Fiecare are steaua sa!

10 aprilie 2011

Cum putem preveni cancerul prin hrana vie.

Dupa 2 ani de cautari de incercari am ajuns la concluzia ca o dieta de hrana cruda bine echilibrata si corect planificata poate fi un instrument puternic in reducerea riscului de cancer, dar trebuie să vă amintiţi să acordi atenţie si altor aspecte legate de stilul de viaţă, cum ar fi: exercitiile fizice permise,somn şi managementul stresului.Trebuie in permanenta sa ne asiguram ca imunitatea organismului este la cel mai ridicat nivel, astfel încât să creeze o sănătate optimă şi bunăstare.În scopul de a oferi organismului cea mai bună apărare împotriva cancerului, ar trebui să cunoastem care sunt alimentele bogate in nutrienti ce lupta împotriva cancerului. Urmatoarea lista contine cateva dintre cele mai bune alimentele anti-cancer pe care eu le consum saptaminal dupa un program bine stabilit .
Broccoli, varza şi conopida: Aceste legume sunt clasificate ca legumele crucifere. Legumele crucifere conţin o varietate de vitamine, minerale si nutrienti ce sunt in legatura cu prevenirea diferite tipuri de cancer.Concret, ele conţin sulforafan, despre care se stie ca ajuta la protejarea impotriva cancerului de colon si rectal. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca Sulforafanul ajuta la dezactivarea celulelor cancerigene găsite în organism şi opreste cresterea tumorilor.

Morcovi: Morcovii au mult beta-caroten, care a fost legat de reducerea riscului de cancer care afectează plămânii, gura, gâtul şi stomacul. În plus, ei conţin falcarinol, care a fost, de asemenea legat în studii de reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer prin încetinirea creşterii celulelor canceroase. În scopul de a obţine falcarinol din morcovi, acestia trebuie să fie consumati cruzi.

Ardeiul iute: Acesti ardei contin capsaicina, un produs chimic care neutralizeaza substanţele cancerigene din organism.

In : seminţe de in sunt o sursa buna de omega-3 acizi graşi. Omega-3 acizi graşi s-a dovedit ca ajuta la protejarea organismului impotriva cancerului de colon.

Usturoiul: Usturoiul ajută să dea un impuls sistemului imunitar, ceea ce este benefic pentru sănătate în ansamblu. Un sistem imunitar sănătos include celule care lupta cu cancerul şi ajută la descompunerea celulelor cancerigene în organism. Usturoiul este de asemenea legat de numeroase tipuri de cancer ca reduce risc de dezvoltare.

Citricele: fructele citrice contin monoterpene despre care se crede ca ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea celulelor cancerigene din organism.

Strugurii: Strugurii contin bioflavonoide care sunt antioxidanti ce ajuta la prevenirea cancerului. Acestia conţin, de asemenea, resveratrol, care opreşte stimularea celulelor canceroase ce duc la cresterea tumorii.
Ciuperci: Diferite tipuri de ciuperci ca Shiitake, Maitake şi Reishi sunt benefice pentru sistemul imunitar. Ele conţin polizaharide care impulsioneaza sistemul imunitar. Acestea conţin, de asemenea, lectina, care lupta impotriva celulelor canceroase si previne reproducerea lor.
Zmeura: Zmeura contine antociani, care sunt antioxidanti ce s-a dovedit ca proteajaza organismul impotriva cancerului.
Cartofii dulci: cartofii dulci sunt o mare sursă de beta-caroten care s-a dovedit ca lupta impotriva cancerului.
Rosiile: Tomatele contin licopen care este un antioxidant ce ajută la stoparea radicalilor liberi, considerati a fi sursa de cancer. Acestea conţin, de asemenea, vitamina C, care este un alt antioxidant care poate preveni cancerul.
Dovleacul: dovlecii contin niveluri ridicate de beta-caroten, ceea ce ii face sursa excelenta de hrana pentru lupta impotriva cancerului.
După cum puteţi vedea, există o mare varietate de alimente care ofera efecte de protectie împotriva cancerului. Motivul pentru care cele mai multe dintre aceste alimente sunt legume si fructe, este ca acestea contin cantitati mari de vitamine, minerale si fitonutrienti care s-au dovedit a ajuta la lupta impotriva cancerului.

Alimentele enumerate mai sus sunt doar exemple ale unor fructe şi legume ce se pot mânca pentru a vă proteja impotriva cancerului. Cu toate acestea, este important să ne amintim că prevenirea cancerului este mai mult decât doar o alimentaţie sănătoasă.Trebuie numai sa ne asiguram ca aceste fructe si legume sunt produse in conditii bio(in gradina la tara unde se folosesc ingrasaminte naturale)
O dieta de hrana cruda bine echilibrata si corect planificata poate fi un instrument puternic in reducerea riscului de cancer, dar trebuie să vă amintiţi să acordi atenţie si altor aspecte legate de stilul de viaţă, cum ar fi exercitiile, somn şi managementul stresului. Acest lucru va asigura că rezistenţa corpului este la cel mai ridicat nivel, astfel încât să creeze o sănătate optimă şi bunăstare.
Despre binefacerile cu hrana vie gasiti mai multe amanunte pe http://miannadraguta.wblog.ro/

Un comentariu:

gabriella spunea...

Buna Maria,pe blogul meu ai un premiu.O seara minunata.