Fiecare are steaua sa!

1 mai 2011

Test de sange cu rezultat in cinci minute, pentru cancerul ovarian
Un test de sange cu rezultate rapide, in doar cinci minute, care depisteaza cancerul ovarian, va fi introdus in cabinetele medicilor din Marea Britanie.

Procedura ar urma sa coste doar 20 de lire sterline (aproximativ 22 de euro) si poate detecta cancerul ovarian mult mai rapid decat testele clasice, informeaza Daily Mail.

Cancerul ovarian, numit si "ucigasul tacut" din pricina dificultatii cu care este diagnosticat, ucide anual sute de mii de femei. Deseori, diagnosticul este pus gresit, iar autoritatile sanitare din Marea Britanie indeamna medicii sa foloseasaca testul pentru femeile cu varsta de peste 50 de ani.

Testul, care masoara nivelul proteinei CA-125, care este crescut in cazul femeilor cu cancer ovarian, este facut in mod normal doar in spitale.Pe cind si in ROMANIA? Ce departe suntem de lumea civilizata...poate cineva are dreptate ca locul nostru nu este aici.....

2 comentarii:

Bianca Dobrescu spunea...

Poate chiar nu este aici, interesant articol:)!

gabriella spunea...

Interesant articol,tu stii foarte bine ceea ce se face in spitalele din Romania,cum esti tratat etc.Noi doua am trecut prin asa ceva si stim foarte multe,nu vreau sa adaug mai mult ca cine are bani poate sa traiasca.In legatura cu adresa cind esti dispusa da-mi un telefon ca altfel nu pot.Trebuie sa facem asta impreuna.