Fiecare are steaua sa!

16 mai 2011

VALOAREA PRIETENIEI


E foarte adevarat ca prietenia adevarata se dovedeste la necaz(chiar si la bucurii fiindca atunci cind ai o bucurie, nu poti sa te bucuri singur) ,dar la fel de adevarat este ca, mai ales in ziua de astazi nu prea mai exista. Imi spunea cineva acum citiva ani ca prieteniile ,loialitatile se schimba ...n-am crezut... s-a dovedit adevarat in mai toate cazurile pe care le-am intilnit pe parcursul drumului meu,catre implinirea visurilor stabilite inca din copilarie. E pacat ...ca poti sa renunti asa usor la oameni...asta daca intradevar ai fost sincer ...si ai apreciat pe cineva cu adevarat. Ar fi curios de aflat ce parere au oamenii...pentru ce ar renunta la cel mai bun prieten?...Sau daca ar mai da o sansa unui prieten care l-a dezamagit? Prietenia nu are un anume pret dar se intampla destul de des cand dai mai mult decat primesti: asta implica lucruri materiale, sentimente, suflet etc. O relatie de prietenie se vede doar cind tu ai nevoie de un sfat ,de o sustinere,sau numai de prezenta asa zisului prieten/a,in momentele grele , in momente fericite,atunci cand ai nevoie de un sprijin , un ajutor indiferent in ce fel sau forma. Oamenii in general urmaresc anumite interese fie si cele mai ascunse , de aceea este bine sa nu pui acolo tot ce ai tu mai bun, pentru ca te vei trezi mai tarziu singur/a si dezamagit/a, pastreaza intotdeauna ceva si pentru tine, acei "bani albi pt zile negre" metaforic vorbind. stii cum suna asta ? (omul din greseli invata, si tot continua sa greseasca:) important este sa putem trece peste orice chiar daca uneori pare imposibil.Nimeni si nimic nu este de neanlocuit, chiar daca nu suna bine dar este corect."Prietenia la nevoie se cunoaste!"(proverb) Prietenia inseamna a fi dispus a da fara a gandi sa primesti ceva in schimb, a oferi sprijinul tau cand celalalt este slab, a-i da zambetul tau cand el l-a pierdut pe al lui.Inchei cu" Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere.Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele..."

4 comentarii:

Modart spunea...

Personal nu prea cred in prietenie,sunt multi cei ce m-au dezamagit teribil,dureros de mult incat nu imi mai fac iluzii ca acest sentiment ar exista...in fond este vorba de iubire sau mai bine zis de incapacitatea omeneasca de a iubi cu adevarat.De aici si bolile,lipsa iubirii pe acesa planeta este radacina tuturor bolilor.Existenta omeneasca este bazata pe posesivitate si egocentrism.De aici si rautatea,invidia,prostia.Asta insa nu inseamna ca nu trebuie sa aspiram catre lumina,puritate,iubire!Sa cautam sa ne slefuim in permanenta si sa nadajduim la un colt de rai pentru atatea neajunsuri.
Sa ai parte de ce iti doresti mai mult acum,Dumnezeu sa te inspire si calauzeasca!

MEG55 spunea...

Multumesc!Ai dreptate Modart,dar sa speram ca semenii nostrii se vor satura de rautate,invidie,prostie si viata noastra sa fie ferita de neajunsuri,poate si a lor, a celor care fac rau, poate din ignoranta ,sau poate ca multi sunt nascuti pentru asta.Multi nu se simt in pielea lor pina nu fac rau, sau nu doboara pe cineva.

Modart spunea...

Asa este Meg...multi nu se simt in pielea lor pana nu fac rau sau doboara pe cineva,asa este!!!
Ignoranta vine din carente afective mari,si cu siguranta este una dintre cele mai distrugatoare lucruri,egocentrism accentuat si lipsa de sensibilitate,empatie.
Blogul tau este un dar minunat pe care am sa-l recomand si altora.
Multumim!

MEG55 spunea...

MEG-55
Multumesc!Incerc sa daruiesc mai mult,poate puterea divina sa ma ajute sa pot fi aici mult timp,sa ma bucur de viata in general,de copii si nepotii mei,de voi prietenii mei virtuali,de lumea asta dezlantuita care nu isi mai gaseste sensul!!!!Poate ca va veni o vreme cind toti ne vom gasi echilibrul interior si vom gindi ca "nimic nu e vesnic,cum ar putea fi aici...?!si ca a TRAI, inseamna in primul rind A INTELEGE si a IERTA......"