Fiecare are steaua sa!

31 mai 2011

5 motive ca sa consumi busuioc



Dincolo de virtuţile sale culinare, busuiocul are multe calităţi care îl transformă într-o plantă medicament.
Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de busuioc:
1.Energizează organismul
Frunzele de busuioc, dar şi uleiul esenţial au un efect tonic deosebit asupra sistemului nervos. Medicii îl recomandă celor care se confruntă cu stări prelungite de oboseală, persoanelor deprimate sau celor lipsite de energie.
2.Elimină bacteriile şi viruşii
Busuiocul este un adjuvant important în tratarea gripei, zonei zoster sau herpesului pentru că are proprietăţi antiinfecţioase şi antiinflamatoare.
3.Îmbunătăţeşte digestia
Consumul de busuic previne crampele şi senzaţia de balonare, datorită conţinutului ridicat de estragol. În plus, busuiocul combate durerile articulare şi răul de mişcare.
4.Previne cancerul
Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, busuiocul anihilează efectul nociv al radicalilor liberi asupra organismului.
5.Stimulează lactaţia
Infuzia de busuioc poate stimula lactaţia. Însă, uleiul esenţial este interzis femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Niciun comentariu: