Fiecare are steaua sa!

20 mai 2011

Lista micilor vicii care te protejează de cancer


Ultimele cercetări au demonstrat că slăbiciuni precum pasiunea pentru ciocolată, cafea sau vin nu sunt chiar periculoase pentru sănătate, ci dimpotrivă:
-Ciocolata reduce apariţia bolilor de inimă şi ne ajută să facem faţă situaţiilor stresante. Studiile recente au arătat că acest desert scade riscul apariţiei cancerului. Specialiştii susţin că există în ciocolată substanţe numite polifenoli ce ar putea preveni apariţia cancerului, informează site-ul io9.com.
-Vinul este şi el inclus în lista micilor vicii care previn această maladie, mai ales că este considerat cel mai puternic antioxidant. Cercetările de specialitate au demonstrat că vinul roşu poate preveni apariţia cancerului mamar şi protejează organismul împotriva problemelor de prostată. În plus, această băutură poate reduce riscul apariţiei cancerului pulmonar, în special în cazul fumătorilor şi al persoanelor care au avut acest viciu, după cum arată un studiu realizat de cercetătorii americani, publicat in Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention. Vinul alb nu are acelaşi efect asupra organismului, fapt care sugerează că protecţia este oferită mai degrabă de anumite ingrediente specifice vinului roşu, precum rezveratrolul şi flavonoizii, au declarat oamenii de ştiinţă.
Persoanele care sunt dependente de cafea prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer ovarian, de piele, colorectal şi de prostată. Studiile de specialitate au demonstrat că femeile care beau trei ceşti de cafea pe zi prezintă un risc de apariţie a cancerului ovarian mai scăzut cu 20%. Patru ceşti de cafea pe zi oferă protecţie împotriva cancerului oral, de laringe sau colorectal, după cum arată rezultatele studiului realizat de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Utah. În plus, şase ceşti de cafea pe zi pot reduce riscul de a face cancer de piele cu 31%, după cum au constatat experţii de la Universitatea Wayne State din Detroit, care şi-au bazat studiile pe 90.000 de femei.

Niciun comentariu: