Fiecare are steaua sa!

6 aprilie 2011

SFATURI

"Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira pentru indeplinirea visului tau" – (Coelho}

TRAITI FRUMOS

"Cele mai dificile 3 lucruri în această viaţă sunt: a păstra un secret, a ierta şi a profita de timp"(Benjamin Flanklin}


Institutul francez pentru anxietate şi stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună calitate.


1.LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la dumneavoastră, analizându-vă comportamentul.
2.ÎNVĂŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie.
3.PLANIFICAŢI-VĂ ziua, dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut, conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră.
4.CONCENTRAŢI-VĂ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp.
5.UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă, acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace, totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră.
6.NU VĂ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi. Nu sunteţi fântâna dorinţelor, şi nici eternul maestru de ceremonii.
7.CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie, având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite.
8.SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le, pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.
9.ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca şi a se plimba, făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.
10.EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora, în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune.
11.FAMILIA D-VOASTRĂ nu este persoana d-voastră, este alături de d-voastră, formează lumea d-voastră, dar nu este propria d-voastră identitate.
12.ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.
13.E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.
14.ÎNVĂŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă, să ieşiţi dintr-o discuţie, sau dintr-o şedinţă.
15.REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră, cu rezerve şi fără a crede tot.
16.A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie, la muncă şi în viaţa de cuplu, este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.
17.RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu şi oamenilor.
18.O oră de PLĂCERE IMENSĂ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.
19.NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă. Intuiţia, Naivitatea şi Credinţa.
20.ÎNŢELEGEŢI o dată pentru totdeauna şi în concluzie…. ….Dumneavoastra SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SĂ FIŢI !.
Gândiţi… Reflectaţi… Practicaţi… CUM SĂ VĂ PRELUNGIŢI VIAŢA Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale, , vârstă, greutate şi înalţime. Lăsaţi-le în grija medicului, pentru asta îl plătiţi. Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele. Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează. ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. Învăţaţi mai mult despre calculatoare, manuale, grădinărit, orice. Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească. Un creier puturos este locuinţa diavolului. Şi numele acestui diavol este……. Alzheimer.
Bucuraţi-vă de lucrurile simple. Râdeţi cât mai des posibil, cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. Râdeţi până vi se taie respiraţia. Lacrimile sunt naturale. Suferiţi, lamentaţi-vă şi continuaţi. Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa, Sunteţi chiar d-voastră. TRĂIŢI cât sunteţi în viaţă! Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi, familie, animale, muzică, plante, orice. Casa vă este refugiu. Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună, pastraţi-o aşa. Dacă nu e stabilă, amelioraţi-o. Şi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi, căutaţi ajutor. Persoanelor pe care le iubiţi, SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi.inchei aici-TRAIESC SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL-

6 comentarii:

gabriella spunea...

Citesc absolut tot cu mult interes.

MEG55 spunea...

Multumesc!

gabriella spunea...

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa-ti aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari!Paste Fericit.

Anonim spunea...

Hristos a Inviat!

gabriella spunea...

Culoarea roz este mult mai buna ptr tematica blogului tau .Te imbratisez cu drag.

gabriella spunea...

Maria de ce ai ramas la SFATURI...NU MAI VAD NIMIC POSTAT...te astept cu alte articole....sau poate nu ai setat blogul.