este ceva ce lucreaza rapid .

Reteta pentru curarea CANCERULUI:

1. 1/2 sau 1 kg de miere de albine
2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Vera
3. 3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza. Apoi , planta se taie in bucati mici. Astfel taiata planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de fiecare masa.



Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala.



Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.
De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
Trateaza cancerul de piele, de creier, de plamani, de prostata, leucemia.
De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de scleroza.



Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul : ( 809 ) 247-2316.
Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait.
As vrea sa mentionez (nu eu, ci cel ce scrie articolul), ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar .

MEG55 spunea...

Draga Sorina,multumesc ca ai ajuns aici,sper ca acest remediu sa fie de ajutor celor care il vor urma...Din experenta personala pot sa afirm ca aceasta maladie loveste miseleste,ca stresul si alimentatia sunt cauze majore.Depinde de fiecare persoana cum gestioneaza aceasta lovitura.In consecinta trebuie sa umblam la cauze si apoi la efecte,sa luptam ,sa ne fortificam organismul,sa-i dam tot ce are nevoie.Antioxidantii si gindirea pozitiva ne ajuta sa punem la punct dezvoltarea haotica a celulelor "nebune"cum bine spunea prietena mea Gaby...Categoric ca mierea de albine si aloe-vera au in compozitia lor antioxidanti.Mai sus sunt evocate efectele pozitive ale antioxidantilor.De mentionat ca planta de Aloe-Vera folosita trebuie sa aiba o vechime de 5-7 ani,nu stiu cauza,poate ca la acei anii planta are toate elementele necesare pentru a putea fi folosita.Celor care sunt loviti de aceasta maladie, le doresc sa aiba incredere in ei si in organismul lor si se vor vindeca.Doamne ajuta pe toti!