Fiecare are steaua sa!

19 mai 2011

Cafeaua reduce riscul aparitiei cancerului la san

Femeile care beau cafea in fiecare zi pot reduce riscul de a dezvolta diferite forme de cancer de san. Acestea sunt concluziile unui studiu facut de cercetatorii suedezi.

Consumul de cinci sau a mai multe cesti de cafea pe zi determina o reducere a producerii uneia dintre cele mai agresive forme de cancer de san, de tip ER-negativ, a declarat co-autorul studiului dr. Per Hal, profesor in departamentul de epidemiologie si statistica medicala la Institutul Karolinska din Stockholm, citat de Yahoo Health.

"Nu avem inca toate detaliile. Nu stim ce tip specific de cafea are acest efect, dar ceea ce stim este ca efectul protector este evident si se pastreaza chiar si in conditiile in care exista factori agravanti care ar putea declansa acesta forma de cancer, deosebit de des intalnit si foarte agresiv", a spus doctorul Per Hal.

Concluziile studiului au implicat 5.929 femei, cu varste cuprinse intre 50 si 74 de ani. Aproximativ jumatate dintre femei au avut cancer de san.

Chestionarele au evaluat caracteristicile comportamentale si de sanatate, inclusiv fumatul si consumul de alcool, dar si stilul general de viata, terapiile hormonale, aportul nutritional, indice de masa corporala, nivelul de educatie si obiceiurile de consum de cafea.

Concluzia este ca riscul de cancer la san scade spectaculos in cazul femeilor care au baut cinci cesti de cafea pe zi, cu pana la 57 la suta, comparativ cu femeile care beau mai putin de o ceasca pe zi.Cafeaua bauta cu precautie pina la orele 14,oo are rol antioxidant, ceea ce face sa dispara riscurile de proliferare a celulelor canceroase in toate tipurile de cancer,au mai precizat specialistii.

2 comentarii:

Rafael spunea...

foarte optimist blogul.

MEG55 spunea...

Multumesc!Rafael, as dori ca persoanele care trec prin ceea ce am trecut eu sa poata avea informatii mult mai multe decit am avut eu la vremea respectiva.Multumesc divinitatii ca acum sunt bine,dar ma informez si merg inainte.Sper sa nu mai trec prin ce am trecut,deasemeni ma rog sa nu mai stie nimeni dimensiunea acestei maladii.