Fiecare are steaua sa!

29 aprilie 2011


PRIETENII
Pretenii sunt acele persoane care iti spun adevarul chiar daca acesta in unele cazuri
doare,sunt cei cu care simți că ai realizat o conexiune, te simțiți bine cu ei. Destul de simplist, însă acesta e glasul inimii: simți că te leagă ceva.Astazi insa aceasta stare nu mai exista,poate doar intre copii mici care spun adevarul,fiindca nu stiu inca sa minta.
Personal am ajuns la o dilemă. Am avut nenumărați “prieteni”, care la probleme majore nu mai erau. Am constatat că atunci când lucrurile merg bine toată lumea iti este prieten. Toți oamenii se “iubesc” când soarele strălucește pe cer.
Problema apare când ajungi în situații dificile: nu vorbesc de foștii prieteni care acum dispar, pe aceia nici nu mai merită să îi luăm în considerare.
Câți vor face efectiv ceva neinteresat să te ajute? Fără a aștepta neapărat ceva în schimb.
Spun neapărat pentru că îmi vine greu să cred că există multe persoane care ar face de fiecare dată ceva complet neinteresat pentru alții. Poate este în firea umană să așteptăm puțin înapoi. Dar câți dintre actualii prieteni pe care îi ai, crezi că atunci când o să ai probleme vor sări să te ajute, indiferent că le oferi sau nu ceva înapoi? Sau măcar, câți dintre ei ești sigur că țin necondiționat la tine?
Cred că acesta este testul suprem care spune cine îți este prieten și cine (încă) nu. Capacitatea de a te ajuta necondiționat când sunt nori și plouă. Cred că nu ar trebui niciodată să alegem cine ne este prieten, atunci când soarele strălucește pe cer.

Niciun comentariu: